Н У Х Т

Теоретичні знання практичними навичками закріплюють студенти-біотехнологи на ПАТ «Фармак»

23 january 2019

Теоретичні знання практичними навичками закріплюють студенти-біотехнологи на ПАТ «Фармак»

Для студентів кафедри біотехнології та мікробіології настав час, коли реактори та трубопроводи, які вони щойно креслили на апаратурній схемі до курсового проекту, постають наяву. Час, коли все упорядковується в голові та стає на своє місце – технологічна та переддипломна практика.

Оксані Росик, Катерині Солошенко, Максиму Танані, Віталію Гриненку та Аліні Шикираві випала можливість побачити реалії виробництва фармацевтичних препаратів на ПАТ «Фармак».

«Фармак» є одним із найбільших виробників лікарських засобів в Україні. Сьогодні продуктовий портфель підприємства налічує понад 200 лікарських засобів різних терапевтичних напрямків і форм випуску. Щороку завод виводить на ринок до 20 нових препаратів.

ПАТ «Фармак» використовує найновіші технології і прагне, щоб продукція повністю відповідала вимогам GMP.

Перед тим, як почати практикуватись в підрозділах лідера ринку з продажу медичних препаратів, студенти пройшли співбесіду з фахівцем відділу управління персоналом Ольгою Удодовою. Вона ввела їх у курс справи, розповіла про структуру та призначення цехів заводу, правила поведінки на території та провела вступний інструктаж. Також розподілила практикантів по локаціях – Оксана Росик, Катерина Солошенко та Аліна Шикирава потрапили до цеху №1, а Максим Танана і Віталій Гриненко на дослідно-промислову дільницю відділу трансферу технологій.

У цеху №1, де випускаються препарати у рідкій лікарській формі, наших студентів люб’язно та гостинно зустріла керівник Ірина Латишева, яка розповіла про правила поведінки, структуру цеху та роботу різних ділянок. З першої хвилини перебування вони зрозуміли, що їм 100%-во сподобається, адже тут панує дружелюбна атмосфера та командна робота.

За практикантами був закріплений інженер по навчанню Анна Галємова, яка ознайомила їх із історичними витоками, нормативними документами та технологічними і апаратурними схемами виробництва води ін’єкційної, вентиляційного повітря та ін. Студентам надали можливість опрацювати всі матеріали для написання звіту. Кожному видали «святая святих» – регламент виробництва певного препарату, що і зараз випускає ПАТ «Фармак». Також вони оглянули різні відділи вже свого цеху, де їм відкрився незбагнений обрій магістралей, апаратури та установок.

Звичайно, побувати на сучасному сертифікованому виробництві – мрія чи не кожного студента. Наші практиканти зазначають, як приємно їм було відчувати, що предмети, які вивчали в університеті, саме на виробництві знаходять своє практичне застосування. Цікаво було здобути практичні навички по переодяганню в різних зонах, адже з розповіді викладачів все це здавалося трохи дивним, але після безпосереднього переодягання стала зрозумілою важливість кожної деталі цього процесу.

А ще студенти дізналися, що фактично у кожному цеху та поза виробничим процесом ПАТ «Фармак» працює випускник кафедри біотехнології та мікробіології. Їм було дуже приємно заходити до ділянки та бачити знайомі обличчя.

Тепер наші студенти впевнені – цей завод є мрією будь-якого випускника-біотехнолога, й дуже вдячні своїй кафедрі за надану можливість побувати на ПАТ «Фармак» та отримати для себе нові вміння й навички.

Published on: 23-01-2019
Read also:
Вітаємо колектив кафедри фінансів з виходом у світ нового підручника!

Вийшов друком підручник «Банківська система» (частина перша) колективу авторів кафедри фінансів під керівництвом та загальною редакцією д.е.н. Лади Шірінян. Підручник складається із двох частин: «Банківська система України та її економічні основи» (ч. 1) й «Основи банківської справи. Банківські послуги та операції» (ч. 2). Автори спробували «очим...

READ YOURSELF

Вітаємо колектив кафедри фінансів з виходом у світ нового підручника! 26 september 2019

Завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора технічних наук

20 червня 2019 р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07 відбувся захист дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування та розроблення технологій сушеної харчової продукції і харчових продуктів з її використанням» на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук завідувачем кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олекс...

READ YOURSELF

Завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора технічних наук 21 june 2019

Сучасні тренди молочного виробництва презентував магістрантам інженер-технолог компанії «Хр. Хансен Україна»

30 листопада 2021 року здобувачі освітнього ступеня «магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока» мали змогу дізнатися про сучасні ефективні коагулянти для зсідання молока від провідного інженера-технолога відділу харчових культур і ферментів ТОВ «Хр. Хансе...

READ YOURSELF

Сучасні тренди молочного виробництва презентував магістрантам інженер-технолог компанії «Хр. Хансен Україна» 01 december 2021

Ювілейний «Золотий каштан» підвів підсумки

12 листопада на базі нашого університету відбулася підсумкова конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з актуальних проблем пакувальної індустрії «Золотий каштан», на якій свої наукові роботи захистили цьогорічні переможці конкурсу. Конкурс був започаткований у 2000 році Клубом пакувальників України й з того часу проводитьс...

READ YOURSELF

Ювілейний «Золотий каштан» підвів підсумки 12 november 2019