Н У Х Т

Науково-дослідні аспекти переддипломної практики магістранток-біотехнологинь

13 жовтня 2021

Науково-дослідні аспекти переддипломної практики магістранток-біотехнологинь

Відомо, що практика є невід’ємною складовою навчального процесу, важливим етапом у житті кожного здобувача вищої освіти. Перший семестр другого року навчання підготував для всіх магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології чудову можливість відпрацювати професійні навички та досконало з’ясувати тонкощі подальшої трудової діяльності в галузі біотехнології.

Переддипломна практика магістранток ІІ року навчання Ганни Ярової і Юлії Лазюки проходить на кафедрі.

Виконуючи науково-дослідну роботу, присвячену дослідженню впливу біологічних індукторів на антимікробну активність поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus IМВ В-7241, синтезованих на гліцерині різного ступеня очищення, під керівництвом професорки Тетяни Пирог, Ганна Ярова заглибилась у тему спільного культивування продуцентів антимікробних сполук із конкурентними мікроорганізмами та дізналася ще більше про масштаби такої гострої проблеми людства, як антибіотикорезистентність. Зважаючи на те, що одним з підходів до боротьби зі стійкістю патогенних мікроорганізмів до антибіотиків є пошук та використання альтернативних антимікробних речовин природного походження, серед яких і нетоксичні біодеградабельні мікробні поверхнево-активні речовини (ПАР), студентка рада, що під час проходження практики, має змогу долучитися до вирішення таких актуальних для людства проблем.

Робота Юлії Лазюки, що виконується під науковим керівництвом доцентки Оксани Скроцької, стосується біосинтезу наночасток срібла з використанням безклітинного екстракту дріжджів SaccharomycescerevisiaeМ437. Її мета – дослідити вплив таких параметрів як час інкубації, перемішування та вік культури на процес біосинтезу.

Отримані магістрантками дослідні результати наукової діяльності стануть частиною омріяного диплому магістра, захист якого вже не за горами.

Студентки переконалися – проходження практики з одночасним виконанням наукової роботи на базі рідної кафедри може бути не лише результативним, адже дозволяє покращити свої професійні навички в умовах науково-дослідної лабораторії, але і досить цікавим і захоплюючим процесом.

Опублікований: 13-10-2021
Читайте також:
Особливий день факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

26 лютого 2020 року – особливий день для факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, який по-родинному тепло прощався зі 152 випускниками магістерських освітніх програм «Технології в ресторанному господарстві», «Технології аюрведичних харчових продуктів», «Готельна і ресторанна справа», «Туризмознавство» денної та заочної форм навчанн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливий день факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 28 лютого 2020

Викладацьким досвідом ділиться завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

4 березня 2024 року відбулася відкрита лекція завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимира Ковбаси на тему «Екструзія – сучасний спосіб виробництва харчових продуктів. Технологічна схема виробництва екструзійних продуктів на одно- та двошнековому екструдері» з дисципліни «Низькотемпературні та екструзійні техноло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладацьким досвідом ділиться завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 07 березня 2024

Фахівці НУХТ вивчають досвід зарубіжних колег

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько взяла участь у вебінарі «Рожеве вино», організованому Торгово-промисловою палатою України, Посольством Франції в Україні, Шато Чизай Академією разом із Вищою національною школою агрономії Бордо. Вебінар був присвячений особливостям технології рожевих тихих вин для отри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці НУХТ вивчають досвід зарубіжних колег 29 квітня 2021

Поглибленню профільних знань здобувачів наших коледжів сприяють викладачі університету

На факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу продовжується марафон лекторіїв та зустрічей зі здобувачами коледжів. Цього разу викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції читали гостьові лекторії здобувачам Київського фахового коледжу ресторанного господарства НУХТ. 15 листопада про тренди і тенденції розвитку с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поглибленню профільних знань здобувачів наших коледжів сприяють викладачі університету 19 листопада 2021