Н У Х Т

Наші викладачі беруть участь у тренінгах для харчового бізнесу

13 серпня 2020

Наші викладачі беруть участь у тренінгах для харчового бізнесу

Аграрний Союз України та ГО «Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів «СПОЖИВЧА ДОВІРА» за підтримки Уряду Нідерландів Kingdom of the Netherlands у рамках програми МАТРА «Зміцнення позицій НГО у регіонах як учасників реформування системи забезпечення безпеки харчової продукції, спрямованого на подолання корупції» та Громадської школи дієвих практик ЄС Інституту Європейської політики CISEP провели тренінг з підготовки до виконання вимог чинного законодавства України та вимог ЄС щодо безпеки продуктів харчування, участь у якому взяли викладачі кафедр експертизи харчових продуктів, технології хлібопекарських і кондитерських виробів, технології молока і молочних продуктів, технології зберігання і переробки зерна.

Спікером виступила голова правління ГО «Аналітичний центр Аграрного союзу України» Лариса Старікова.

Тренінг фактично став стратегічною сесією, під час якої керівники та фахівці підприємств були ознайомлені з повним обсягом вимог, що висуваються до продуктів харчування в Україні та світі, отримали інформацію про інструментарій, спрямований на виконання таких вимог, змогли визначити оптимальний шлях розвитку свого бізнесу.

Велику зацікавленість аудиторії викликали пояснення щодо того, як працює реформована і гармонізована до європейської система державного контролю в Україні, де і як знайти питання, які будуть цікавити державних контролерів при перевірці харчового бізнесу. Кожний блок програми закінчувався інформацією про інструментарій, який може застосувати бізнес для виконання вимог вітчизняного і міжнародного законодавства.

Ще однією особливістю тренінгу-стратегічної сесії стала можливість для учасників самостійно попрацювати з наданим матеріалом і обговорити результати цієї роботи під час консультаційної сесії, яка була проведена дистанційно 11 серпня. Основним питанням, яке обговорювалося під час консультаційної сесії, були шляхи розвитку систем ринкового контролю на виконання угод СОТ, ТБТ, СФЗ та Угоди про асоціацію «Україна-ЄС».

Наші викладачі «озброїлися» актуальною інформацією, що стане у нагоді при викладенні лекційних курсів, проведенні практичних і лабораторних робіт із навчальних дисциплін, а також при керівництві та консультуванні дипломного проєктування здобувачів.

Опублікований: 13-08-2020
Читайте також:
Сучасні концепції виробництва продуктів харчування вимагають творчих рішень!

Відбулося останнє у цьому навчальному році засідання наукового студентського гуртка «Смакота», який працює на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції під керівництвом доцентки Ірини Корецької. У 2024-2025 навчальному році гуртківці працювали за темою «Розроблення продукції для закладів ресторанного господарства підвищеної харчової т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні концепції виробництва продуктів харчування вимагають творчих рішень! 09 червня 2025

Великодній кошик для бійців від Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ

Уже традиційно третій рік поспіль на Великодні свята Смілянський коледж харчових технологій НУХТ взяв активну участь у міській волонтерській акції «Великодній кошик для бійців», яку започаткували і продовжують втілювати волонтери Смілянської самооборони Майдану «Січ». До цієї акції ретельно готувалися, наповнювали «кошики» смаколиками: паски, краш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Великодній кошик для бійців від Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ 06 квітня 2018

Практика – перша сходинка до професіоналізму

Усім відомо, що практика для здобувачів є важливою сходинкою до успішного професійного майбутнього, тому вона є невід’ємною частиною освітнього процесу. Свій перший унікальний практичний досвід четвертокурсники-біотехнологи Дар’я Синявська і Єфим Тагізада набували на ТОВ «ФЗ «БІОФАРМА», що розробляє і виробляє препарати з донорської крові людини, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практика – перша сходинка до професіоналізму 15 лютого 2023

Як в університеті День студента відзначали...

Минулого четверга наш університет був сповнений веселими посмішками, гарним настроєм і щирими оплесками, адже цього дня у НУХТ відзначали одне з найяскравіших свят – Міжнародний день студента та День студента в Україні! Святкували наші здобувачі освіти, ні на мить не забуваючи, завдяки кому можуть навчатися й відзначати важливі дати, тож однією з ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як в університеті День студента відзначали... 19 листопада 2024