Н У Х Т

Траєкторії удосконалення освітнього процесу: на кафедрі біотехнології і мікробіології обговорюють редакції освітньо-професійних програм

21 лютого 2022

Траєкторії удосконалення освітнього процесу: на кафедрі біотехнології і мікробіології обговорюють редакції освітньо-професійних програм

У рамках підготовки до громадського обговорення редакцій освітньо-професійних програм 2022 року, 17 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся круглий стіл, присвячений обговоренню результатів локального моніторингу освітньо-професійної програми «Промислова біотехнологія» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія».

Спікером заходу виступила гарантка освітньо-професійної програми, доцентка Вікторія Красінько. У відкритій дискусії взяли участь: деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, завідувач випускової кафедри Віктор Стабніков, доценти кафедри біотехнології і мікробіології Юрій Карлаш та Оксана Скроцька, д.б.н., завідувачка відділу фітопатогенних бактерій Інституту мікробіології і вірусології НАН України Людмила Буценко, здобувачка освітнього ступеня «магістр» Дарія Жалюк, а також представниця студентського самоврядування – голова студентської ради НУХТ Ірина Ковшар, яка здобуває освітній ступінь магістра за освітньо-професійною програмою «Промислова біотехнологія».

За підсумками були намічені заходи щодо розвитку сильних і подолання слабких сторін освітньо-професійної програми. Зокрема, за пропозицією здобувачів було вирішено відмовитися від блочного типу вибору вибіркових компонент освітньо-професійної програми. Це може стати вагомим інструментом впровадження інтенсивних особистісно-орієнтованих технологій навчання. Для кращого поєднання процесу навчання і науково-дослідної роботи було запропоновано додати наукову вибіркову компоненту – дисципліну «Наукові студії». Були обговорені заходи щодо актуалізації підготовки здобувачів за освітньо-професійною програмою згідно зі сучасними реаліями розвитку біотехнологій в Україні. Конкретні пропозиції стосувалися поглиблення вивчення біотехнологій одержання біопрепаратів для агросфери, що є наразі дуже актуальною потребою ринку та введення додаткового модуля «Ембріологія» для поглиблення підготовки здобувачів до роботи зі стовбуровими клітинами, зважаючи на попит у таких фахівцях в Україні.

Проведений круглий можна вважати суттєвим кроком на шляху удосконалення підготовки магістрів за освітньою програмою «Промислова біотехнологія». 

Опублікований: 21-02-2022
Читайте також:
Мust visit для майбутніх фахівців індустрії гостинності

Здобувачі-бакалаври першого і другого курсу разом із викладачами кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Іриною Корецькою, Ганною Березовою та Ольгою Коваль відвідали Міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCH 2023, щоб познайомитися з новими трендами індустрії гостинності. Експофорум – це презентації но...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мust visit для майбутніх фахівців індустрії гостинності 01 грудня 2023

Підкорювачі першого рівня вищої освіти: 50 випускників бакалаврату – кваліфіковані біотехнологи!

Традиційно атмосфера у червні на кафедрі біотехнології і мікробіології напружена, схвильована, відповідальна та зрештою радісна – це час захистів кваліфікаційних робіт здобувачами освітнього ступеня «бакалавр». Остаточні доопрацювання завдань, попередній захист, купа документації та зрештою «велика сцена» для здобувача – захист кваліфікаційної роб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підкорювачі першого рівня вищої освіти: 50 випускників бакалаврату – кваліфіковані біотехнологи! 27 червня 2024

Наукові досягнення маркетологів

У Навчально-науковому інституті економіки і управління відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт. Метою конкурсу є підготовка фахівців нової генерації європейського рівня, формування у них знань і умінь дослідницької діяльності, для яких вдосконалення професійної майстерності є пріоритетною стратегією їх особистісного розв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові досягнення маркетологів 25 січня 2018

Soft Skills від американської National Restaurant Association

15 листопада 2023 р. команда DIRECTV National Accounts у партнерстві з National Restaurant Association з метою підтримки ресторанного бізнесу, залучення та розширення можливостей просування закладів ресторанного господарства, а також надання персоналізованих послуг преміального розважального продукту, провели вебінар «Заповніть свій заклад і збільш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Soft Skills від американської National Restaurant Association 16 листопада 2023