Н У Х Т

Там, де всі свої: відбувся вражаючий вечір факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

28 листопада 2019

Там, де всі свої: відбувся вражаючий вечір факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

28 листопада до тризіркового готелю «Титанік», що відзначав свій день народження, запросив факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ). Тільки «всі свої» вщент заповнили актову залу університету – викладачі та студенти факультету й численні гості – проректори університету, директори навчально-наукових інститутів і декани факультетів, їх студенти, випускники, бо кожний вечір факультету ГРТБ – подія, на яку чекають із нетерпінням, заради якої переносять зустрічі, відміняють нагальні справи й заздалегідь займають кращі місця у глядацькій залі. Ту теплу атмосферу, що вміють створити у цій дружній згуртованій сім’ї, прагнуть відчути всі, а ще – страшенно цікаво, що ще вигадають факультетські митці, якою історією побалують цього разу. Були на святі й особливі гості – представники студентського самоврядування усіх структурних підрозділів університету – коледжів, що знаходяться у різних регіонах країни. Тож для колективу факультету ГРТБ справою честі стало продемонструвати, яким може стати їх студентське життя у НУХТ, якщо вони вирішать продовжити здобуття вищої освіти.

Отож, на готельному годиннику 16:30, розсувається завіса, і глядачі поринають у захоплюючу історію.

Спостерігати за насиченим життям готелю було одне задоволення. У колоритні персонажі управляючої готелем, покоївок, портьє, шеф-кухаря, електрика, боя, постояльців готелю і відвідувачів ресторану актори вжилися настільки переконливо, що у присутніх ні на мить не виникло сумніву, що вони не у справжньому готелі.

А історія вийшла така. Управляюча готелем Вікторія невдоволена роботою персоналу – все робиться не так, і не тоді, готель вже вісім років має лише три зірки й про четверту можна тільки мріяти. Спочатку вона хоче звільнити всіх, але потім вирішує діяти більш тонко й дошкульніше – змушує усю зміну працювати в день народження готелю без премії. Працівники приймають виклик – вона хоче війну? Вона її отримає! Всі змовляються між собою надавати послуги максимально грубо, неякісно й невчасно. Тут у хід йде все (на війні, як на війні) – гостям хамлять прямо від порогу, їх багаж штурхають ногами, покоївки буквально вриваються з прибиранням до номеру молодят й висміюють їх. А тим часом шеф-кухар зі своїми помічниками намагаються вразити управляючу розкішним обідом, сподіваючись таким чином добитися від неї виплати премії їм. До речі, хто не знав, блюдом від шефа, виявляється, можуть бути пельмені, а канапки і олів’є спокійно зійдуть за кулінарні шедеври. Але через незграбність офіціантки план летить шкереберть. А тут ще й власник готелю Арсеній приїздить на свято, і з’ясовується, що він збирається закрити готель, але працівників запрошує до свого нового готелю. Усіх, крім старшої покоївки Наталії Петрівни. І ось тут і виявляється, що дружба, щирі стосунки й взаємопідтримка важать для героїв більше, ніж кар’єра. Всі вони відмовляються переходити на нове місце без Наталії. Арсеній погоджується взяти і її. Тож у готелі «Айсберг» зібралася вся компанія у повному складі. Перерізаючи стрічку й відкриваючи новий готель, Арсеній каже, що все погане минеться, адже так буває завжди, і все буде добре. А якщо не буде, значить, ще не кінець…  

Блискуча акторська гра, виважені репліки, гарна порція гумору, влучно підібрані костюми й до найменших деталей продумані декорації, яскраві танцювальні номери й неперевершений вокал Євгена Амаріци і Вікторії Новікової перетворили цей вечір на незабутнє видовище, цільний мистецький продукт вищого ґатунку. Адже, за здавалось би легкістю й простотою сюжету, криються по-справжньому глибокі емоції й важливі посили. Митцям вдалося достукатися до серця й розуму кожного присутнього у залі. Тому й оплески лунали громові, й сміх злітав під стелю актової зали й докочувався до сусідніх приміщень, й гімн факультету, яким традиційно завершився вечір, підспівували навіть ті, хто не знав слів. Лишається додати, що у постановці брали участь не лише студенти, а й викладачі факультету, зокрема, роль шеф-кухаря філігранно виконав старший викладач кафедри готельно-ресторанної справи Олексій Собін. А декан факультету Віктор Доценко дуже ефектно крутив над головою власним піджаком, виконуючи разом зі своїми вихованцями гімн ГРТБ, і нічого дивного – у сім’ї й не таке побачиш…

Опублікований: 28-11-2019
Читайте також:
Магістранти освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» знайомляться з вітчизняними виробниками

Здобувач вищої освіти освітнього ступеня «Магістр» освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» Захар Борковський відвідав у своєму рідному місті Львів на площі Ринок перший Львівський фермерський ярмарок, на якому були представлені овочі, фрукти, м'ясна та молочна продукція. Поряд зі звичайними продуктами був представлений широки...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» знайомляться з вітчизняними виробниками 02 вересня 2020

Насичений тиждень на кафедрі економіки і права

Насиченим видався минулий тиждень для студентів і викладачів кафедри економіки і права, які відвідували галузеві підприємства та й про дозвілля не забували. Для кожного зі студентів НУХТ знайомство з технологіями виробництва на практиці є важливою і цікавою складовою навчання. Тож студенти кафедри, що навчаються за спеціальністю 051 «Економіка», п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Насичений тиждень на кафедрі економіки і права 09 грудня 2019

ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця»: віртуальний тур для здобувачів-біотехнологів

У рамках практичного заняття з дисципліни «Нормативне забезпечення біотехнологічних виробництв» разом із лекторкою, доценткою Світланою Старовойтовою здобувачі-третьокурсники кафедри біотехнології і мікробіології віртуально відвідали ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця». Онлайн-екскурсія відбулася до ампульного цеху. Спочатку дізналися, що ампульни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця»: віртуальний тур для здобувачів-біотехнологів 12 березня 2021

Відбувся науковий семінар аспіранта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Дослідження якості і безпечності утворення акриламіду в формованих картопляних чіпсах збагачених харчовими волокнами» аспірантки Аліни Ковтун. Науковий керівник – завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса Чіпси – по...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбувся науковий семінар аспіранта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 13 червня 2018