Н У Х Т

Корисні інсайти здобувачам освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві»

07 березня 2024

Корисні інсайти здобувачам освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві»

6 лютого відбулася гостьова лекція «Цифровізація як умова розвитку сучасного бізнесу», яку для студентів Навчально-наукового інституту економіки і управління прочитала керівниця проєктів та програм з корпоративних інновацій в Ukrainian Startup Fund Міністерства цифрової трансформації України Валерія Кушнерчук.

Фахівчиня зазначила про важливість цифровізації в усіх сферах нашого життя: і соціального, й економічного. Це явище стало надзвичайно масштабним і революційним. Державні інституції також проходять процес цифрової трансформації, оскільки український уряд обрав для себе стратегію цифрового пріоритету. На сьогодні активно розвивається проєкт Міністерства цифрової трансформації України «Дія», який має вже кілька окремих напрямків – «Дія. Бізнес», «Дія. Освіта», «Дія. City» та інші, що в свою чергу сприяє більш активній цифровізації саме по конкретному напрямку. Держава намагається надавати послуги у цифровому форматі, тому створює спеціальні продукти для спілкування і взаємодії зі своїми громадянами. Це в свою чергу сприятиме зменшенню проявів недоброчесності, а також зробить таке спілкування швидким й ефективним.

Спікерка проінформувала, що колеги й партнери з інших країн зацікавлені у співпраці з розробниками проєкту «Дія» для використання і впровадження у своїх країнах таких розробок.

Нещодавно пані Валерія очолила спілку, в яку об’єдналися резиденти «Дія.City» та «Дія Сіті – Об’єднання резидентів», оскільки має великий досвід роботи в Європейській бізнес-асоціації та організації Global Business for Ukraine. Сюди ввійшли відомі не лише в Україні, а й у світі ІТ-компанії – SoftServe, EPAM Systems, Sigma Software Group, Luxoft та інші.

Наприкінці лекторка наголосила на важливості отримання необхідних знань здобувачами під час навчання в університеті, а також постійному саморозвитку, що сприятиме в подальшому успішному розвитку кар’єри майбутнього спеціаліста. Також вона відзначила, що освітня програма «Цифрові бізнес-технології у підприємництві» наразі є дуже актуальною, оскільки з кожним роком таких спеціалістів ринок праці вимагатиме все більше.

На завершення лекції завідувачка кафедри економічної теорії, д.е.н., професорка Інна Ситник подякувала шановній гості за змістовну й цікаву розповідь і висловила побажання щодо подальших таких зустрічей, де наші здобувачі освіти та викладачі могли б дізнаватися останні новини про нові проєкти і розробки у цифровій сфері як в Україні, так і у світі.

Опублікований: 07-03-2024
Читайте також:
Чергове наукове свято на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

19 грудня на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулося чергове наукове свято – захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук аспірантом кафедри Оленою Циганковою, яка представила на розгляд спеціалізованої вченої ради Д 26.058.04 зі спеціальності 05.18.05 – «Технологія цукристих речовин та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергове наукове свято на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства 20 грудня 2019

У НУХТ визначили переможців Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології» серед студентів освітнього рівня «молодший спеціаліст»

23-24 травня на базі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся ІІ-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології» (спеціалізація «Виробництво харчової продукції») серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку за освітнім рівнем «молодший спеціаліст». Захід проводився за підтримки ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У НУХТ визначили переможців Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології» серед студентів освітнього рівня «молодший спеціаліст» 27 травня 2019

Високі результати: здобувачка НУХТ – серед переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з товарознавства

6 квітня 2021 року на базі Київського національного торговельно-економічного університету відбувся другий етап ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з товарознавства. На конкурс були представлені 19 студентських наукових робіт із 13 закладів вищої освіти України. Вони були згруповані за тематичними напрямами: товарознавство ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високі результати: здобувачка НУХТ – серед переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з товарознавства 09 квітня 2021

День гостинності кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Сьогодні на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції у онлайн-форматі відбувся День гостинності кафедри, на який завітали старшокурсники Київського фахового коледжу ресторанного господарства НУХТ і старшокласники Васильківського професійного ліцею. Здобувачі освіти та викладачі обох закладів освіти скористались нагодою поставити запи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День гостинності кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 13 грудня 2024