Н У Х Т

Студенти НУХТ показали високий рівень, виконуючи завдання ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Безпека життєдіяльності»

21 травня 2019

Студенти НУХТ показали високий рівень, виконуючи завдання ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Безпека життєдіяльності»

Щороку наприкінці квітня, з метою захисту прав, збереження життя і здоров’я працівників і сприяння попередженню нещасних випадків і захворювань на робочому місці в усьому світі Міжнародна організація праці запровадила Всесвітній день охорони праці. Тому символічно, що саме олімпіади з навчальних дисциплін «Онови охорони праці» та «Безпека життєдіяльності» проводяться саме у рамках святкування цього міжнародного свята.

Протягом 5 днів на базі кафедри промислової безпеки та охорони праці Навчально-наукового інституту цивільного захисту Львівського державного університету безпеки життєдіяльності проходив ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Безпека життєдіяльності».

Свої знання й уміння продемонстрували 122 студенти та курсанти із 52 закладів вищої освіти України. Під час першого туру учасники виконували 70 тестових завдань, розв’язували дві задачі та логічний кросворд. У другому турі виконували дві ситуаційні задачі: реанімаційні заходи і надання домедичної допомоги при порушенні основних життєвих функцій організму та травмах аби продемонструвати рівень своїх теоретичних знань і практичних навичок.

У змаганні брали участь також студенти нашого університету  факультету готельно-ресторанного та  туристичного бізнесу Наталія Паскал і Катерина Лакома і студент факультет автоматизації і комп'ютерних систем Андрій Орищич. А доцент кафедри екологічної безпеки та охорони праці Наталія Романенко працювала у складі журі.

Залежно від специфіки ЗВО учасників розподілили на групи, в кожній із яких були визначені дипломанти першого, другого й третього ступенів. Наші студенти, здобуваючи певний досвід, активно проявляли свої здібності, з великою цікавістю розв'язували надані їм завдання та показали високий рівень знань, за що були нагороджені грамотами. Окремою подякою за високий рівень підготовки учасників Олімпіади були нагороджені доценти кафедри екологічної безпеки та охорони праці Наталія Володченкова та Наталія Романенко.

У рамках Олімпіади відбулася пізнавальна екскурсія територією Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, учасники оглянули Навчальну пожежну-рятувальну частину, мали можливість ознайомитись із особливостями процесу організації гасіння пожеж. Також всі бажаючи мали можливість познайомитися з історичними місцями найчарівнішого міста Лева. 

Дякуємо організаторам за проведення даного заходу на високому рівні, за щиру атмосферу і гостинність!

Опублікований: 21-05-2019
Читайте також:
Практичні навички наукової комунікації з іноземної мови магістри опановували в університетській бібліотеці

Викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Дужик та Олена Гаркуша провели інтерактивне заняття з дисципліни «Іноземна мова: практичні навики наукової комунікації» в університетській бібліотеці. Студенти факультету автоматизації і комп’ютерних систем (група ІА-1-3М) порівнювали переваги та недоліки наукометричних ба...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні навички наукової комунікації з іноземної мови магістри опановували в університетській бібліотеці 21 жовтня 2019

Студенти-хімтехнологи популяризують університет у школах, які закінчили

27 вересня студентка 4 курсу Юлія Коробка завітала до своєї рідної школи І-ІІІ ступенів №12 м. Бердичева Житомирської області. Вона розповіла учням 10-11 класів про переваги навчання в університеті та зокрема на спеціальності «Хімічні технології та інженерія». Дала поради, як зробити студентське життя насиченим та яскравим і здобути професію своєї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-хімтехнологи популяризують університет у школах, які закінчили 30 вересня 2019

На крок наблизилися до здорового способу життя третьокурсники спеціальності «Туризм»

В унікальний день 29 лютого засадам здорового харчування навчалися здобувачі третього курсу спеціальності «Туризм». Для них авторка освітнього проєкту «Здорове харчування», укладачка безкоштовного онлайн-курсу для дорослих «4 кроки до здорового харчування» на платформі Prometheus Ольга Ільюхіна прочитала лекцію, під час якої здобувачі на крок набл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На крок наблизилися до здорового способу життя третьокурсники спеціальності «Туризм» 02 березня 2020

З практичним спрямуванням: блискучий захист бакалавра кафедри технології цукру і підготовки води

На кафедрі технології цукру і підготовки води відбулася важлива подія для здобувачки освітнього ступеня «бакалавр» заочної форми здобуття освіти Олени Яремчук, яка займає посаду інженерки з якості на ТОВ «Цукорагропром» філія «Жданівський цукровий завод», – захист її кваліфікаційної роботи. Роботу екзаменаційної комісії очолила в.о. завідувача каф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З практичним спрямуванням: блискучий захист бакалавра кафедри технології цукру і підготовки води 23 лютого 2024