Н У Х Т

У нашої наукової молоді є шанс повторити минулорічний успіх у конкурсі наукових робіт молодих вчених

13 серпня 2020

У нашої наукової молоді є шанс повторити минулорічний успіх у конкурсі наукових робіт молодих вчених

15 серпня МОН планує оголосити п'ятий конкурс наукових робіт молодих вчених. Для підтримки кращих проєктів до бюджету наступного року передбачається закласти понад 100 млн гривень. Про це повідомила генеральний директор директорату науки та інновацій МОН Юлія Безвершенко.

Участь у конкурсі можуть брати молоді дослідники, які працюють або навчаються у закладах вищої освіти чи наукових установах, підпорядкованих МОН. Керівник проєкту має бути або кандидатом наук віком до 35 років, або докторантом (доктором наук) віком до 40 років. Граничний вік виконавців – 35 років.

Роботи приймаються за 11 напрямами, які відповідають пріоритетам програми ЄС із досліджень та інновацій «Горизонт-2020».         

Конкурс проходить у кілька етапів. Спершу ЗВО та наукові установи відбирають проєкти на своєму рівні та подають їх до МОН. Цей етап триватиме з 15 серпня до 25 вересня.

Експертизу проєктів здійснюють секції за фаховими напрямами Експертної ради МОН, яка теж складається з молодих науковців. Оцінювання кожного проєкту проводять 5 експертів. Загальна кількість балів рахується як середнє арифметичне оцінок 3-х експертів, у діапазоні між найнижчою та найвищою. Тобто найвища та найнижча оцінки не враховуються. Це дає змогу забезпечити більш якісну та об’єктивну експертизу.

На основі пропозицій Експертної ради переможців визначає Конкурсна комісія МОН, після чого їхній список затверджується наказом Міністерства.

У 2020 році МОН профінансувало наукові проєкти молодих вчених на понад 100 млн грн. Підтримку загалом отримали 199 робіт: 47 нових і 152 перехідних із минулих років.

Приємно, що до 47 проєктів-переможців минулорічного конкурсу, фінансування яких розпочалося з січня 2020 року, увійшла і робота наших молодих науковців «Реалізація ресурсозберігаючих методів модифікації функціонально-технологічних характеристик молочної сироватки в технологіях харчових продуктів цільового призначення».

Сподіваємося, наукова молодь НУХТ і у цьому році зможе приємно вразити експертів і здобути перемогу у конкурсі. Бажаємо успіху нашим дослідникам!

 

Опублікований: 13-08-2020
Читайте також:
Здобувачі освіти діляться досвідом студентського життя

Здобувачі університету протягом листопада відвідують школи, які самі закінчили, та знайомлять старшокласників з нашим вишем через своє сприйняття навчання. Студентка групи ВП-1-9 Лілія Камириста разом із доценткою кафедри іноземних мов професійного спрямування Інною Форостюк побували у ліцеї податкової та рекламної справи №21 м. Києва, учні якого ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти діляться досвідом студентського життя 15 листопада 2024

Автономні AI-Агенти: від теорії до революції в бізнесі, науці та освіті: інформальна освіта в дії

Бакалаври-біотехнологи разом із викладачами кафедри біотехнології і мікробіології в рамках інформальної освіти долучилися до онлайн-семінару від міжнародної освітньої ініціативи Ukrainian Global Faculty. Спікером заходу виступив засновник і CEO інноваційних компаній Learn To Earn Global та AI Sync Global, визнаний експерт у сфері штучного інтелект...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Автономні AI-Агенти: від теорії до революції в бізнесі, науці та освіті: інформальна освіта в дії 21 травня 2025

Підвищуємо свою експертність

6 листопада 2024 р. доцентка кафедри економіки і права Оксана Відоменко взяла участь у вебінарі «Як університету співпрацювати з бізнесом?», організованому командою української кофаундингової IT-компанії Genesis спільно зі стартап-акселератором YEP. Під час зустрічі обговорювалися питання співпраці університетів і бізнесу, в т.ч. у рамках Всеукраї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підвищуємо свою експертність 07 листопада 2024

Відбулося засідання Навчально-методичної комісії Навчально-наукового інституту харчових технологій

Відбулося засідання Навчально-методичної комісії Навчально-наукового інституту харчових технологій, під час якого підвели підсумки локального моніторингу реалізації освітньо-професійних та освітньо-наукових програм, за якими здійснюють підготовку фахівців в інституті. Навчально-методичною комісією здійснено аналіз забезпечення якості надання освіт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося засідання Навчально-методичної комісії Навчально-наукового інституту харчових технологій 20 лютого 2023