Н У Х Т

Успішний захист докторської дисертації на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

16 april 2021

Успішний захист докторської дисертації на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

14 березня 2021р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.02 відбувся успішний захист дисертації «Науково-технічні засади застосування наноматеріалів для інтенсифікації масообмінних процесів харчових виробництв» доцентом кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Валентином Олішевським на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук зі спеціальності 05.18.12 «Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв». Науковий консультант – доктор технічних наук., професор Анатолій Українець.

Здобувач представив результати своїх багаторічних досліджень щодо інтенсифікації масообмінних процесів харчових виробництв із застосуванням наночастинок і нанокомпозитів із структуро- та агрегатоутворюючими властивостями.

Отримані науковцем результати були застосовані на цукрових заводах України під час впровадження дифузійно-пресового екстрагування сахарози з бурякової стружки із застосуванням наночастинок алюмінію, отриманих електроіскровим способом, а також на АТ «Пирятинський сирзавод» для апробації технології виробництва сухої молочної сироватки, збагаченої наночастинками біогенних металів Mg і Mn, отриманих електроіскровим способом, та на ПП «Мілльвілль» для апробації технології виробництва хлібобулочних виробів із використанням нанокомпозитного преміксу «Наномікроєнт» і наночастинок біогенних металів Mg і Mn, отриманих електроіскровим способом.

За матеріалами дисертації опубліковані 72 наукові праці, в тому числі у закордонних виданнях і виданнях, що індексуються наукометричними базами «Scopus» і «Web of Science», отримані три патенти на винахід і три – на корисну модель.

Офіційними опонентами виступили: доктор технічних наук, професор кафедри екології та збалансованого природокористування Інституту екології, природоохоронної діяльності та туризму ім. В. Чорновола Національного університету «Львівська політехніка» Василь Дячок, докторка технічних наук, старша наукова співробітниця відділу тепломасообміну в дисперсних системах Інституту технічної теплофізики НАН України Ірина Дубовкіна, доктор технічних наук, професор кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України Ігор Паламарчук.

Усі опоненти висловилися в підтримку здобувача, вказавши на актуальність теми, ґрунтовність досліджень і їх значну практичну цінність.

Члени спеціалізованої вченої ради, зважаючи на ґрунтовне представлення дисертаційної роботи й впевнені чіткі та аргументовані відповіді здобувача на усі питання присутніх, також підтримали науковця й одностайно проголосували за присудження Валентину Олішевському наукового ступеня доктора технічних наук зі спеціальності 05.18.12 «Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв»

Вітаємо й бажаємо успішного втілення всіх творчих і наукових задумів, наснаги в професійному зростанні та в майбутніх наукових пошуках!

Published on: 16-04-2021
Read also:
М’ясні вироби з нетрадиційної сировини: неймовірний майстер-клас на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів

6 листопада 2024 року на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відбувся майстер-клас «Особливості технології м’ясних виробів з м’яса равликів», організований за ініціативи завідувача кафедри, професора Василя Пасічного та гарантки міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі», доцентки ...

READ YOURSELF

М’ясні вироби з нетрадиційної сировини: неймовірний майстер-клас на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів 08 november 2024

Успішний захист дисертаційної роботи аспіранткою кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Аспірантка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Ганна Вовк успішно захистила дисертаційну роботу «Удосконалення технології пресового вилучення гарбузової олії за допомогою ферментних препаратів», представлену на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 181 «Харчові технології». Робота, пр...

READ YOURSELF

Успішний захист дисертаційної роботи аспіранткою кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 11 december 2023

Магістранти захищають кваліфікаційні роботи, виконані під час міжнародних стажувань

На кафедрі машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв відбулася значна подія – захист магістранткою Марією Аліпатовою кваліфікаційної роботи «Обґрунтування структури та фізико-механічних властивостей розтягувальної полімерної плівки із добавками вторинної сировини для скріплення тарних вантажів на піддоні», виконаної під час річного ста...

READ YOURSELF

Магістранти захищають кваліфікаційні роботи, виконані під час міжнародних стажувань 17 february 2023

Новий науковий сезон Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого – відритий!

Новий науковий сезон Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого традиційно розпочався Міжнародною науково-практичною конференцією «Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентноздатності». Цього року конференція проходила вже ввосьме. Організатори конфере...

READ YOURSELF

Новий науковий сезон Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого – відритий! 13 september 2019