Н У Х Т

Усе про підготовку до співбесіди та її успішне проходження тепер знають четвертокурсники-біотехнологи

26 жовтня 2020

Усе про підготовку до співбесіди та її успішне проходження тепер знають четвертокурсники-біотехнологи

Із метою надання допомоги здобувачам вищої освіти у плануванні професійної кар’єри, створення умов для реалізації їх права на працю, керівництво та викладачі факультету біотехнології та екологічного контролю співпрацюють із багатьма профільними підприємствами та компаніями. Така співпраця полягає в проведенні зустрічей і знайомстві випускників із потенційними роботодавцями, залученні співробітників компаній до читання лекцій і семінарів, проведення практики, стажування для студентів і викладачів на базі підприємств.

Так, вже кілька років поспіль для здобувачів освітніх програм «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» і «Екологія та екоменеджмент» провідні фахівці Корпоративного університету корпорації «#Артеріум» проводять різнопланові тренінги, майстер-класи, семінари.

І зараз, незважаючи на карантинні обмеження, для здобувачів 4 курсу тренеркою ТОВ «TRIGLAV INTERNATIONAL» (стратегічний партнер Корпорації «Артеріум»), менеджеркою з навчання та розвитку персоналу, експерткою з ділових комунікацій та переговорів Юлією Стариковою був організований майстер-клас «Підготовка до співбесіди та її успішне проходження». Модератором заходу виступила випускниця факультету, нині фахівець з розвитку персоналу корпорації «Артеріум» Наталія Корх.

У ході майстер-класу Юлія Старікова зрозуміло та цікаво розповіла слухачам про основні аспекти підготовки та проходження співбесіди при зустрічі з роботодавцем; про інформацію, яку потрібно готувати для ділової зустрічі та про найбільш поширені помилки претендентів.

Тренерка звернула увагу здобувачів на те, що при підборі працівників певну мету переслідують і роботодавці. Вони мають знайти такого працівника, який би найбільш повно відповідав вимогам конкретного вакантного місця. Крім того, кожна фірма чи організація може ефективно працювати не тільки при наявності високопрофесійного персоналу, а й тоді, коли увесь персонал працює з повною віддачею. Тому керівництву фірми, установи або організації треба мати найбільш повне уявлення про професійні та особисті якості претендентів на вакантні місця. Інформація такого характеру має міститися в резюме, яке стає невід’ємною складовою частиною пошуку місця працевлаштування. Як відзначила фахівець, у конкурентній боротьбі перемагають не тільки більш кваліфіковані та добросовісні працівники, а й ті, які зуміли добре представити свої переваги як майбутнього члена певної фірми (організації, установи) на етапі відбору претендентів на робоче місце.

Також були розглянуті деякі аспекти складання резюме молодими спеціалістами: студенти не тільки дізналися, яких помилок не варто допускати, але і ознайомилися зі структурою правильно складеного резюме. Також, за допомогою онлайн-опитування, учасники тренінгу поділилися думками: як же саме має виглядати ідеальний кандидат без досвіду роботи.

Окрім цього, пані Юлія поділилася зі слухачами тонкощами процесу пошуку роботи та ознайомила з професійною мережею Linkedin і її перевагами.

Тренерка наголосила, що успіх приходить лише до тих, хто завжди рухається вперед, удосконалює себе та працює над помилками.

Викладачі й здобувачі щиро вдячні фахівцю за такий інформативний і цікавий майстер-клас і чекають на нові захоплюючі тренінги та майстер-класи!

Опублікований: 26-10-2020
Читайте також:
Професійну роль жінки-матері в сучасному українському суспільстві обговорили магістри на занятті з ділової іноземної мови

Цього року студенти-магістранти відсвяткували День матері по-особливому. На занятті з ділової іноземної мови з викладачем, доцентом кафедри іноземних мов професійного спрямування Галиною Лук’янець, обговорюючи англійською мовою професійну роль жінки-матері в сучасному українському суспільстві, студенти групи ТЦ 1-13 М презентували доповіді про акту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійну роль жінки-матері в сучасному українському суспільстві обговорили магістри на занятті з ділової іноземної мови 16 травня 2018

Здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – учасники Всеукраїнського кулінарного конкурсу

Не зважаючи на складні умови сьогодення, наукова спільнота кафедри готельно-ресторанної справи разом зі здобувачами вищої освіти впевнено продовжують тримати освітній фронт і підтримувати Збройні Сили України! Студенти другого і третього курсів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Анна Огієнко, Андрій Довгаюк, Вікторія Ковальчук, Катерин...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – учасники Всеукраїнського кулінарного конкурсу 13 грудня 2022

Як вплинув карантин на дослідження та комунікації молодих науковців

Як вплинув карантин на дослідження українських молодих вчених? Чого найбільше бракує в нових умовах роботи? Як змінився спосіб наукової комунікації і що стримує її розвиток? Про це йдеться в соціологічному опитуванні «Наукові комунікації молодих вчених під час карантину», що тривало впродовж півтора місяців навесні 2020 року. Його організувала та ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як вплинув карантин на дослідження та комунікації молодих науковців 10 серпня 2020

Місце зустрічі – «Фавор»

У межах реалізації науково-дослідницького та просвітницького проєкту «Здорове харчування – від народження до довголіття», започаткованого у 2020 році на базі нашого університету за безпосередньої участі Київського науково-технічного товариства харчової промисловості, Інституту громадського здоров’я імені О. Марзєєва НАМН України, інших медичних зак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Місце зустрічі – «Фавор» 18 серпня 2023