Н У Х Т

У покращенні на сім позицій місця України у рейтингу інноваційних країн світу є частка і науковців університету

23 липня 2018

У покращенні на сім позицій місця України у рейтингу інноваційних країн світу є частка і науковців університету

Як повідомляється на сайті Global Innovation Index, Україна у 2018 році піднялася на сім позицій у рейтингу інноваційних країн світу, зайнявши 43-тє місце після 50-го роком раніше.

Рейтинг інноваційних країн світу складається з низки показників, кожний із яких також має свій індекс. За результатами оцінки цих показників Україна отримала індекс 38,52 (роком раніше - 37,6).

Global Innovation Index - проект, що ґрунтується на попередніх розрахунках, включаючи нові доступні дані і останні дослідження в галузі вимірювання інновацій. GII побудований на основі ключових позицій, які забезпечують інноваційну діяльність: інституції, людський капітал і дослідження, інфраструктура, складність ринку і складність бізнесу.

В Україні щороку тисячі українців реєструють права на свої ідеї та винаходи. З 2007 по 2017 рік українці отримали майже 141 тис. патентів на винаходи і корисні моделі. Їхня кількість вдвічі перевищує аналогічний показник Швеції та майже втричі - голландські і польські цифри. Якщо у більшості розвинених країн патентують винаходи в основному приватні компанії, то в Україні в лідерах виші.

Приємно, що у зміцненні позиції нашої країни у цьому рейтингу є частка роботи і науковців НУХТ. Адже наш університет – беззаперечний лідер впродовж кількох останніх років за кількістю отриманих охоронних документів на винаходи і корисні моделі, у т.ч. і за кордоном. Є серед творчого доробку наших учених і свідоцтва на реєстрацію авторського права.

Однак, на українському ринку монетизувати інновації поки не дуже вдається. На жаль, у цих винаходів в Україні часто мало шансів на успіх. Тож більшість оригінальних і цікавих розробок українців «йде» на Захід через невміння України утримувати винахідників і заробляти на нових технологіях. Сильні розробки роками припадають пилом в інститутах, і ні автори не знають, як їх просунути на ринок, ні бізнес не розуміє, як на них заробляти.

Опублікований: 23-07-2018
Читайте також:
Практика на АТ «Київмедпрепарат»: шлях від студента до спеціаліста

Здобувачі освіти, які вже поєднують роботу у фармацевтичній сфері з навчанням на кафедрі біотехнології і мікробіології, завершили проходження професійної практики безпосередньо на своїх робочих місцях. Серед них студенти групи ПФБ-1-1М, хімік-аналітик Єлизавета Дон і інженер-технолог Іван Косовець, що працюють на одному з найбільших підприємств фар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практика на АТ «Київмедпрепарат»: шлях від студента до спеціаліста 02 липня 2025

Еногастрономічна зустріч експерта галузі зі здобувачами освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

22 листопада відбувся гостьовий онлайн-лекторій від експерта галузі, члена Асоціації сомельє України, винного експерта компанії «ТОРГОВИЙ ДІМ УКРІМПОРТ» і винного естета Сергія Чугайнова. Відповідно до тематики лекторію «Особливе місце ігристих вин Просекко у винних картах закладів ресторанного господарства», спікер розглянув зі здобувачами освіти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Еногастрономічна зустріч експерта галузі зі здобувачами освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 24 листопада 2021

Професор університету – у складі редакційної колегії наукового журналу Азербайджанського університету

Наш університет і Ленкоранський державний університет (Азербайджанська Республіка) розширюють співпрацю – професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції НУХТ Олег Кузьмін увійшов до складу редакційної колегії міжнародного науково-практичного журналу «Технічні та сільськогосподарські науки» («Texnika və aqrar elmləri»). Міжнародний...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професор університету – у складі редакційної колегії наукового журналу Азербайджанського університету 17 квітня 2023

Магістри продовжують вивчати світові технології кондитерських виробів – торт «Захер»

Здобувачі вищої освіти освітнього ступеня «Магістр» освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» на дисципліні «Світові технології борошняних і кондитерських виробів» продовжують вивчати технології кондитерських виробів інших країн. На черзі торт «Sacher» («Захер»). Торт «Sacher» є одним із солодких...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістри продовжують вивчати світові технології кондитерських виробів – торт «Захер» 14 травня 2020