Н У Х Т

У світі десертів побували першокурсники з викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування

20 жовтня 2023

У світі десертів побували першокурсники з викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування

Осінь – пора, коли часто хочеться поласувати солоденьким. Тож, 19 жовтня старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Катерина Рудницька та здобувачі групи ГС 1-6 поринули у світ десертів.

Студенти поділилися  історію виникнення як класичних, так і українських десертів, які готували наші предки, цікавими фактами та рецептами їх приготування.

Цікаво, що найбільший чізкейк важив 4240 кілограмів, а американці досі не можуть визначитися: чізкейк – це торт, тарт, запіканка чи пиріг.

Серед українських смаколиків до уваги були представлені шулики (коржики з пшеничного тіста, які замочують у соусі з маку та меду, готують на Медовий Спас), вергуни (традиційне українське печиво з прісного бездріжджового тіста, смажене в олії), гамула (старовинний український десерт із яблучного пюре з невеликою кількістю борошна, запечене до рум'яної скоринки, який готували восени з початком морозів), млинці (страва, яка у наших предків асоціювалася з сонцем), пляцки, рецепти яких знає кожна галицька господиня.

Здобувачі  не тільки провели пошукову роботу та дізналися багато цікавого, а й закріпили лексичний матеріал з попередніх тем та основні процеси приготування страв.

Опублікований: 20-10-2023
Читайте також:
Перший випускний 2021 року

29 січня 2021 року у Відокремленому структурному підрозділі «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» відбулася урочиста подія – перший випуск груп 2021 року. Із привітальним словом до випускників звернулися адміністрація навчального закладу та викладачі, які привітали винуватців свята. На підставі рішення кваліфікац...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший випускний 2021 року 01 лютого 2021

Карантин – не час сумувати

Ні для кого не секрет, що будь-які види інтелектуальної діяльності й інтелектуальної творчості є дієвим засобом не лише підвищити власну ерудованість, а й попередити депресивні стани, викликані, наприклад, тимчасовими обмеженнями в умовах епідемій. Більшість психологів радять в умовах карантину приділяти більше уваги власному емоційному здоров’ю.  ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Карантин – не час сумувати 17 листопада 2020

Аспіранти кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів успішно захистили дисертаційні роботи

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.06 відбулися захисти дисертаційних робіт аспірантів кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Олександра Рожно та Миколи Петренка. Дисертаційна робота Олександра Рожно «Розроблення технології безглютенових макаронних виробів» була виконана під керівництвом професора кафедри технол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аспіранти кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів успішно захистили дисертаційні роботи 17 травня 2018

Актуальна тема на гостьовій лекції асистентки кафедри експертизи харчових продуктів

10 грудня 2024 року асистентка кафедри експертизи харчових продуктів Анна Логінова прочитала гостьову лекцію для студентів груп 107-МН, 115-ІПЗ, 125-КБ фахового коледжу інженерії, управління та землевпорядкування Державного некомерційного підприємства «Державний університет «Київський авіаційний інститут». Захід відбувся за сприяння викладачки біол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальна тема на гостьовій лекції асистентки кафедри експертизи харчових продуктів 11 грудня 2024