Н У Х Т

Наукові дослідження аспірантки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів в Університеті BOKU (Австрія)

04 грудня 2023

Наукові дослідження аспірантки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів в Університеті BOKU (Австрія)

Аспірантка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Діана Жупанова закінчила свій візит до університету-партнера – Інституту харчової науки і технології Університету природних ресурсів та природничих наук (BOKU, Відень).

Візит відбувся в рамках українсько-австрійського науково-дослідного проєкту «Удосконалення ензимного дегуммінгу соняшникової олії» (2023-2024) рр. Протягом свого візиту аспірантка ознайомилась із напрямками наукових досліджень лабораторії професора Роланда Людвіга, обговорила виконання робочого плану спільного проєкту з австрійськими партнерами, доктором наук Цу-Ха Нгуен та аспіранткою Кванкао Карнпакді. 

Також Діана Жупанова освоїла принципи роботи на обладнанні згаданої лабораторії та провела дослідження щодо можливості інтенсифікації ферментативного дегуммінгу соняшникової олії за допомогою ультразвукового оброблення, а також дослідила кінетику реакції відновлення вільних радикалів антиоксидантами соняшникової олії. Науковиця одержала нові експериментальні результати, безцінний досвід роботи на сучасному лабораторному обладнанні та дуже вдячна австрійським колегам за співпрацю.

Опублікований: 04-12-2023
Читайте також:
Нетворкінг-зустріч здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» з шеф-кондитером

У рамках навчальної дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» відбулася нетворкінг-зустріч студентів ІІ курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з фахівцем-практиком, шеф-кондитером Артемом Кокотуном. На шляху до омріяної професії Артем пройшов більше 40 майстер-класів і воркшопів у найкрутіших фахівців кондитерського...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нетворкінг-зустріч здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» з шеф-кондитером 11 жовтня 2022

Триває переведення вступників до бакалаврату на вільні місця держбюджету

Вступники до бакалаврату, зараховані за кошти фізичних і юридичних осіб на відкриті та фіксовані конкурсні пропозиції, що належать до пільгових категорій, можуть подати документи про переведення на вільні бюджетні місця. Таке переведення здійснюється на місця у рейтингових списках, право вступу на які не використано рекомендованими до зарахування н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває переведення вступників до бакалаврату на вільні місця держбюджету 15 серпня 2024

Визначено терміни подання заяв про акредитацію у цьому навчальному році

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти затвердило графік прийняття заяв про акредитацію та відомостей про самооцінювання освітніх програм від закладів вищої освіти у 2025/26 навчальному році. У цьому навчальному році акредитуватимуться вісім освітньо-професійних і освітньо-наукових програм нашого університету. Наразі до акредит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначено терміни подання заяв про акредитацію у цьому навчальному році 28 серпня 2025

Викладачки НУХТ взяли участь у ІІІ Всеукраїнському з’їзді «Харчовий бізнес-2024: безпечність продукції в умовах небезпеки»

Наприкінці квітня 2024 року відбулася важлива подія – ІІІ Всеукраїнський з’їзд «Харчовий бізнес-2024: безпечність продукції в умовах небезпеки». До участі у заході долучилися викладачки кафедри експертизи харчових продуктів, доцентки Оксана Вашека, Вікторія Кійко, Оксана Петруша, Оксана Мельник. Програма з’їзду була насичена цікавими та надзвичай...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачки НУХТ взяли участь у ІІІ Всеукраїнському з’їзді «Харчовий бізнес-2024: безпечність продукції в умовах небезпеки» 03 травня 2024