Осінь – пора, коли часто хочеться поласувати солоденьким. Тож, 19 жовтня старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Катерина Рудницька та здобувачі групи ГС 1-6 поринули у світ десертів.
Студенти поділилися історію виникнення як класичних, так і українських десертів, які готували наші предки, цікавими фактами та рецептами їх приготування.
Цікаво, що найбільший чізкейк важив 4240 кілограмів, а американці досі не можуть визначитися: чізкейк – це торт, тарт, запіканка чи пиріг.
Серед українських смаколиків до уваги були представлені шулики (коржики з пшеничного тіста, які замочують у соусі з маку та меду, готують на Медовий Спас), вергуни (традиційне українське печиво з прісного бездріжджового тіста, смажене в олії), гамула (старовинний український десерт із яблучного пюре з невеликою кількістю борошна, запечене до рум'яної скоринки, який готували восени з початком морозів), млинці (страва, яка у наших предків асоціювалася з сонцем), пляцки, рецепти яких знає кожна галицька господиня.
Здобувачі не тільки провели пошукову роботу та дізналися багато цікавого, а й закріпили лексичний матеріал з попередніх тем та основні процеси приготування страв.