Н У Х Т

Університет – учасник всеукраїнського проєкту з інтеграції в навчальний процес курсу «Створення та розвиток ІТ-продуктів»

23 серпня 2022

Університет – учасник всеукраїнського проєкту з інтеграції в навчальний процес курсу «Створення та розвиток ІТ-продуктів»

Нова реальність в умовах війни – це виклик не тільки ринку праці, а й галузі освіти в першу чергу. Саме тому бізнес і заклади вищої освіти об’єднують зусилля задля майбутнього молоді.

За ініціативи одного з лідерів ІТ-ринку України, компанії Genesis та ГО «Product IT Foundation for Education» (PFE) за підтримки Міністерства цифрової трансформації України і Міністерства освіти і науки України здобувачі вищої освіти матимуть можливість отримати базові знання з продуктового IT у рамках своїх освітніх програм.

Доцентки кафедри маркетингу Світлана Розумей, Ірина Бойко та Катерина Семененко, доцентка кафедри економіки праці та менеджменту Ліана Мазник і доцентка кафедри економіки і права Оксана Відоменко успішно пройшли стажування для викладачів та координаторів курсу «Створення та розвиток IT-продукту»і вже з вересня будуть впроваджувати в освітній процес основи однієї з найперспективніших професій ринку в рамках курсів, які викладають.

Модуль «Створення та розвиток IT-продукту» поєднуватиме теоретичний лекційний матеріал із практичною роботою в унікальному симуляторі індивідуального онлайн-стажуванняу ролі Productmanager’а ІТ-компанії та виконанням креативних завдань у малих групах. У результаті опанування програми модулю здобувачі матимуть можливість отримати актуальні знання від практиків продуктового ІТ та набути компетенцій, які будуть перевагою для подальшої побудови кар’єри в продуктовому ІТ.

Окрім базових уявлень про створення та розвиток IT-продуктів, розуміння нетехнічних професій у продуктовому IT, здобувачі економічних спеціальностей зможуть розвинути своє продуктове та підприємницьке мислення, зокрема напрацювати ідеї для власних ІТ-продуктів і отримати розуміння процесу роботи Productmanager’а з ідеями та стартапами. Найкращі студенти курсу отримають приємний бонус від організаторів – менторські зустрічі з практиками ІТ-ринку.

Участь університету в подібних проєктах має на меті розвиток потенціалу здобувачів і сприяння швидкій адаптації на ринку праці після завершення навчання. Впевнені, що серед наших здобувачів є майбутні власники компаній-єдинорогів і будемо раді, якщо саме в нашому університеті на курсі «Створення та розвиток IT-продукту» розпочнеться їх професійні шлях.

Опублікований: 23-08-2022
Читайте також:
Зі сучасними дослідженнями в області мультисенсорних систем і методів машинного навчання ознайомилися викладачі кафедри експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся науковий семінар «Інтелектуальна мультисенсорна система для багатопараметричного аналізу харчових продуктів». Асистентка кафедри Ася Калініченко доповідала про можливості використання розробленого інтелектуального електронного носа для розв’язання задач ідентифікації, виявлення фальсифікації, оціню...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зі сучасними дослідженнями в області мультисенсорних систем і методів машинного навчання ознайомилися викладачі кафедри експертизи харчових продуктів 24 травня 2021

Сучасні тенденції розвитку освіти та науки аналізували фахівці кафедри фізики

За результатами Міжнародної науково-практичної конференції «ОСВІТА та НАУКА: пам’ятаючи про минуле, творимо майбутнє» завідувачка кафедри фізики Світлана Літвинчук і доцента Галина Шатковська отримали іменні сертифікати учасників. У роботі конференції брали участь понад 165 фахівців (зокрема, 48 докторів і 64 кандидати наук), державні службовці та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні тенденції розвитку освіти та науки аналізували фахівці кафедри фізики 26 жовтня 2020

Органічне агровиробництво на відкритій лекції доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

22 травня відбулася відкрита лекція доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олени Кохан з дисципліни «Інноваційні технології органічних харчових продуктів», яку вона прочитала для здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів». На відкритій ле...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Органічне агровиробництво на відкритій лекції доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 24 травня 2023

Високі результати: здобувачка НУХТ – серед переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з товарознавства

6 квітня 2021 року на базі Київського національного торговельно-економічного університету відбувся другий етап ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з товарознавства. На конкурс були представлені 19 студентських наукових робіт із 13 закладів вищої освіти України. Вони були згруповані за тематичними напрямами: товарознавство ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високі результати: здобувачка НУХТ – серед переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з товарознавства 09 квітня 2021