Н У Х Т

Стати студентом на день можливо!

23 травня 2024

Стати студентом на день можливо!

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології вбачає свою місію не лише у навчанні біотехнології, а й долучені до цього напрямку сучасної молоді. Тому, було вирішено дати можливість усім бажаючим стати студентом-біотехнологом на один день. Такий майстер-клас відбувся 3 і 17 травня в рамках дисципліни «Біологія клітини». Загалом, до нього долучились учні з шести київських шкіл.

У перший день вивчали різноманітні біологічні препарати під мікроскопом. Одна з викладачів дисципліни, а також ведуча майстер-класу Тетяна Белемець розповідала про особливості мікроскопії, і чому вона важлива для фаху біотехнолога. На прикладі різноманітних препаратів (рослин, тварин і навіть людей) учасники та студенти змогли отримати важливі навички для мікробіології. Різноманіття клітин різних тканин, які можна було побачити під мікроскопом, було вражаючим, тож гостей кафедри було важко зупинити.

На наступному майстер-класі розглядали тему вивчення мікрофлори людини. За допомогою різних біотехнологічних прийомів можна визначити цікаві, а й іноді моторошні факти з нашого буденного життя. Тетяна Белемець розповідала слухачам про індивідуальність мікрофлори кожної людини, а також про методи її визначення. Під час пари гості дізналися багато нового та вперше спробувати виконати посів дослідних зразків, у вигляді відбитку пальців, волосся та змиву із зубів. Крім того, додатково викладачка знову розповіла про мікроскопію різноманітних препаратів.

Школярі залишилися під приємним враженням від такого досвіду й цікавилися, коли буде наступне заняття. Тож, викладачі кафедри усім бажаючим відвідати цей майстер-клас пропонують слідкувати за оновленнями в зручному форматі у їх чаті телеграм для вступника, де публікується вся актуальна інформація.

Опублікований: 23-05-2024
Читайте також:
Системний підхід до управління якістю продукції та послуг опановують здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Відбувся гостьовий online-лекторій «Аудит – ефективний інструмент верифікації систем менеджменту якості та харчової безпеки в закладах готельно-ресторанного господарства» для здобувачів вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Гостьова спікерка – міжнародна провідна аудиторка систем менеджменту якості та харчової безпеки швейца...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Системний підхід до управління якістю продукції та послуг опановують здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 09 червня 2021

Актуальний курс від психологині університету

У сьогоднішніх реаліях багато людей відчувають кризові психологічні стани, тому дуже важливо розуміти що з нами відбувається та що можна зробити для покращення самопочуття. Зараз як ніколи актуальними є знання у галузі кризової психологічної допомоги, які можна отримати на курсі «Кризова психологічна допомога», розробленому психологинею Центру псих...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальний курс від психологині університету 14 квітня 2022

Захисти дипломних робіт на цикловій комісії інформаційних технологій

В останні дні червня відповідно до навчальних планів відбулися захисти дипломних робіт студентів спеціальностей 121 «Інженерія програмного забезпечення» та 123 «Комп’ютерна інженерія» у Волинському фаховому коледжі нашого університету. В умовах карантину захисти проходили в дистанційному режимі з використанням платформи Google Meet. Студенти предс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захисти дипломних робіт на цикловій комісії інформаційних технологій 06 липня 2020

Чудовий результат наших учасниць на конкурсі молодих виноробів у Парижі!

Неймовірний результат продемонстрували здобувачки освітнього ступеня «бакалавр» освітньої програми «Харчові технології та інженерія» – третьокурсниця Надія Бризгалова (група ТБ-3-8) і четвертокурсниця Анастасія Похиленко (група ТБ-4-8) на конкурсі молодих виноробів у Парижі! Надія виборола шосте місце, а Анастасія – чотирнадцяте з 70 конкурсантів,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чудовий результат наших учасниць на конкурсі молодих виноробів у Парижі! 01 березня 2024