Н У Х Т

Свято знань в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету

20 вересня 2021

Свято знань в Івано-Франківському  коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету

Сьогодні в Івано-Франківському  коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету по-справжньому величний день – свято знань, яке зібрало молоде покоління здобувачів освіти коледжу.

Серед багатьох традицій, що склалися в навчальному закладі, одна з найповажніших – щороку, у вересні, сотні першокурсників посвячуються у численну сім’ю учнів і студентів коледжу.

З давніх-давен відома істина – без наукових знань дорога до прогресу закрита. А дорога ця складна і прекрасна, бо ж як приємно усвідомлювати, що став освіченим і впевненим у житті. Символічно, що ключ до знань вручала історична особа, ім’я якої є втіленням державотворення, науки та просвітництва – велика княгиня Ольга, що стала на чолі Київської Русі й правила нею протягом 19-ти років, упродовж яких держава прийняла християнство і процвітала економічно.

Серед світочів української національної культури і освіти – наші славні предки, засновники української держави – київські князі Володимир Великий, Ярослав Мудрий, Ярослав Осмомисл, Данило Галицький. Також, фундатори і засновники освіти – Костянтин Острозький, Петро Могила, відомі діячі культури і мистецтва – Дмитро Бортнянський, Микола Лисенко, Денис Січинський, Лесь Курбас, Микола Леонтович, відомий в усьому світі геній українського народу Тарас Шевченко, письменники і поети – Леся Українка, прославлені галичани – Іван Франко, Василь Стефаник, Лесь Мартович, Марко Черемшина.

Це люди, які палко вірили в те, що українці стануть високоосвіченою нацією серед цивілізованих народів світу. Імена цих людей, як багатьох інших славетних синів і дочок українського народу, повинні запалати для першокурсників яскравим факелом, який би освітлював їх дорогу до Храму науки і знань!

Вітаємо нове поповнення студентів коледжу ресторанного сервісу і туризму! Будьте вірні обраній справі, а доля подарує вам людське тепло та щиру вдячність.

Опублікований: 20-09-2021
Читайте також:
Бармен-шоу від наших студентів

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відсвяткували Міжнародний день бармена. Популярність цього професійного свята постійно зростає, оскільки ця спеціальність набуває все більшої популярності. У рамках методичної декади циклової комісії готельно-ресторанного напряму відбулося бармен-шоу, в якому під керівництвом викла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бармен-шоу від наших студентів 08 лютого 2017

Зустріч із магістрантами другого курсу на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Магістранти другого року навчання кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочали новий навчальний рік із зустрічі з завідувачем кафедри Анатолієм Куцом, гарантом освітньо-професійної програми «Технології продуктів бродіння і виноробства», професором Віталієм Прибильським і викладачами кафедри. На зустрічі обговорили підготовку до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч із магістрантами другого курсу на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства 14 вересня 2022

Смак, знання, солідарність – основні компоненти активності SLOW FOOD UA

13 листопада 2023 року на запрошення кафедри туристичного та готельного бізнесу гостьову лекцію для здобувачів і викладачів університету і його структурних підрозділів прочитала лідерка мережі Slow Food in Ukraine Юлія Пітенко. Slow Food – це глобальний рух місцевих спільнот та активістів у понад 160 країнах світу, який підтримує та втілює у життя...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Смак, знання, солідарність – основні компоненти активності SLOW FOOD UA 14 листопада 2023

Виїзні практичні заняття з фахових дисциплін кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Третьокурсники спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування» разом із доценткою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Оленою Павлюченко у рамках виїзних практичних занять з дисципліни «Організація ресторанного господарства» відвідали ресторан-бар «CORNER BAR». Заклад знаходиться непод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзні практичні заняття з фахових дисциплін кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 24 жовтня 2023