Майбутня професійна компетенція студентів кафедри мехатроніки та пакувальної техніки базується на знаннях сучасних технологій та обладнання для пакування продуктів. Для підготовки конкурентоспроможних фахівців за напрямом 133 «Галузеве машинобудування» студенти повинні засвоїти та оперувати знаннями про сучасні тенденції в технологіях пакування. Допомагає їм у цьому доцент кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, кандидат технічних наук Анастасія Деренівська.
28 вересня 2020 року відбулося відкрите лекційне заняття «Типові технологічні процеси пакування основних видів харчових продуктів у різні види споживчої тари» доцента Анастасії Деренівської з дисципліни «Технології пакування» для студентів груп МТ-4-12, ПМ-4-1.
У зв’язку зі складнощами карантинного періоду відкрите заняття проводилось у двох форматах – у звичайному режимі та транслювалося у режимі online-відеоконференції. Таким чином, всі студенти могли долучитись до знань.
Навчальний матеріал був викладений на основі принципів доступності та науковості. Для цього викладач активно використовувала мультимедійні технології, що надало можливість зробити матеріал лекції більш зрозумілим і цікавим, а студентам краще сприйняти та засвоїти його.
Заняття відбулося відповідно до плану проведення відкритих занять викладачами Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого НУХТ.