Н У Х Т

Наші викладачі беруть участь у тренінгах для харчового бізнесу

13 серпня 2020

Наші викладачі беруть участь у тренінгах для харчового бізнесу

Аграрний Союз України та ГО «Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів «СПОЖИВЧА ДОВІРА» за підтримки Уряду Нідерландів Kingdom of the Netherlands у рамках програми МАТРА «Зміцнення позицій НГО у регіонах як учасників реформування системи забезпечення безпеки харчової продукції, спрямованого на подолання корупції» та Громадської школи дієвих практик ЄС Інституту Європейської політики CISEP провели тренінг з підготовки до виконання вимог чинного законодавства України та вимог ЄС щодо безпеки продуктів харчування, участь у якому взяли викладачі кафедр експертизи харчових продуктів, технології хлібопекарських і кондитерських виробів, технології молока і молочних продуктів, технології зберігання і переробки зерна.

Спікером виступила голова правління ГО «Аналітичний центр Аграрного союзу України» Лариса Старікова.

Тренінг фактично став стратегічною сесією, під час якої керівники та фахівці підприємств були ознайомлені з повним обсягом вимог, що висуваються до продуктів харчування в Україні та світі, отримали інформацію про інструментарій, спрямований на виконання таких вимог, змогли визначити оптимальний шлях розвитку свого бізнесу.

Велику зацікавленість аудиторії викликали пояснення щодо того, як працює реформована і гармонізована до європейської система державного контролю в Україні, де і як знайти питання, які будуть цікавити державних контролерів при перевірці харчового бізнесу. Кожний блок програми закінчувався інформацією про інструментарій, який може застосувати бізнес для виконання вимог вітчизняного і міжнародного законодавства.

Ще однією особливістю тренінгу-стратегічної сесії стала можливість для учасників самостійно попрацювати з наданим матеріалом і обговорити результати цієї роботи під час консультаційної сесії, яка була проведена дистанційно 11 серпня. Основним питанням, яке обговорювалося під час консультаційної сесії, були шляхи розвитку систем ринкового контролю на виконання угод СОТ, ТБТ, СФЗ та Угоди про асоціацію «Україна-ЄС».

Наші викладачі «озброїлися» актуальною інформацією, що стане у нагоді при викладенні лекційних курсів, проведенні практичних і лабораторних робіт із навчальних дисциплін, а також при керівництві та консультуванні дипломного проєктування здобувачів.

Опублікований: 13-08-2020
Читайте також:
Тиждень академічної доброчесності на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки

Питання етики є завжди актуальним у будь-якому контексті, а питання наукової етики тим більше з огляду на прагнення України інтегруватись у європейський і світовий освітній та науковий простори. Важливими для України є кроки на шляху до академічної доброчесності. У рамках Всеукраїнського тижня академічної доброчесності 11 жовтня на кафедрі мехатро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень академічної доброчесності на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки 12 жовтня 2022

Перше знайомство

15 січня 2018 року відповідно до графіка навчального процесу на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів студенти освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» денної форми навчання другого курсу груп ТІ-2-7 та ТІ-2-8 розпочали ознайомлювально-виробничу практику. Цього ж дня відбулися організаційні збори, інструктаж з охо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перше знайомство 17 січня 2018

Подорож у світ виробництва харчових продуктів

3 листопада доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Мельник, Вікторія Кійко, Наталія Попова та доцент кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Тарас Мисюра разом зі здобувачами 3 курсу 13-ої групи ХЕ відвідали 26-ту Міжнародну виставку харчових продуктів і напоїв «WorldFood Ukraine». У такі непрості часи відвідування подібних ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подорож у світ виробництва харчових продуктів 06 листопада 2023

Глибокі знання й креативний підхід продемонстрували наші студенти на Всеукраїнській студентській олімпіаді із дисципліни «Основи охорони праці»

З 19 по 22 квітня на базі Луцького національного технічного університету відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади із дисципліни «Основи охорони праці». До складу журі ІІ туру входили провідні спеціалісти в галузі безпеки та охорони праці технічних, технологічних, гуманітарних і спеціалізованих вишів України. Від нашого  університету у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Глибокі знання й креативний підхід продемонстрували наші студенти на Всеукраїнській студентській олімпіаді із дисципліни «Основи охорони праці» 25 квітня 2018