Н У Х Т

У центрі уваги – доповнена реальність

07 грудня 2022

У центрі уваги – доповнена реальність

Одним із професійних інтересів доцента кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Володимира Полупана  є тематика, пов'язана з доповненою реальністю. Зокрема можливості її використання для розроблення людино-машинних інтерфейсів.

Перші власні напрацювання викладачем розроблялися на базі ігрового рушія Unity в поєднанні з платформою доповненої реальності Vuforia. Далі він скористався нагодою познайомитися з промисловим рішенням доповненої реальності для промисловості EcoStruxure Augmented Operator Advisor від Schneider Electric. А нещодавно з'явилася можливість попрацювати зі спеціалізованим пристроєм –  окулярами доповненої реальності Microsoft Hololens 2. Такі пристрої поки дуже рідкісне явище. Тому досвід роботи з ними став, без перебільшення, безцінним.

На першому етапі відбулося вивчення можливостей і невеликі експерименти. І хоч виглядає все поки, як дитячі забавки, насправді потенціал таких пристроїв колосальний.

Далі будуть проводитися роботи по інтеграції окулярів у сучасні системи керування. На момент цієї публікації вже є значні результати. Найперша і найпростіша ідея – інтеграція окулярів із класичними веб-орієнтованими HMI-рішеннями. Таке рішення найпростіше, оскільки окуляри мають веб-браузер, тому ніяких додаткових дій від розробника майже не вимагається. Але таке застосування практично зовсім не розкриває потенціалу цих окулярів. Тому викладач продовжує роботу у цьому напрямку й усе найцікавіше – попереду.

Опублікований: 07-12-2022
Читайте також:
Активні наукові дискусії на кафедрі технології цукру і підготовки води

Кафедра технології цукру і підготовки води взяла активну участь у роботі 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Робота секції розпочалася з привітального слова в.о. завідувача кафедри Інни Карпович. Здобувачі освіти представили н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активні наукові дискусії на кафедрі технології цукру і підготовки води 11 квітня 2025

Розширюємо межі профорієнтаційної географії

Триває профорієнтаційна робота здобувачів освіти факультету біотехнології та екологічного контролю. Студентка групи БТ-1-1 Владислава Ропай провела профорієнтаційну зустріч з учнями 9, 10 та 11 класів у Черкаській області в Шполянському ліцеї №1. Зустріч почалася з ознайомлення ліцеїстів з університетом та факультетом. Зокрема учні були проінформо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширюємо межі профорієнтаційної географії 13 жовтня 2023

IQ Game, секрети успішного резюме і активний нетворкінг: завершився другий день NUFT Career Chance-2025

З гарним настроєм, смаколиками, виграними завдяки своїм знанням, ерудиції й злагодженій командній роботі та озброєні лайфхаками, що неодмінно стануть у пригоді при пошуку роботи своєї мрії повернулися сьогодні наші здобувачі освіти з другого дня NUFT Career Chance-2025. Вони мали активний нетворкінг з фахівцями компаній «Велмарт», «ІНГЛІШ ПРАЙМ», ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

IQ Game, секрети успішного резюме і активний нетворкінг: завершився другий день NUFT Career Chance-2025 18 березня 2025

PR харчових брендів від наших маркетологів

Які особливості PR у харчовій промисловості? На чому робити акценти та які мейнстріми враховувати? Про це і не тільки говорили учасники на черговому засіданні студентського гуртка кафедри маркетингу «Інтелектуал». Формування зв’язків із громадськістю – тема, що зацікавила здобувачів спеціальностей 075 «Маркетинг», 076 «Підприємництво і, торгівля» т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

PR харчових брендів від наших маркетологів 03 грудня 2024