Н У Х Т

Сім наших спеціальностей мають особливу підтримку держави!

25 липня 2025

Сім наших спеціальностей мають особливу підтримку держави!

Існує низка спеціальностей, фахівців з яких нагально потребує наша держава, тож ці спеціальності мають особливу підтримку.

При вступі на спеціальності, що мають особливу підтримку держави, для здобуття ступеня бакалавра для заяв вступників із пріоритетністю 1 та 2 застосовується галузевий коефіцієнт до конкурсного бала 1,02. Також до конкурсного бала може додаватися бал за успішне закінчення в рік вступу підготовчих курсів вишу.

Крім того, для спеціальностей, яким надається особлива підтримка, застосовується кваліфікаційний мінімум державного замовлення – мінімальна кількість вступників, яка може бути рекомендована на відкриту конкурсну пропозицію під час адресного розміщення бюджетних місць для відкриття набору на неї. Він може бути рівним і одному місцю.

Університет може самостійно перерозподіляти максимальні обсяги державного замовлення з будь-яких спеціальностей на користь спеціальностей, яким надається особлива підтримка. А також вступники, які вступили на контракт на зазначені спеціальності і мають конкурсний бал не менше 125,000, можуть бути переведені на бюджет у разі наявних вакантних місць.

Серед спеціальностей, яким у 2025 році надається особлива підтримка держави, сім спеціальностей нашого університету:

G1 Хімічні технології та інженерія, освітня програма «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок» 

G3 Електрична інженерія, освітня програма «Інтелектуальні системи електрозабезпечення» 

G4 Енерговиробництво (за спеціалізацією), освітні програми «Холодильні техніка та технології», «Теплоенергетика та енергоефективні технології», «Теплонасосні установки та кондиціювання повітря» 

G7 Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка, освітні програми «Автоматизація, технічні та програмні засоби робототехніки» та «Комп’ютерні системи та програмна інженерія в автоматизації» 

G9 Прикладна механіка, освітні програми «Прикладна механіка» та «Робототехнічні комплекси пакувальних виробництв» 

G11 Машинобудування (за спеціалізаціями), освітня програма «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» 

G13 Харчові технології, освітні програми «Харчові технології та інженерія», «Технологія харчування», «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 

Тож, радимо вступникам звернути увагу на ці освітні пропозиції – легший вступ на бюджет, цікаве навчання і гарантоване працевлаштування після отримання диплому!

З іншими нашими спеціальностями й освітніми програмами можна ознайомитися за посиланням 

Наші консультанти дадуть відповіді на всі запитання щодо вступу у телеграм-каналі Приймальної комісії, чаті вступника або електронною поштою Приймальної комісії pk_nuft@ukr.net.

Бажаємо успіху!

Опублікований: 25-07-2025
Читайте також:
Усі тонкощі біотехнологічних процесів у реальному часі

Уже добігає кінця навчальний семестр, а здобувачі-біотехнологи 3 курсу навчання відточують практичні навички культивування біологічних агентів у рамках вивчення дисципліни «Загальна біотехнологія». У цьому їм активно допомагають викладачі, доценти кафедри біотехнології і мікробіології Юрій Пенчук та Юрій Резніченко. Зокрема, на минулому лабораторно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усі тонкощі біотехнологічних процесів у реальному часі 08 грудня 2020

Випускники кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів здобувають освітній ступінь «бакалавр»

Випускники кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів успішно захистили кваліфікаційні роботи на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю «Харчові технології». Цього разу на захисти завітали представники роботодавців, зокрема, випускник кафедри, директор олійно-екстракційного заводу компані...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускники кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів здобувають освітній ступінь «бакалавр» 20 червня 2024

Оnline-лекція спеціалістів із Європейського союзу для здобувачів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

Доцентом кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Олегом Галенком була організована та проведена надзвичайно цікава гостьова online-лекція спеціалістів із Європейського союзу для здобувачів кафедри. Лекцію також відвідали завідувач кафедри, професор Василь Пасічний та усі викладачі. Тема лекції – «Екологічні інновації в Республіці Польща на м’...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оnline-лекція спеціалістів із Європейського союзу для здобувачів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 13 квітня 2021

Тримаємося, рухаємося вперед: відбулося планове засідання вченої ради університету

24 листопада в дистанційному режимі відбулося планове засідання вченої ради університету. Ректор Олександр Шевченко розпочав його з нагадування, що сьогодні рівно дев’ять місяців, як почалася повномасштабна загарбницька війна. Він зазначив, що увесь цей час наш колектив віддано працював і зробив великий обсяг роботи – успішно завершив навчальний р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тримаємося, рухаємося вперед: відбулося планове засідання вченої ради університету 24 листопада 2022