Н У Х Т

Стати студентом на день можливо!

23 травня 2024

Стати студентом на день можливо!

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології вбачає свою місію не лише у навчанні біотехнології, а й долучені до цього напрямку сучасної молоді. Тому, було вирішено дати можливість усім бажаючим стати студентом-біотехнологом на один день. Такий майстер-клас відбувся 3 і 17 травня в рамках дисципліни «Біологія клітини». Загалом, до нього долучились учні з шести київських шкіл.

У перший день вивчали різноманітні біологічні препарати під мікроскопом. Одна з викладачів дисципліни, а також ведуча майстер-класу Тетяна Белемець розповідала про особливості мікроскопії, і чому вона важлива для фаху біотехнолога. На прикладі різноманітних препаратів (рослин, тварин і навіть людей) учасники та студенти змогли отримати важливі навички для мікробіології. Різноманіття клітин різних тканин, які можна було побачити під мікроскопом, було вражаючим, тож гостей кафедри було важко зупинити.

На наступному майстер-класі розглядали тему вивчення мікрофлори людини. За допомогою різних біотехнологічних прийомів можна визначити цікаві, а й іноді моторошні факти з нашого буденного життя. Тетяна Белемець розповідала слухачам про індивідуальність мікрофлори кожної людини, а також про методи її визначення. Під час пари гості дізналися багато нового та вперше спробувати виконати посів дослідних зразків, у вигляді відбитку пальців, волосся та змиву із зубів. Крім того, додатково викладачка знову розповіла про мікроскопію різноманітних препаратів.

Школярі залишилися під приємним враженням від такого досвіду й цікавилися, коли буде наступне заняття. Тож, викладачі кафедри усім бажаючим відвідати цей майстер-клас пропонують слідкувати за оновленнями в зручному форматі у їх чаті телеграм для вступника, де публікується вся актуальна інформація.

Опублікований: 23-05-2024
Читайте також:
Неймовірний енологічний досвід отримали викладачі кафедри готельно-ресторанної справи

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи відвідали наймасштабнішу виставку харчових продуктів та напоїв – 24-ту WorldFood Ukraine і Wine&Spirits Ukraine, яка працювала 2-4 листопада у Міжнародному виставковому центрі. До уваги гостей заходу були експозиційні зони від 225 компаній із 25 країн світу. Цільова аудиторія виставки – виробники п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Неймовірний енологічний досвід отримали викладачі кафедри готельно-ресторанної справи 05 листопада 2021

Практична спрямованість – пріоритет кваліфікаційних робіт магістрантів

На кафедрі технології консервування відбулося перше засідання екзаменаційної комісії із захисту магістерських робіт здобувачів освітніх програм «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів» і «Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів». Роботу екзаменаційної коміс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична спрямованість – пріоритет кваліфікаційних робіт магістрантів 13 грудня 2024

МОН завершує розроблення Стратегії інноваційного розвитку України

В Україні потрібно створити якісно нове законодавче поле для регулювання інноваційної діяльності, і МОН зараз активно працює над цим питанням. Про це розповіла генеральний директор директорату інновацій та трансферу технологій МОН Дар’я Чайка. Вона уточнила, що йдеться про закладення нових підходів у розвитку інновацій, трансферу технологій та під...

ЧИТАТИ ДАЛІ

МОН завершує розроблення Стратегії інноваційного розвитку України 28 серпня 2018

Блискуче склали кваліфікаційний іспит здобувачі освіти Полтавського фахового коледжу НУХТ

Традиційно підсумком навчальної практики студентів у Відокремленому структурному підрозділі «Полтавський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» є кваліфікаційні пробні роботи. Успіху досягають тільки найбільш наполегливі та працелюбні. І це блискуче підтвердили студенти групи 31-ТХ спеціальності «Харчові технології», які на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Блискуче склали кваліфікаційний іспит здобувачі освіти Полтавського фахового коледжу НУХТ 10 лютого 2021