Н У Х Т

Учасники гуртка мехатроніки та робототехніки представлятимуть Україну у фіналі хакатонів «#Green4Europe» у Німеччині

06 грудня 2021

Учасники гуртка мехатроніки та робототехніки представлятимуть Україну у фіналі хакатонів «#Green4Europe» у Німеччині

З 24 листопада по 1 грудня 2021 р. в онлайн-форматі в Україні, Грузії та Німеччині відбулася серія хакатонів «#Green4Europe» для країн східної Європи, мета яких – об’єднати майбутніх лідерів та амбітних змінотворців різних країн для втілення власних інноваційних ідей по вирішенню нагальних екологічних проблем.

Співорганізаторами хакатонів виступили ГО «Енергічна країна», берлінський технічний центр N3XTCODER, асоціація сталого розвитку Грузії та Міністерство освіти України.

Захід відбувався за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини в Грузії та в Україні. Партнером проєкту виступив холдинг TECHIIA, який активно впроваджує в Україні STEM-освіту під патронатом Міністерства цифрової трансформації України.

До участі в хакатонах організатори запросили розробників програмних продуктів, UX/UI дизайнерів, проєктних менеджерів, маркетологів, учених, підприємців, студентів тощо.

Усі бажаючі новатори мали змогу сформувати власні команди, розробити проєкти та представити свої рішення на оцінювання журі. Загальна кількість бажаючих поділитися своїми ідеями, за даними організаторів, складала близько 300 учасників.

Студенти гуртка мехатроніки та робототехніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого для участі в хакатонах сформували дві команди.

Перша команда у складі капітана Ярослава Войтюка, Єлизавети Меланіч – комунікаційного супроводу , Анни Харкевич – технічного супроводу, Марії Аліпатової – менеджера, Софії Бойко – аналітика, Олега Розумного – технічного супроводу, Вікторіії Ватилик – менеджера та координатора проекту, професора Миколи Якимчука розробила проєкт створення електронної системи аналізу та обліку перероблення використаних пластикових упаковок «Revolutionary changes in plastic sorting».

Друга команда в складі капітана Марії Аліпатової та координатора проекту, професора Миколи Якимчука запропонувала новий метод гібридного сонячного освітлення, заснованого на процесах генерації, концентрації та передачі сонячної енергії та створили проєкт «Hybrid solar illumination».

Актуальність проєктів наших здобувачів освіти відзначило журі конкурсу під час їх презентації та обговорення.

За результатами оцінювання проєкт «Hybrid solar illumination» посів третє місце серед проєктів України, а його автори будуть представляти Україну на фінальних змаганнях, які відбудуться 8 грудня у Німеччині.

Щиро вітаємо учасників гуртка мехатроніки та робототехніки із заслуженою перемогою та створенням власної історії досягнень і зичимо всім подальших здобутків! 

Опублікований: 06-12-2021
Читайте також:
Системно продовжують профорієнтаційну роботу викладачі кафедри готельно-ресторанної справи

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи системно продовжують профорієнтаційну роботу і активно відвідують абітурієнтів із різних куточків нашої країни. Старший викладач Олег Бортнічук зустрівся зі студентами Волинського коледжу нашого університету за підтримки заступника директора з навчальної роботи Оксани Межової, а доцент Оксана Кирпіченк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Системно продовжують профорієнтаційну роботу викладачі кафедри готельно-ресторанної справи 01 листопада 2019

Знайомство студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з трендовими закладами рестораторів Зарічанських

30 листопада відбувся гостьовий лекторій для здобувачів 2 курсу освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» від менеджменту закладу ресторанного господарства при сімейному клубі для відпочинку на березі Дніпра «Яхта Київ» – управляючого Олексія Кіосева та адміністратора Дарини Креуш. Гостьові спікери познайомили здобувачів освіти з ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з трендовими закладами рестораторів Зарічанських 01 грудня 2021

53 випускники кафедри фінансів успішно захистили дипломні роботи

Перший семестр 2018-2019 навчального року завершився для випускників кафедри фінансів за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» вдалим захистом 14-ти дипломних робіт на здобуття освітнього ступеню «Бакалавр» заочної форми навчання та 39-ти дипломних робіт на здобуття освітнього ступеню «Магістр» денної та заочної форм навчанн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

53 випускники кафедри фінансів успішно захистили дипломні роботи 22 лютого 2019

Вечір американської культури на засіданні English Speaking Club EcoEurope NUFT

Нещодавно у рамках чергового засідання English Speaking Club EcoEurope NUFT відбулася унікальна дискусія про американську культуру, традиції та суспільство, у якій взяли участь викладачі та здобувачі університету, а також всі бажаючі. Нагадаємо, англомовний розмовний клуб EcoEurope був започаткований у жовтні минулого року в рамках реалізації проє...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вечір американської культури на засіданні English Speaking Club EcoEurope NUFT 13 березня 2024