Н У Х Т

Теоретичні знання практичними навичками закріплюють студенти-біотехнологи на ПАТ «Фармак»

23 січня 2019

Теоретичні знання практичними навичками закріплюють студенти-біотехнологи на ПАТ «Фармак»

Для студентів кафедри біотехнології та мікробіології настав час, коли реактори та трубопроводи, які вони щойно креслили на апаратурній схемі до курсового проекту, постають наяву. Час, коли все упорядковується в голові та стає на своє місце – технологічна та переддипломна практика.

Оксані Росик, Катерині Солошенко, Максиму Танані, Віталію Гриненку та Аліні Шикираві випала можливість побачити реалії виробництва фармацевтичних препаратів на ПАТ «Фармак».

«Фармак» є одним із найбільших виробників лікарських засобів в Україні. Сьогодні продуктовий портфель підприємства налічує понад 200 лікарських засобів різних терапевтичних напрямків і форм випуску. Щороку завод виводить на ринок до 20 нових препаратів.

ПАТ «Фармак» використовує найновіші технології і прагне, щоб продукція повністю відповідала вимогам GMP.

Перед тим, як почати практикуватись в підрозділах лідера ринку з продажу медичних препаратів, студенти пройшли співбесіду з фахівцем відділу управління персоналом Ольгою Удодовою. Вона ввела їх у курс справи, розповіла про структуру та призначення цехів заводу, правила поведінки на території та провела вступний інструктаж. Також розподілила практикантів по локаціях – Оксана Росик, Катерина Солошенко та Аліна Шикирава потрапили до цеху №1, а Максим Танана і Віталій Гриненко на дослідно-промислову дільницю відділу трансферу технологій.

У цеху №1, де випускаються препарати у рідкій лікарській формі, наших студентів люб’язно та гостинно зустріла керівник Ірина Латишева, яка розповіла про правила поведінки, структуру цеху та роботу різних ділянок. З першої хвилини перебування вони зрозуміли, що їм 100%-во сподобається, адже тут панує дружелюбна атмосфера та командна робота.

За практикантами був закріплений інженер по навчанню Анна Галємова, яка ознайомила їх із історичними витоками, нормативними документами та технологічними і апаратурними схемами виробництва води ін’єкційної, вентиляційного повітря та ін. Студентам надали можливість опрацювати всі матеріали для написання звіту. Кожному видали «святая святих» – регламент виробництва певного препарату, що і зараз випускає ПАТ «Фармак». Також вони оглянули різні відділи вже свого цеху, де їм відкрився незбагнений обрій магістралей, апаратури та установок.

Звичайно, побувати на сучасному сертифікованому виробництві – мрія чи не кожного студента. Наші практиканти зазначають, як приємно їм було відчувати, що предмети, які вивчали в університеті, саме на виробництві знаходять своє практичне застосування. Цікаво було здобути практичні навички по переодяганню в різних зонах, адже з розповіді викладачів все це здавалося трохи дивним, але після безпосереднього переодягання стала зрозумілою важливість кожної деталі цього процесу.

А ще студенти дізналися, що фактично у кожному цеху та поза виробничим процесом ПАТ «Фармак» працює випускник кафедри біотехнології та мікробіології. Їм було дуже приємно заходити до ділянки та бачити знайомі обличчя.

Тепер наші студенти впевнені – цей завод є мрією будь-якого випускника-біотехнолога, й дуже вдячні своїй кафедрі за надану можливість побувати на ПАТ «Фармак» та отримати для себе нові вміння й навички.

Опублікований: 23-01-2019
Читайте також:
Преференції майбутнім вступникам: відбувся ІІ тур Всеукраїнської олімпіади НУХТ для школярів з біології

17 квітня 2021 року з використанням платформи відеоконференцій Zoom відбувся ІІ тур Всеукраїнської олімпіади НУХТ для школярів з біології. Його учасниками стали переможці І туру – старшокласники з різних міст України – з Києва, Броварів, Андрушівки, Рівного. Члени предметно-методичної комісії, доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Оксана ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Преференції майбутнім вступникам: відбувся ІІ тур Всеукраїнської олімпіади НУХТ для школярів з біології 19 квітня 2021

Військово-спортивне свято з нагоди Дня Збройних Сил України

З нагоди Дня Збройних Сил України в Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулося військово-спортивне свято «Нумо, хлопці!», у якому  взяли участь студенти перших курсів. Команди обрали своїх командирів і представили назви та гасла своїх команд. А далі команди змагалися у конкурсах: «Естафета», «Надягання протигазу на швидкіс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Військово-спортивне свято з нагоди Дня Збройних Сил України 10 грудня 2018

З класикою німецького кінематографу мовою оригіналу знайомляться здобувачі освіти

24 травня 2023 року за ініціативи доцентки кафедри іноземних мов професійного спрямування Ольги Неживої третьокурсники спеціальності «Туризм» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф.Доценка, які вивчають німецьку мову приєдналися до проєкту Goethe-Institut в Україні, який у співпраці з Міжнародним кінофестивалем «Мо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З класикою німецького кінематографу мовою оригіналу знайомляться здобувачі освіти 26 травня 2023

Онлайн-лекція від фахівця-практика для студентів спеціальності «Туризм»

3 квітня 2020 року за ініціативи викладачів кафедри туристичного і готельного бізнесу для студентів спеціальності «Туризм» відбулася онлайн-лекція з дисципліни «Івентивний менеджмент» за участю фахівця-практика. Запрошений практик – Уляна Медуха, директор з розвитку бізнесу в онлайн-видавництві «МС. Today», співзасновник консалтингової компанії зі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-лекція від фахівця-практика для студентів спеціальності «Туризм» 06 квітня 2020