Н У Х Т

У науковій програмі Всеукраїнського тижня харчових технологій – конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі»

12 вересня 2019

У науковій програмі Всеукраїнського тижня харчових технологій – конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі»

11 вересня наукова програма Всеукраїнського тижня харчових технологій продовжилася VI Міжнародною науково-практичною конференцією «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі», організованою кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів й присвяченою 135-річчю НУХТ і 70-річчю заснування кафедри.

Відкрили наукове зібрання проректор нашого університету з наукової роботи Олександр Шевченко і завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса. Вони тепло привітали учасників і гостей конференції та розповіли про наш навчальний заклад і здобутки кафедри-ювіляра.

Протягом своєї плідної роботи науковці й виробничники розглянули низку нагальних для галузі питань й обговорили актуальні проблеми, що постають перед фахівцями та шляхи їх вирішення.

Жваве обговорення викликала доповідь радника президента асоціації «Укркондпром», голови технічного комітету 152 «Продукція кондитерська та харчоконцентратна» Юрія Кожанова «Позиція ТК 152 «Продукція кондитерська та харчоконцентратна» щодо імплементації директиви ради 2001/113/ЄС від 20.12.2001 р. про фруктові джеми, желе, мармелад».

Про цукри, цукрозамінники, підсолоджувачі, їх переваги та недоліки з точки зору їх використання при виробництві кондитерських виробів розповіла загальновизнаний корифей, професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ Антонелла Дорохович.

Гостя з Польщі, доцент кафедри загальних харчових технологій та харчування людини Жешувського університету Грета Адамчук присвятила свою доповідь трибології, як дисципліни для вивчення органолептичних показників якості продукції в контексті розвитку кондитерського виробництва.

Про інноваційні технології зефіру з синбіотиком йшлося у виступі доцента кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів Одеської національної академії харчових технологій Ганни Коркач.

Новітні технології кондитерських виробів з використанням нетрадиційної рослинної сировини та полісахаридних комплексів представила професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Віра Оболкіна.

Не менш цікавими були доповіді інших учасників форуму, що охопили надзвичайно широке коло питань – від перспектив розроблення безбілкового печива до необхідності маркування продуктів на наявність у них алергенів.

Приємно, що активними учасниками конференції стали й наші студенти, які скористалися нагодою послухати авторитетні думки визнаних фахівців та ознайомитися з інноваційними технологіями, матеріалами й обладнанням від провідних виробників, експозиції яких представлені на цьогорічному тижні харчових технологій.

Опублікований: 12-09-2019
Читайте також:
Випускник НУХТ увійшов до TОП-50 кращих співаків на закордонному талант-шоу

Випускник Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого нашого університету Василь Федикович здивував суддів чесько-словацького телевізійного вокального шоу «Superstar 2020». Проект стартував 16 лютого 2020 року на території Словаччини та Чехії. Він транслюється на двох каналах «TV Nova» (Чехія) та «Markíza» (Словаччина)...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускник НУХТ увійшов до TОП-50 кращих співаків на закордонному талант-шоу 16 квітня 2020

Із органічним виробництвом як пріоритетним сектором аграрної галузі України знайомилися наші студенти

6 червня 2019 року студенти групи ТО-1-1М і доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш відвідали Міжнародну агропромислову виставку «АГРО-2019» та Спеціалізовану виставку «ORGANIC-2019» у Національному комплексі «Експоцентр України». Студенти мали змогу поспілкуватися з виробниками вітчизняної органічної про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із органічним виробництвом як пріоритетним сектором аграрної галузі України знайомилися наші студенти 07 червня 2019

Інноваційні рішення від магістрантів-заочників кафедри технології оздоровчих продуктів

13 червня 2018 року на кафедрі технології оздоровчих продуктів відбувся захист магістерських робіт студентів заочної форми навчання за спеціальністю 181 «Харчові технології», спеціалізацією «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». Державну екзаменаційну комісію очолив професор кафедри технології і організації рес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні рішення від магістрантів-заочників кафедри технології оздоровчих продуктів 13 червня 2018

Фестиваль науки в Інституті експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького НАН України

Занурення у світ науки – це завжди цікаво і захоплююче! У цьому змогли пересвідчитися студенти-біотехнологи другого і третього курсів, які у супроводі доцента кафедри біотехнології і мікробіології Вікторії Красінько відвідали Інститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького НАН України. З нагоди Всеукраїнського фе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фестиваль науки в Інституті експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького НАН України 17 травня 2019