Н У Х Т

Учасники гуртка мехатроніки та робототехніки представлятимуть Україну у фіналі хакатонів «#Green4Europe» у Німеччині

06 december 2021

Учасники гуртка мехатроніки та робототехніки представлятимуть Україну у фіналі хакатонів «#Green4Europe» у Німеччині

З 24 листопада по 1 грудня 2021 р. в онлайн-форматі в Україні, Грузії та Німеччині відбулася серія хакатонів «#Green4Europe» для країн східної Європи, мета яких – об’єднати майбутніх лідерів та амбітних змінотворців різних країн для втілення власних інноваційних ідей по вирішенню нагальних екологічних проблем.

Співорганізаторами хакатонів виступили ГО «Енергічна країна», берлінський технічний центр N3XTCODER, асоціація сталого розвитку Грузії та Міністерство освіти України.

Захід відбувався за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини в Грузії та в Україні. Партнером проєкту виступив холдинг TECHIIA, який активно впроваджує в Україні STEM-освіту під патронатом Міністерства цифрової трансформації України.

До участі в хакатонах організатори запросили розробників програмних продуктів, UX/UI дизайнерів, проєктних менеджерів, маркетологів, учених, підприємців, студентів тощо.

Усі бажаючі новатори мали змогу сформувати власні команди, розробити проєкти та представити свої рішення на оцінювання журі. Загальна кількість бажаючих поділитися своїми ідеями, за даними організаторів, складала близько 300 учасників.

Студенти гуртка мехатроніки та робототехніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого для участі в хакатонах сформували дві команди.

Перша команда у складі капітана Ярослава Войтюка, Єлизавети Меланіч – комунікаційного супроводу , Анни Харкевич – технічного супроводу, Марії Аліпатової – менеджера, Софії Бойко – аналітика, Олега Розумного – технічного супроводу, Вікторіії Ватилик – менеджера та координатора проекту, професора Миколи Якимчука розробила проєкт створення електронної системи аналізу та обліку перероблення використаних пластикових упаковок «Revolutionary changes in plastic sorting».

Друга команда в складі капітана Марії Аліпатової та координатора проекту, професора Миколи Якимчука запропонувала новий метод гібридного сонячного освітлення, заснованого на процесах генерації, концентрації та передачі сонячної енергії та створили проєкт «Hybrid solar illumination».

Актуальність проєктів наших здобувачів освіти відзначило журі конкурсу під час їх презентації та обговорення.

За результатами оцінювання проєкт «Hybrid solar illumination» посів третє місце серед проєктів України, а його автори будуть представляти Україну на фінальних змаганнях, які відбудуться 8 грудня у Німеччині.

Щиро вітаємо учасників гуртка мехатроніки та робототехніки із заслуженою перемогою та створенням власної історії досягнень і зичимо всім подальших здобутків! 

Published on: 06-12-2021
Read also:
Ідея дипломного проекту нашого випускника-учасника АТО народилася під час участі у бойових діях

«Після звільнення Трьохізбенки до військовослужбовців нашої бригади підходили мешканці села і жалілися, що вже понад 6 днів їхні діти не їли хліба. І, на жаль, наші підрозділи тилового матеріального забезпечення не в змозі були допомогти…». Так обґрунтував актуальність теми свого дипломного проекту випускник Львівської філії нашого університету Ко...

READ YOURSELF

Ідея дипломного проекту нашого випускника-учасника АТО народилася під час участі у бойових діях 27 february 2019

НУХТ – володар Кубку України з пляжного футболу серед ЗВО

З 23 по 26 червня у місті Чорноморськ (Одеська область) відбувся фінал Кубку України з пляжного футболу серед жіночих і чоловічих команд студентів закладів вищої освіти. У запеклій боротьбі перемогу і Кубок України з пляжного футболу серед чоловічих команд студентів ЗВО вибороли наші студенти. Перший ігровий день для нашої команди видався важким,...

READ YOURSELF

НУХТ – володар Кубку України з пляжного футболу серед ЗВО 29 june 2021

Підписано меморандум про співпрацю з Коледжем Сент Лоуренс (Канада)

Колектив університету безупинно продовжує розвивати міжнародну співпрацю. Черговим кроком до розширення кола зарубіжних партнерів стало підписання меморандуму про співпрацю зі St. Lawrence College. Ініціаторами стали завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Василь Пасічний і доцентка кафедри Оксана Топчій. St. Lawrence College (SLC)...

READ YOURSELF

Підписано меморандум про співпрацю з Коледжем Сент Лоуренс (Канада) 17 january 2024