Н У Х Т

У світі десертів побували першокурсники з викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування

20 жовтня 2023

У світі десертів побували першокурсники з викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування

Осінь – пора, коли часто хочеться поласувати солоденьким. Тож, 19 жовтня старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Катерина Рудницька та здобувачі групи ГС 1-6 поринули у світ десертів.

Студенти поділилися  історію виникнення як класичних, так і українських десертів, які готували наші предки, цікавими фактами та рецептами їх приготування.

Цікаво, що найбільший чізкейк важив 4240 кілограмів, а американці досі не можуть визначитися: чізкейк – це торт, тарт, запіканка чи пиріг.

Серед українських смаколиків до уваги були представлені шулики (коржики з пшеничного тіста, які замочують у соусі з маку та меду, готують на Медовий Спас), вергуни (традиційне українське печиво з прісного бездріжджового тіста, смажене в олії), гамула (старовинний український десерт із яблучного пюре з невеликою кількістю борошна, запечене до рум'яної скоринки, який готували восени з початком морозів), млинці (страва, яка у наших предків асоціювалася з сонцем), пляцки, рецепти яких знає кожна галицька господиня.

Здобувачі  не тільки провели пошукову роботу та дізналися багато цікавого, а й закріпили лексичний матеріал з попередніх тем та основні процеси приготування страв.

Опублікований: 20-10-2023
Читайте також:
У круглому столі щодо Національної рамки кваліфікацій взяли участь наші викладачі

Фахівці університету взяли участь у круглому столі «Національна рамка кваліфікацій. Зв'язок освіти з ринком праці», організованому Національним агентством кваліфікацій. Тема обговорення – надзвичайно актуальна. На відміну від світових аналогів, наша рамка кваліфікацій складна і не відповідає сучасним реаліям ринку праці. А це створює величезні про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У круглому столі щодо Національної рамки кваліфікацій взяли участь наші викладачі 28 січня 2020

Освоєння майбутньої професії на практиці

Другий семестр для студентів-біотехнологів 4 курсу розпочався з довгоочікуваної технологічної та переддипломної практики на виробництві, де здобувачі освоюють практичні навички майбутньої професії У цьому навчальному році базами практик, як і раніше, стали чимало фармацевтичних, біотехнологічних і харчових підприємств, серед яких і давній партнер ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освоєння майбутньої професії на практиці 21 січня 2022

Методи молекулярної біотехнології: працюємо дистанційно…

З 12 березня і до нині триває карантин, але навчання продовжується і студенти опановують дисципліни дистанційно. У нашому університеті функціонує платформа Moodle для дистанційного навчання, а також відбувається спілкування викладачів і студентів за допомогою сервісів Viber, Telegram або організації відеоконференцій із використанням Zoom. Нещодавн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Методи молекулярної біотехнології: працюємо дистанційно… 21 квітня 2020

Наша студентка – претендентка на звання «Міс фото ФАСК 2020»

Доброю традицією великої студентської футбольної родини міста Києва став конкурс краси серед представниць жіночих команд із футзалу під егідою Футбольної асоціації студентів м. Києва (ФАСК) – «Міс фото ФАСК» за підтримки офіційного партнера асоціації ТМ «Pariмatch». Четвертий рік поспіль цей конкурс стає головною окрасою весняної частини змагань т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наша студентка – претендентка на звання «Міс фото ФАСК 2020» 23 березня 2020