Н У Х Т

Свої перші самостійні дослідження захистили студенти кафедри біотехнології і мікробіології

10 грудня 2018

Свої перші самостійні дослідження захистили студенти кафедри біотехнології і мікробіології

6-7 грудня 2018 р. відбулися захисти перших самостійних досліджень у межах дисципліни «Основи імунології» студентів спеціальності 162 «Біотехнологія та біоінженерія» груп БТ-2-1 та БТ-2-2.

До комісії, що оцінювала роботу студентів, увійшли доцент кафедри біотехнології і мікробіології, кандидат біологічних наук Інна Лич, старший викладач, кандидат технічних наук Христина Берегова, асистент кафедри біотехнології і мікробіології Тетяна Белемець.

Захист самостійних робіт з дисципліни «Основи імунології» – це не лише демонстрація студентами свого вміння працювати з науковою літературою, але й своєрідний екзамен, де студент виявляє ерудицію, оперує широким колом питань щодо обраної теми, а також вчиться виступати публічно.

Доповідачі акцентували увагу на сучасних питаннях імунології, заглиблювались у фундаментальні та прикладні аспекти медичної імунології та імунобіотехнології. Одноголосна думка студентів: «За допомогою цієї роботи ми навчилися самостійно знаходити потрібну інформацію серед великої кількості баз даних, обґрунтовувати свою думку на основі вивчених матеріалів та представляти їх у вигляді презентацій, також не боятися публічних виступів».

Цей захист дав студентам перший досвід систематичного опрацювання певної наукової тематики. Здобуті знання та досвід, безперечно, знадобляться для роботи над іншими проектами і, звичайно, для захисту диплому.

З неабиякою цікавістю слухали доповідачів гості кафедри, учні СШ І-ІІІ ступенів №25 м. Києва, які під керівництвом юних науковців кафедри з гуртка «Cella mirabilis» виконують екологічний проект. Школярам, яким пощастило поринути у світ імунології, ще більше захотілось долучитися до лав студентів-біотехнологів.

Розглянувши в процесі захисту ряд проблемних тематик з імунології, студенти зрозуміли одну важливу річ – за будь-які захворювання відповідальна імунна система, й її необхідно берегти. Тож бажаємо всім здоров’я, а студентів вітаємо з успішним захистом своїх перших самостійних робіт!

Опублікований: 10-12-2018
Читайте також:
У ТОП-10 бухгалтерів України-2019 – випускниця кафедри обліку і аудиту НУХТ!

У Міністерстві фінансів України відбулася урочиста церемонія нагородження переможців щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий бухгалтер України». Конкурс проводився у три етапи, у двох номінаціях: для бухгалтерів бюджетних установ і комерційних підприємств. Перший та другий етапи відбувалися в режимі онлайн-тестування на сайті. До третього етапу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У ТОП-10 бухгалтерів України-2019 – випускниця кафедри обліку і аудиту НУХТ! 12 грудня 2019

Година-реквієм «Живе в народі пам’ять про героїв» відбулася у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулася година-реквієм «Живе в народі пам’ять про героїв», присвячена шостій річниці подій на Євромайдані та вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Виховний захід провели працівники бібліотеки Алла Паутова та Лариса Скиба. Зворушлива змістовна розповідь про революційні події 2014 року, мужність ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Година-реквієм «Живе в народі пам’ять про героїв» відбулася у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 20 лютого 2020

Дизайн презентації – поради здобувачам освіти від професіонала

Нещодавно у здобувачів магістратури за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» відбулася зустріч із менеджеркою з розвитку персоналу ТОВ «Триглав Інтернешнл» (партнер корпорації «Артеріум») Крістіною Яцимірською. Тема зустрічі стосувалася дизайну презентації. Здобувачам важливо уміти правильно її створювати, оскільки презентація є невідʼє...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дизайн презентації – поради здобувачам освіти від професіонала 09 грудня 2022

Випускниці кафедри експертизи харчових продуктів діляться зі здобувачами нюансами їх майбутньої професії

Днями доценткою кафедри експертизи харчових продуктів Оксаною Петрушою була проведена онлайн-зустріч здобувачів групи ХЕ-2-7 із випускниками кафедри, які успішно працюють за спеціальністю, фахівчинею відділу контролю якості ТОВ «НОВУС Україна» Діаною Бідах і фахівчинею з НАССР (напрямок «Клінінг») ТОВ «Fozzy group» Анастасією Сербенюк. Зустріч бул...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускниці кафедри експертизи харчових продуктів діляться зі здобувачами нюансами їх майбутньої професії 25 листопада 2020