Н У Х Т

До лекції деканки факультету біотехнології та екологічного контролю долучилися здобувачі освіти Миколаївського національного аграрного університету

09 листопада 2022

До лекції деканки факультету біотехнології та екологічного контролю долучилися здобувачі освіти Миколаївського національного аграрного університету

Незважаючи на обстріли, тривоги, тимчасову відсутність світла, ми знаходимо можливість здійснювати освітній процес, а також підтримувати один одного й співпрацювати з колегами. За ініціативи декана факультету виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського національного аграрного університету, д.с.-г.н., професора Михайла Гіля здобувачі молодших курсів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» мали можливість доєднатися до лекції «Біотехнологія та освіта» деканки факультету біотехнології та екологічного контролю нашого університету Наталії Грегірчак.

Здобувачі дізналися, що біотехнологія спрямована на дослідження можливості використання живих організмів або продуктів їхньої життєдіяльності з метою пошуку варіантів розв’язання сучасних проблем у медицині, сільському господарстві та інших сучасних галузях біотехнології. Один із напрямків біотехнології — генна інженерія, яка займається вивченням біологічних процесів у живих організмах для створення нових видів тварин, рослин, мікроорганізмів чи покращення властивостей тих, що вже існують, що передбачає опанування здобувачами відповідних освітніх компонент. Сучасні методи біотехнології дають змогу забезпечувати безліч людських потреб – від модифікації рослин для підвищення якості харчових продуктів до розроблення життєво необхідних медичних препаратів, що потребує від здобувачів опанування дисциплін не тільки природничого спрямування, але і знання і розуміння біоінженерних процесів.

Завдяки крос-галузевій підготовці фахівці-біотехнологи є і будуть затребувані не тільки на вітчизняному, але і на міжнародному ринку праці, що підвищує інтерес до цієї спеціальності. Адже вчені вірять, що в майбутньому біотехнологія також допоможе розв’язати сучасні проблеми, зокрема забруднення навколишнього середовища хімічними продуктами; брак очищеної та прісної води; дефіцит енергетики. Крім того, біотехнологія здатна підвищити рівень медичного обслуговування шляхом створення нових речовин медичного призначення та біологічних об’єктів. Тому і ЗВО України, які здійснюють підготовку фахівців цієї спеціальності за різними рівнями освіти, відзначають у своїх освітньо-професійних програмах особливості підготовки фахівців та можливості реалізації заявлених цілей як за обов’язковими компонентами так і вибірковими.

Слухачі зазначили, що їм корисно було послухати і поспілкуватися про види біотехнології, дізнатися, де вона застосовується та про перспективи свого майбутнього працевлаштування. У майбутньому всі вони бачать себе у професії біоінженера, бо мають мету – зробити світ краще за допомогою біотехнологій.

Опублікований: 09-11-2022
Читайте також:
Наукові перемоги здобувачів освітньої програми «Технології харчування»

Здобувачка четвертого курсу освітньої програми «Технології харчування» Олександра Пазюк взяла участь у Всеукраїнській студентській науково-практичній конференції «Технології та бізнес: інтеграція, перспективи, можливості», що відбулася на факультеті технологій та бізнесу Державного торговельно-економічного університету й об’єднала здобувачів вищої ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові перемоги здобувачів освітньої програми «Технології харчування» 08 травня 2025

Докторант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів виходить на захист дисертаційного дослідження

У рамках розширеного засідання кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування та розроблення технології комплексного збагачення хлібних виробів ізолятами рослинних білків» на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук доцентом Валерієм Махинько. Науковим консу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Докторант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів виходить на захист дисертаційного дослідження 29 грудня 2018

Відкрите лекційне заняття від завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса провів відкрите лекційне заняття «Екструзія – сучасний спосіб виробництва харчових продуктів. Зміни основних компонентів зернової сировини в процесі екструзії» з дисципліни «Низькотемпературні та екструзійні технології» для студентів четвертого курсу Навчально-на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрите лекційне заняття від завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 20 вересня 2018

Лекція з дисципліни «Харчові міні-технології в закладах ресторанного господарства» для третьокурсників

17 листопада 2022 року доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ольга Коваль прочитала відкриту лекцію «Вивчення технології виготовлення олій холодного віджиму» з дисципліни «Модуль 2. Харчові міні-технології в закладах ресторанного господарства» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня 3-го року навчання спеціальності 1...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція з дисципліни «Харчові міні-технології в закладах ресторанного господарства» для третьокурсників 24 листопада 2022