Н У Х Т

У науковій програмі Всеукраїнського тижня харчових технологій – конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі»

12 вересня 2019

У науковій програмі Всеукраїнського тижня харчових технологій – конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі»

11 вересня наукова програма Всеукраїнського тижня харчових технологій продовжилася VI Міжнародною науково-практичною конференцією «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі», організованою кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів й присвяченою 135-річчю НУХТ і 70-річчю заснування кафедри.

Відкрили наукове зібрання проректор нашого університету з наукової роботи Олександр Шевченко і завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса. Вони тепло привітали учасників і гостей конференції та розповіли про наш навчальний заклад і здобутки кафедри-ювіляра.

Протягом своєї плідної роботи науковці й виробничники розглянули низку нагальних для галузі питань й обговорили актуальні проблеми, що постають перед фахівцями та шляхи їх вирішення.

Жваве обговорення викликала доповідь радника президента асоціації «Укркондпром», голови технічного комітету 152 «Продукція кондитерська та харчоконцентратна» Юрія Кожанова «Позиція ТК 152 «Продукція кондитерська та харчоконцентратна» щодо імплементації директиви ради 2001/113/ЄС від 20.12.2001 р. про фруктові джеми, желе, мармелад».

Про цукри, цукрозамінники, підсолоджувачі, їх переваги та недоліки з точки зору їх використання при виробництві кондитерських виробів розповіла загальновизнаний корифей, професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ Антонелла Дорохович.

Гостя з Польщі, доцент кафедри загальних харчових технологій та харчування людини Жешувського університету Грета Адамчук присвятила свою доповідь трибології, як дисципліни для вивчення органолептичних показників якості продукції в контексті розвитку кондитерського виробництва.

Про інноваційні технології зефіру з синбіотиком йшлося у виступі доцента кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів Одеської національної академії харчових технологій Ганни Коркач.

Новітні технології кондитерських виробів з використанням нетрадиційної рослинної сировини та полісахаридних комплексів представила професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Віра Оболкіна.

Не менш цікавими були доповіді інших учасників форуму, що охопили надзвичайно широке коло питань – від перспектив розроблення безбілкового печива до необхідності маркування продуктів на наявність у них алергенів.

Приємно, що активними учасниками конференції стали й наші студенти, які скористалися нагодою послухати авторитетні думки визнаних фахівців та ознайомитися з інноваційними технологіями, матеріалами й обладнанням від провідних виробників, експозиції яких представлені на цьогорічному тижні харчових технологій.

Опублікований: 12-09-2019
Читайте також:
Відродженню України в статусі пивної країни сприяють наші викладачі

12  лютого в київському ресторані-пивоварні «Солом’янська броварня» відбувся прес-ланч, направлений на популяризацію крафту, як натурального продукту і культури споживання пива. Тема заходу – «Крафтова революція в Україні, за підсумками Дегустаційного конкурсу пива «East European Beer Award». Участь у прес-ланчі взяли представники 20 столичних вида...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відродженню України в статусі пивної країни сприяють наші викладачі 13 лютого 2020

Відбулося 17 засідання круглого столу «Сучасна освіта: зміст, технології, забезпечення якості»

Традиційно під головуванням завідувача кафедри міжнародної економіки, професора Світлани Гуткевич відбулося сімнадцяте засідання круглого столу «Сучасна освіта: зміст, технології, забезпечення якості». У жвавій атмосфері та дискусіях учасники обговорили питання розвитку сучасної освіти як в Україні, так і в світі. Про свою участь у тезовій формі за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося 17 засідання круглого столу «Сучасна освіта: зміст, технології, забезпечення якості» 25 квітня 2019

Як в університеті хіміко-біологічний клас 238-ї школи приймали

5 грудня 2018 року завідувачем Підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету Валентиною Кудіною і відповідальною за профорієнтаційну роботу факультету біотехнології та екологічного контрою (БТЕК) Наталією Володченковою була організована та проведена оглядова по університету та ознайомча по кафедр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як в університеті хіміко-біологічний клас 238-ї школи приймали 07 грудня 2018

Серед лідерів з наукового потенціалу

Днями портал Освіта.ua оприлюднив щорічний рейтинг закладів вищої освіти України за показниками даних наукометричної бази Scopus. У рейтинговій таблиці українські університети ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань. Згідно з результатами рейтингу 2025 року наш універси...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Серед лідерів з наукового потенціалу 30 травня 2025