Н У Х Т

Починаємо рік із підсумків і окреслення планів: відбулися загальні збори трудового колективу університету

29 серпня 2019

Починаємо рік із підсумків і окреслення планів: відбулися загальні збори трудового колективу університету

29 серпня у актовій залі відбулися традиційні загальні збори трудового колективу нашого університету.

Ректор Анатолій Українець розпочав їх із повідомлення про те, що цього дня вперше, відповідно до Указу Президента України, відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави, а також  поіменно згадав тих членів нашого колективу, хто пішов із життя протягом минулого навчального року. Зал хвилиною мовчання вшанував пам’ять наших захисників і колег.

Далі ректор привітав колектив університету з початком нового навчального року й представив спільно з проректорами доповідь «Підсумки роботи колективу університету за 2018/2019 навчальний рік і завдання на 2019/2020 навчальний рік і перспективу».

У виступі ректора йшлося про зміни, що чекають на освітянську галузь в цілому й завдання, що у зв’язку з цим постають перед нашим колективом. Він зазначив, що багато в чому НУХТ працює на випередження, зокрема, ми – перші в Україні, хто вже розпочав навчання за новими навчальними програмами, що відповідають європейським. Ректор детально зупинився на закордонних стажуваннях наших викладачів і впровадженні ними здобутого досвіду у навчальний процес університету. Також ректор повідомив, що 21 серпня МОН своїм наказом затвердило склад Наглядової ради НУХТ. Її очолив Перший віце-президент Національної академії аграрних наук України Михайло Гладій. Присутні дізналися про персональний склад ради та її функції. Варто вказати, що 70% складу Наглядової ради НУХТ – представники провідних харчових підприємств нашої країни. Крім того, ректор говорив про місце університету у рейтингах вітчизняних вишів, передові позиції нашого колективу в організації навчального процесу, якість навчального контенту, високий ступінь впровадження дистанційних технологій й високий рівень підготовки викладацького та допоміжного персоналу. Зупинився він і на реаліях сьогодення, зокрема на результатах вступної кампанії цього року. Ректор детально розказав про обсяги державного замовлення й критерії, які впливають на їх формування, зробив порівняльний аналіз із минулим роком, акцентував увагу на необхідності обов’язкового ліцензування нових актуальних для ринку праці спеціальностей та розвитку співпраці з роботодавцями.

Співдоповідачі представили ґрунтовні виступи по своїх напрямках.

Перший проректор Володимир Яровий більш детально доповів про підсумки вступної кампанії у коледжах і в магістратурі, анонсував нову філософію ліцензування і акредитації освітніх програм, яку вже з вересня поточного року впроваджуватиме НАЗЯВО, зупинився на питаннях працевлаштування випускників, інформаційному і навчально-методичному забезпеченні навчального процесу, реалізації внутрішньої системи забезпечення якості освітньої діяльності університету.

Про ключові інноваційні події в житті НУХТ – прийняття Кодексу академічної доброчесності, вперше здійснену перевірку кваліфікаційних робіт студентів на академічний плагіат, обчислення індивідуального рейтингу викладачів й запровадження роботи служби психологічної підтримки йшлося у виступі проректора з науково-педагогічної та виховної роботи Лариси Арсеньєвої.

Наукову діяльність презентував проректор з наукової роботи Олександр Шевченко. Серед наведених ним вагомих наукових здобутків, слід згадати інформацію про те, що науковий журнал НУХТ «Ukrainian Food Journal» увійшов до наукометричної бази «Web of Science», збільшилася кількість студентів-переможців студентських олімпіад і конкурсів студентських наукових робіт, зросла публікаційна активність наших науковців, у т.ч. і у закордонних виданнях.

Детальний аналіз фінансово-господарської діяльності зробив проректор з навчально-виробничої діяльності та розвитку Олександр Бессараб, який навів дані щодо кадрового складу нашого колективу, структуру надходжень і видатків, виконані й заплановані капітальні й поточні ремонтні роботи у навчальних корпусах і гуртожитках. Також проректор повідомив, що протягом року університет тричі перевіряли пожежні інспекції, Держкомохорони, КРУ й Держаудит. Усі перевірки не виявили серйозних порушень.

Роботу колективів студмістечка, студентських їдалень і спортивного комплексу НУХТ представив проректор з соціально-побутових питань Віктор Сташейко. Він же розповів про досягнення наших студентів у змаганнях різного рівня й нагадав, що заняття у всіх секціях спорткомплексу для студентів, викладачів і співробітників НУХТ залишаються безкоштовними.

Досвідом закордонних стажувань представників своїх підрозділів поділилися директор Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко і декан факультету автоматизації і комп’ютерних систем Андрій Форсюк.

Далі відповідно до порядку денного затвердили нову редакцію Статуту університету й Правил внутрішнього розпорядку НУХТ.

Завершилися збори на приємній ноті. Ректор Анатолій Українець вручив відзнаки викладачам і співробітникам за результатами роботи у минулому навчальному році.

Закриваючи збори, ректор ще раз привітав присутніх із початком нового навчального року, побажав здоров’я, наснаги й успіхів і висловив впевненість, що наш згуртований колектив й надалі плідно працюватиме на підвищення конкурентоспроможності університету та виведення його до вершин рейтингів українських ЗВО.

Опублікований: 29-08-2019
Читайте також:
Вступники-2019 можуть підвищити свій бал за допомогою 3-х коефіцієнтів

Під час вступної кампанії 2019-го, як і торік, є 3 коригувальні коефіцієнти: сільський, регіональний і галузевий. На них множитиметься конкурсний бал певних категорій вступників. Відповідне роз’яснення надав Директорат вищої освіти та освіти дорослих МОН у зв’язку з початком активної фази вступної кампанії. Так, претендувати на сільський коефіцієн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступники-2019 можуть підвищити свій бал за допомогою 3-х коефіцієнтів 08 липня 2019

На міжнародному форумі поглибили свої знання бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів

10 квітня старший викладач кафедри технології молока і молочних продуктів Ульяна Кузьмик і асистент кафедри Ігор Устименко разом зі студентами групи МО-4-19ск відвідали Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки «IFFIP». У рамках міжнародного заходу студенти-бакалаври ознайомилися з експозиціями 250 компаній, на яких були представлені: м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На міжнародному форумі поглибили свої знання бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів 11 квітня 2019

Професійну майстерність щодо використання програмних продуктів у навчальному процесі підвищують наші викладачі

24 березня викладачі кафедри готельно-ресторанної справи Олег Бортнічук, Олександр Люлька, Артем Ущаповський, Ярослав Хитрий відвідали професійний онлайн-воркшоп «ARCHICAD для викладачів та навчальних закладів: як це працює?» від «Graphisoft Center Ukraine». Під час воркшопу викладачі дізналися, як стати сертифікованим тренером і офіційним амбасад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійну майстерність щодо використання програмних продуктів у навчальному процесі підвищують наші викладачі 25 березня 2021

Шляхом постійного самовдосконалення прямують викладачі кафедри технології ресторанної  і аюрведичної продукції

Однією з глобальних цілей сталого розвитку, затверджених у 2015 році на самміті ООН, є забезпечення всеохоплюючої і справедливої якісної освіти та заохочення можливості навчання впродовж усього життя для всіх.  Викладачі кафедри технології ресторанної  і аюрведичної продукції постійно вдосконалюють педагогічну майстерність та професійне зростання....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шляхом постійного самовдосконалення прямують викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 10 грудня 2020