Н У Х Т

Учасники гуртка мехатроніки та робототехніки представлятимуть Україну у фіналі хакатонів «#Green4Europe» у Німеччині

06 грудня 2021

Учасники гуртка мехатроніки та робототехніки представлятимуть Україну у фіналі хакатонів «#Green4Europe» у Німеччині

З 24 листопада по 1 грудня 2021 р. в онлайн-форматі в Україні, Грузії та Німеччині відбулася серія хакатонів «#Green4Europe» для країн східної Європи, мета яких – об’єднати майбутніх лідерів та амбітних змінотворців різних країн для втілення власних інноваційних ідей по вирішенню нагальних екологічних проблем.

Співорганізаторами хакатонів виступили ГО «Енергічна країна», берлінський технічний центр N3XTCODER, асоціація сталого розвитку Грузії та Міністерство освіти України.

Захід відбувався за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини в Грузії та в Україні. Партнером проєкту виступив холдинг TECHIIA, який активно впроваджує в Україні STEM-освіту під патронатом Міністерства цифрової трансформації України.

До участі в хакатонах організатори запросили розробників програмних продуктів, UX/UI дизайнерів, проєктних менеджерів, маркетологів, учених, підприємців, студентів тощо.

Усі бажаючі новатори мали змогу сформувати власні команди, розробити проєкти та представити свої рішення на оцінювання журі. Загальна кількість бажаючих поділитися своїми ідеями, за даними організаторів, складала близько 300 учасників.

Студенти гуртка мехатроніки та робототехніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого для участі в хакатонах сформували дві команди.

Перша команда у складі капітана Ярослава Войтюка, Єлизавети Меланіч – комунікаційного супроводу , Анни Харкевич – технічного супроводу, Марії Аліпатової – менеджера, Софії Бойко – аналітика, Олега Розумного – технічного супроводу, Вікторіії Ватилик – менеджера та координатора проекту, професора Миколи Якимчука розробила проєкт створення електронної системи аналізу та обліку перероблення використаних пластикових упаковок «Revolutionary changes in plastic sorting».

Друга команда в складі капітана Марії Аліпатової та координатора проекту, професора Миколи Якимчука запропонувала новий метод гібридного сонячного освітлення, заснованого на процесах генерації, концентрації та передачі сонячної енергії та створили проєкт «Hybrid solar illumination».

Актуальність проєктів наших здобувачів освіти відзначило журі конкурсу під час їх презентації та обговорення.

За результатами оцінювання проєкт «Hybrid solar illumination» посів третє місце серед проєктів України, а його автори будуть представляти Україну на фінальних змаганнях, які відбудуться 8 грудня у Німеччині.

Щиро вітаємо учасників гуртка мехатроніки та робототехніки із заслуженою перемогою та створенням власної історії досягнень і зичимо всім подальших здобутків! 

Опублікований: 06-12-2021
Читайте також:
Знання цінні тоді, коли їх можна застосувати в реальному житті

На заняттях із вибіркової дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)» завжди пізнавально та цікаво. Так, на практичному занятті здобувачі першого курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вчилися укладати резюме – візитну картку шукача роботи. Резюме – один із найефективніших інструментів пошуку роботи. Від того, наскільки гр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знання цінні тоді, коли їх можна застосувати в реальному житті 30 березня 2021

Згідно з планом: відбулося засідання вченої ради університету

26 вересня у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Розпочали традиційно з урочистого – привітали членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями, а також ректор Олександр Шевченко вручив відзнаки: - нагрудний знак «Відзнака Національного університету харчових технологій» професорові кафедри економіки і п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Згідно з планом: відбулося засідання вченої ради університету 26 вересня 2023

Із новітніми досягненнями і трендами галузі знайомляться молоді викладачі

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко на запрошення засновниці та директорки проєктів Олени Сініціної відвідала церемонію нагородження VI незалежного професійного дегустаційного конкурсу Favorite Food&Drinks та галузевої Премії Food Industry Solutions. Мета Favorite Food&Drinks – виявлення профе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із новітніми досягненнями і трендами галузі знайомляться молоді викладачі 28 жовтня 2024