Н У Х Т

Теоретичні знання практичними навичками закріплюють студенти-біотехнологи на ПАТ «Фармак»

23 january 2019

Теоретичні знання практичними навичками закріплюють студенти-біотехнологи на ПАТ «Фармак»

Для студентів кафедри біотехнології та мікробіології настав час, коли реактори та трубопроводи, які вони щойно креслили на апаратурній схемі до курсового проекту, постають наяву. Час, коли все упорядковується в голові та стає на своє місце – технологічна та переддипломна практика.

Оксані Росик, Катерині Солошенко, Максиму Танані, Віталію Гриненку та Аліні Шикираві випала можливість побачити реалії виробництва фармацевтичних препаратів на ПАТ «Фармак».

«Фармак» є одним із найбільших виробників лікарських засобів в Україні. Сьогодні продуктовий портфель підприємства налічує понад 200 лікарських засобів різних терапевтичних напрямків і форм випуску. Щороку завод виводить на ринок до 20 нових препаратів.

ПАТ «Фармак» використовує найновіші технології і прагне, щоб продукція повністю відповідала вимогам GMP.

Перед тим, як почати практикуватись в підрозділах лідера ринку з продажу медичних препаратів, студенти пройшли співбесіду з фахівцем відділу управління персоналом Ольгою Удодовою. Вона ввела їх у курс справи, розповіла про структуру та призначення цехів заводу, правила поведінки на території та провела вступний інструктаж. Також розподілила практикантів по локаціях – Оксана Росик, Катерина Солошенко та Аліна Шикирава потрапили до цеху №1, а Максим Танана і Віталій Гриненко на дослідно-промислову дільницю відділу трансферу технологій.

У цеху №1, де випускаються препарати у рідкій лікарській формі, наших студентів люб’язно та гостинно зустріла керівник Ірина Латишева, яка розповіла про правила поведінки, структуру цеху та роботу різних ділянок. З першої хвилини перебування вони зрозуміли, що їм 100%-во сподобається, адже тут панує дружелюбна атмосфера та командна робота.

За практикантами був закріплений інженер по навчанню Анна Галємова, яка ознайомила їх із історичними витоками, нормативними документами та технологічними і апаратурними схемами виробництва води ін’єкційної, вентиляційного повітря та ін. Студентам надали можливість опрацювати всі матеріали для написання звіту. Кожному видали «святая святих» – регламент виробництва певного препарату, що і зараз випускає ПАТ «Фармак». Також вони оглянули різні відділи вже свого цеху, де їм відкрився незбагнений обрій магістралей, апаратури та установок.

Звичайно, побувати на сучасному сертифікованому виробництві – мрія чи не кожного студента. Наші практиканти зазначають, як приємно їм було відчувати, що предмети, які вивчали в університеті, саме на виробництві знаходять своє практичне застосування. Цікаво було здобути практичні навички по переодяганню в різних зонах, адже з розповіді викладачів все це здавалося трохи дивним, але після безпосереднього переодягання стала зрозумілою важливість кожної деталі цього процесу.

А ще студенти дізналися, що фактично у кожному цеху та поза виробничим процесом ПАТ «Фармак» працює випускник кафедри біотехнології та мікробіології. Їм було дуже приємно заходити до ділянки та бачити знайомі обличчя.

Тепер наші студенти впевнені – цей завод є мрією будь-якого випускника-біотехнолога, й дуже вдячні своїй кафедрі за надану можливість побувати на ПАТ «Фармак» та отримати для себе нові вміння й навички.

Published on: 23-01-2019
Read also:
Менеджер американського бренду готелів Holiday Inn прочитала лекцію студентам кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

12 березня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася зустріч студентів третього курсу з менеджером американського бренду готелів Holiday Inn, які є частиною InterContinental Hotels Group Катериною Вавринович. У рамках заняття з дисципліни «Організація ресторанного господарства» запрошений спеціаліст прочитала лекцію «Особл...

READ YOURSELF

Менеджер американського бренду готелів Holiday Inn прочитала лекцію студентам кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 13 march 2019

Презентація наукових здобутків магістрантів освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

На кафедрі експертизи харчових продуктів уже склалася традиція презентації магістрантами результатів досліджень, отриманих у межах навчальної дисципліни «Науково-дослідницький практикум». Ця навчальна дисципліна спеціально передбачена освітньо-професійною програмою для проведення здобувачем експериментальних досліджень для майбутньої кваліфікаційно...

READ YOURSELF

Презентація наукових здобутків магістрантів освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 27 may 2024

Наші другокурсниці підкорили висоти Всеукраїнської студентської олімпіади з  дисципліни «Регіональна економіка»

З метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді, стимулювання її творчої праці вже традиційно щороку проводяться олімпіади з різних навчальних дисциплін, в яких беруть участь наші студенти та демонструють чудові результати. У період з лютого по квітень 2019 року відбулися І та ІІ тури Всеукраїнс...

READ YOURSELF

Наші другокурсниці підкорили висоти Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Регіональна економіка» 20 april 2019