Студенти-біотехнологи 4 курсу мають можливість проходити технологічну та переддипломну практику не лише на фармацевтичних заводах, а й на провідних підприємствах харчової промисловості України. Отож студенти факультету біотехнології та екологічного контролю Катерина Климук, Дмитро Штуль, Світлана Антонюк, Олесь Сідіченко, Павло Матвійчук і Максим Бондаренко обрали для проходження практики ПрАТ «Київський маргариновий завод».
Головний технолог Оксана Зайченко привітно зустріла практикантів і пояснила план проходження практики, після чого познайомила їх із роботою підприємства.
Студенти дізналися про потужність підприємства, історію його заснування та особливості технологій і стадії виробництва продукції.
КМЗ збудований і введений в експлуатацію у 1949 році, а нині має виробничу потужність 6 тисяч тонн маргарину і 0,5 тисяч тонн майонезу на рік.
На території Київського маргаринового заводу функціонують 13 ділянок, із яких чотири – виробничі – маргаринова, майонезна, рафінаційна та олієзливна станція.
Впроваджуючи інновації, на заводі дбайливо ставляться до традицій виробництва. Традиційно майонез Київського маргаринового заводу не містить крохмалю і виготовляється за класичною технологією. Виробництво столового маргарину також залишається одним із головних напрямків у діяльності підприємства. Тож у наших студентів є всі умови, аби ґрунтовно підкріпити практикою здобуті в університеті теоретичні знання.