15 жовтня 2024 року в університеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція у сфері органічних харчових технологій «Органічна харчова промисловість: технології та маркетинг», організована Федерацією органічного руху України спільно з нашим університетом за підтримки Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства», Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти, ДП «Агмінтест», STC.
Спікерами конференції виступили науковці, представники вітчизняних органічних переробних підприємств, міжнародні експерти різних напрямків діяльності. Від університету було представлено три доповіді. Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса розповів про підготовку здобувачів освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів». Наукові розробки в сфері перероблення органічної сировини та виробництва органічних продуктів висвітлила професорка, гарантка освітньо-професійної програми «Технології органічних продуктів» Юлія Камбулова в доповіді «Наукові здобутки для розширення асортименту органічних вітчизняних солодощів». Про перспективи збільшення виробництва органічних хлібобулочних виробів йшлося у доповіді «Розроблення органічних хлібопекарських виробів – внесок у розвиток вітчизняного ринку органічної переробленої продукції» доцентки Анни Грищенко.
У заході також взяли участь здобувачі вищої освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій освітнього ступеня «Бакалавр», які навчаються за спеціальністю «Харчові технології» та здобувачі освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології органічних харчових продуктів».
Учасники конференції ознайомилися з найкращими практиками вітчизняних органічних переробних підприємств, розвитку технологій, інновацій і розширення асортиментного ряду, маркетингу українських органічних продуктів, мали змогу поспілкуватися та обмінятися думками щодо проблем і перспектив розвитку органічного виробництва.
Національний університет харчових технологій висловлює вдячність керівництву Федерації органічного руху в Україні за співробітництво, за багаторічну підтримку в підготовці здобувачів вищої освіти – фахівців із виробництва органічних харчових продуктів.