Н У Х Т

У центрі уваги – доповнена реальність

07 грудня 2022

У центрі уваги – доповнена реальність

Одним із професійних інтересів доцента кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Володимира Полупана  є тематика, пов'язана з доповненою реальністю. Зокрема можливості її використання для розроблення людино-машинних інтерфейсів.

Перші власні напрацювання викладачем розроблялися на базі ігрового рушія Unity в поєднанні з платформою доповненої реальності Vuforia. Далі він скористався нагодою познайомитися з промисловим рішенням доповненої реальності для промисловості EcoStruxure Augmented Operator Advisor від Schneider Electric. А нещодавно з'явилася можливість попрацювати зі спеціалізованим пристроєм –  окулярами доповненої реальності Microsoft Hololens 2. Такі пристрої поки дуже рідкісне явище. Тому досвід роботи з ними став, без перебільшення, безцінним.

На першому етапі відбулося вивчення можливостей і невеликі експерименти. І хоч виглядає все поки, як дитячі забавки, насправді потенціал таких пристроїв колосальний.

Далі будуть проводитися роботи по інтеграції окулярів у сучасні системи керування. На момент цієї публікації вже є значні результати. Найперша і найпростіша ідея – інтеграція окулярів із класичними веб-орієнтованими HMI-рішеннями. Таке рішення найпростіше, оскільки окуляри мають веб-браузер, тому ніяких додаткових дій від розробника майже не вимагається. Але таке застосування практично зовсім не розкриває потенціалу цих окулярів. Тому викладач продовжує роботу у цьому напрямку й усе найцікавіше – попереду.

Опублікований: 07-12-2022
Читайте також:
Удосконалення технології морозива із замінниками цукру у полі зору молодого науковця кафедри технології молока і молочних продуктів

На кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся міжкафедральний науковий семінар, на якому асистент Оксана Басс представила дисертаційну роботу «Удосконалення технології морозива із замінниками цукру» (науковий керівник – професор Галина Поліщук). Автором науково обґрунтовані технологічні рішення щодо удосконалення технології морозива: ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Удосконалення технології морозива із замінниками цукру у полі зору молодого науковця кафедри технології молока і молочних продуктів 19 грудня 2018

Прокачування hard skills разом із Уповноваженою особою з якості Корпорації «Артеріум»

22 квітня в рамках дисципліни «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв» бакалаври-біотехнологи третього курсу освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» мали неймовірну можливість прокачати свої hard skills разом із Уповноваженою особою з якості Корпорації «Артеріум», фахівчинею з ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Прокачування hard skills разом із Уповноваженою особою з якості Корпорації «Артеріум» 25 квітня 2024

Стейкхолдери засвідчують практичну цінність кваліфікаційних робіт магістрантів освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів»

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів». Під час захисту здобувачі представили результати досліджень щодо удосконалення технології та рецептур органічних продуктів та впровадження їх виробниц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стейкхолдери засвідчують практичну цінність кваліфікаційних робіт магістрантів освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» 15 лютого 2023

Захист переддипломної практики – важливий крок на шляху до омріяного диплому

Логічним завершенням переддипломної практики магістрантів-біотехнологів став захист підготовлених звітів. У цьому році деякі промислові підприємства обмежили доступ до виробництва через ситуацію з пандемією, але все ж ряд компаній, зокрема ПрАТ «Фармацевтична компанія «Дарниця», де здобувачі мали нагоду поглибити свої знання щодо валідації та квалі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захист переддипломної практики – важливий крок на шляху до омріяного диплому 02 листопада 2020