Н У Х Т

У нашої наукової молоді є шанс повторити минулорічний успіх у конкурсі наукових робіт молодих вчених

13 серпня 2020

У нашої наукової молоді є шанс повторити минулорічний успіх у конкурсі наукових робіт молодих вчених

15 серпня МОН планує оголосити п'ятий конкурс наукових робіт молодих вчених. Для підтримки кращих проєктів до бюджету наступного року передбачається закласти понад 100 млн гривень. Про це повідомила генеральний директор директорату науки та інновацій МОН Юлія Безвершенко.

Участь у конкурсі можуть брати молоді дослідники, які працюють або навчаються у закладах вищої освіти чи наукових установах, підпорядкованих МОН. Керівник проєкту має бути або кандидатом наук віком до 35 років, або докторантом (доктором наук) віком до 40 років. Граничний вік виконавців – 35 років.

Роботи приймаються за 11 напрямами, які відповідають пріоритетам програми ЄС із досліджень та інновацій «Горизонт-2020».         

Конкурс проходить у кілька етапів. Спершу ЗВО та наукові установи відбирають проєкти на своєму рівні та подають їх до МОН. Цей етап триватиме з 15 серпня до 25 вересня.

Експертизу проєктів здійснюють секції за фаховими напрямами Експертної ради МОН, яка теж складається з молодих науковців. Оцінювання кожного проєкту проводять 5 експертів. Загальна кількість балів рахується як середнє арифметичне оцінок 3-х експертів, у діапазоні між найнижчою та найвищою. Тобто найвища та найнижча оцінки не враховуються. Це дає змогу забезпечити більш якісну та об’єктивну експертизу.

На основі пропозицій Експертної ради переможців визначає Конкурсна комісія МОН, після чого їхній список затверджується наказом Міністерства.

У 2020 році МОН профінансувало наукові проєкти молодих вчених на понад 100 млн грн. Підтримку загалом отримали 199 робіт: 47 нових і 152 перехідних із минулих років.

Приємно, що до 47 проєктів-переможців минулорічного конкурсу, фінансування яких розпочалося з січня 2020 року, увійшла і робота наших молодих науковців «Реалізація ресурсозберігаючих методів модифікації функціонально-технологічних характеристик молочної сироватки в технологіях харчових продуктів цільового призначення».

Сподіваємося, наукова молодь НУХТ і у цьому році зможе приємно вразити експертів і здобути перемогу у конкурсі. Бажаємо успіху нашим дослідникам!

 

Опублікований: 13-08-2020
Читайте також:
Опановуємо кращі практики із застосуванням принципів Lean

На кафедрі експертизи харчових продуктів продовжується інтенсив із обміну досвідом та опанування кращих практик операційного вдосконалення технологічних процесів харчових виробництв із застосуванням принципів Lean. Нині, під керівництвом провідного менеджера «Лін інституту України» Андрія Дмитрієва пройдений новий етап із вивчення та застосування ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Опановуємо кращі практики із застосуванням принципів Lean 02 грудня 2022

Відкрита лекція в рамках проєкту програми Erasmus+ доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Відбулася відкрита лекція доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олени Білик з дисципліни «Регулювання використання харчових добавок в різних технологіях та гармонізація Європейських регламентів в Україні на шляху Євроінтеграції», яку вона прочитала для здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «Магістр» освітньо-профе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція в рамках проєкту програми Erasmus+ доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 10 листопада 2022

Поради від професіонала отримали студенти факультету біотехнології та екологічного контролю

30 березня відбувся онлайн майстер-клас «Як боротися зі стресом в умовах невизначеності?». Захід провела тренер Ольга Назарук (LLC TRIGLAV INTERNATIONAL – стратегічний партнер Корпорації «Артеріум»). Вона вивчає проблему стресу вже 8 років, провела безліч тренінгів і готова ділитися практичними рекомендаціями, що є особливо актуальним у нинішній си...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поради від професіонала отримали студенти факультету біотехнології та екологічного контролю 31 березня 2020

Технологію виробництва карамелі у виробничих умовах опановували студенти-другокурсники

Студенти групи ТІ-2-2 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із доцентом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анною Грищенко відвідали «Майстерню карамелі» – унікальну мережу кондитерських в Україні. Майстер-карамельє Сергій розповів про технологію виробництва карамелі, цукристу сировину, ароматизатори та бар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технологію виробництва карамелі у виробничих умовах опановували студенти-другокурсники 12 грудня 2018