Н У Х Т

Успішний захист докторської дисертації на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

16 april 2021

Успішний захист докторської дисертації на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

14 березня 2021р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.02 відбувся успішний захист дисертації «Науково-технічні засади застосування наноматеріалів для інтенсифікації масообмінних процесів харчових виробництв» доцентом кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Валентином Олішевським на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук зі спеціальності 05.18.12 «Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв». Науковий консультант – доктор технічних наук., професор Анатолій Українець.

Здобувач представив результати своїх багаторічних досліджень щодо інтенсифікації масообмінних процесів харчових виробництв із застосуванням наночастинок і нанокомпозитів із структуро- та агрегатоутворюючими властивостями.

Отримані науковцем результати були застосовані на цукрових заводах України під час впровадження дифузійно-пресового екстрагування сахарози з бурякової стружки із застосуванням наночастинок алюмінію, отриманих електроіскровим способом, а також на АТ «Пирятинський сирзавод» для апробації технології виробництва сухої молочної сироватки, збагаченої наночастинками біогенних металів Mg і Mn, отриманих електроіскровим способом, та на ПП «Мілльвілль» для апробації технології виробництва хлібобулочних виробів із використанням нанокомпозитного преміксу «Наномікроєнт» і наночастинок біогенних металів Mg і Mn, отриманих електроіскровим способом.

За матеріалами дисертації опубліковані 72 наукові праці, в тому числі у закордонних виданнях і виданнях, що індексуються наукометричними базами «Scopus» і «Web of Science», отримані три патенти на винахід і три – на корисну модель.

Офіційними опонентами виступили: доктор технічних наук, професор кафедри екології та збалансованого природокористування Інституту екології, природоохоронної діяльності та туризму ім. В. Чорновола Національного університету «Львівська політехніка» Василь Дячок, докторка технічних наук, старша наукова співробітниця відділу тепломасообміну в дисперсних системах Інституту технічної теплофізики НАН України Ірина Дубовкіна, доктор технічних наук, професор кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України Ігор Паламарчук.

Усі опоненти висловилися в підтримку здобувача, вказавши на актуальність теми, ґрунтовність досліджень і їх значну практичну цінність.

Члени спеціалізованої вченої ради, зважаючи на ґрунтовне представлення дисертаційної роботи й впевнені чіткі та аргументовані відповіді здобувача на усі питання присутніх, також підтримали науковця й одностайно проголосували за присудження Валентину Олішевському наукового ступеня доктора технічних наук зі спеціальності 05.18.12 «Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв»

Вітаємо й бажаємо успішного втілення всіх творчих і наукових задумів, наснаги в професійному зростанні та в майбутніх наукових пошуках!

Published on: 16-04-2021
Read also:
Збірна команда студентів університету – срібний призер Всеукраїнської студентської олімпіади  зі спеціальності «Харчові технології»

У Харківському державному університеті харчування та торгівлі відбувся другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади  зі спеціальності «Харчові технології». Цього року в олімпіаді взяли участь 58 студентів із 22 вищих навчальних закладів України. Конкурсне завдання складалося з двох частин: письмового завдання та виконання тестів. У роботі кон...

READ YOURSELF

Збірна команда студентів університету – срібний призер Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології» 16 april 2019

На гостину до своїх випускників

Колектив кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства і виноробства підтримує тісні зв’язки зі своїми випускниками. Днями відбулося виїзне засідання кафедри на підприємстві з виробництва комбучі «Spraga Ukraine», де більшість працівників – випускники нашого університету і, зокрема кафедри. Директор по виробництву Євген Хромець провів змі...

READ YOURSELF

На гостину до своїх випускників 19 october 2023

«Генеральна репетиція» здобувачів-бакалаврів кафедри біотехнології і мікробіології

За два тижні до засідань екзаменаційної комісії на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся попередній захист випускових кваліфікаційних робіт студентів-біотехнологів, що навчаються за освітнім ступенем «Бакалавр». Здобувачі 4 курсу представили на попередній захист 38 робіт інженерного та 3 роботи науково-інженерного спрямування. Для виконан...

READ YOURSELF

«Генеральна репетиція» здобувачів-бакалаврів кафедри біотехнології і мікробіології 04 june 2021

Збагаченням харчовими волокнами популярних серед населення продуктів харчування займаються наші молоді науковці

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Дослідження впливу висівок, жмиху та кріопорошків на структурно-механічні та органолептичні показники картопляного тіста та готових виробів» аспірантки Аліни Ковтун. Науковий керівник – завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, профе...

READ YOURSELF

Збагаченням харчовими волокнами популярних серед населення продуктів харчування займаються наші молоді науковці 09 april 2019