Н У Х Т

Крафт, гастротуризм і сервіс

22 жовтня 2025

Крафт, гастротуризм і сервіс

20 жовтня 2025 року на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відбулася тепла й натхненна зустріч здобувачів вищої освіти з Євгеном Синельниковим, амбасадором крафту в Україні, мандрівником і популяризатором української гастрономічної культури. До події, яка проходила в комбінованому форматі, окрім здобувачів усіх освітніх програм факультету долучилися гості, майбутні вступники з Київського фаховий коледжу ресторанного господарства, Волинського фахового коледжу НУХТ, Львівського фахового коледжу харчових технологій і бізнесу НУХТ, Свалявського технологічного фахового коледжу НУХТ, Київського фахового коледжу туризму та готельного господарства, а також школярі, які із захопленням приєдналися дистанційно (загалом понад 250 слухачів онлайн).

У форматі живого Q&A (ледь вклалися у таймінг) говорили про розвиток українського туризму, HoReCa, крафту та роль сервісу. Євген поділився власним досвідом подорожей Україною, що вразило в позитивному сенсі, які продукти й напої можуть стати візитівкою гастрономічного туризму, як відповідально працювати з локальною ідентичністю. Обговорили світовий туризм і стандарти сервісу, а також перспективи розвитку сервісу в Україні. Спікер дав слухачам практичні поради, як не опускати руки, коли щось не виходить; де шукати натхнення та підтримку. Окремим прикладом став власний досвід відкриття кав’ярні в Гостомелі – з уроками про стійкість, команду і сервіс, а також про соціальну відповідальність такого бізнесу.

Модераторка зустрічі, доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Віра Зуйко з гордістю відзначила, що у своїх проєктах «482 Зроблено в Україні» та «Крафтові Мандри» Євген неодноразово співпрацював і зустрічався з випускниками нашого університету і факультету, чим ми щиро пишаємося. На завершення події свої враження та побажання щодо розвитку крафту, сервісу й гостинності в Україні висловила продюсерка Наталія Синельникова, поділившись натхненням і закликом цінувати та підсилювати «своє».

Окремий акцент зустрічі – перспективи українського готельно-ресторанного та туристичного бізнесу і крафтових виробництв. Говорили про важливість цінувати й розвивати власний продукт, підсвічувати локальні історії та підвищувати стандарти гостинності. Євген наголосив, що саме зараз малі та крафтові виробництва є вагомою складовою української економіки – вони тримають високий рівень і не поступаються міжнародним аналогам. Спираючись на досвід подорожей до 120 країн, спікер відзначив, що вітчизняний сервіс уже сьогодні перебуває на дуже високому рівні – і це по-справжньому захоплює.

Зустріч організувала Віра Зуйко за технічної підтримки Обчислювального центру інформаційних технологій і доцента кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Володимира Захарова та організаційної підтримки заступниці декана по роботі зі студентами Олени Тищенко і студентської ради факультету.

Зустріч відбулася у домашній, доброзичливій атмосфері – активна аудиторія, десятки запитань і жваві обговорення кейсів про гастрономію, туризм і сервіс. Така взаємодія зі стейкхолдерами – професіоналами індустрії, здобувачами вищої освіти та майбутніми вступниками – підсилює прикладний компонент навчання, допомагає здобувачам бачити реальні кар’єрні траєкторії й швидше трансформувати знання у професійні компетентності.

Наприкінці зустрічі представники студентської ради факультету висловили подяку пану Євгену за натхнення і щирість та подарувалм брендовану футболку університету. Євген відзначив, що мерч справді надихає. З огляду на його масштабну популяризацію HoReCa й подорожей Україною та численні візити на харчові підприємства й до закладів ресторанного господарства, викладачі з гордістю вважають Євгена майже випускником свого факультету, бажають не втрачати свої маршрутні орієнтири на шляху до успіху та щиро сподіваються на нові зустрічі!

Опублікований: 22-10-2025
Читайте також:
Відкрита лекція для магістрантів освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів»

18 березня відбулася відкрита лекція доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасії Шевченко з вибіркової дисципліни «Основи органічних агротехнологій», яку вона прочитала для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів». На відкритій лекції були прис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція для магістрантів освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» 21 березня 2024

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ визначили кращих знавців хімії серед першокурсників

У рамках декади комісії математично-природничих дисциплін 21 березня 2018 року в Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбулася олімпіада з хімії серед студентів перших курсів усіх навчальних груп. Переможцями олімпіади стали:І місце  – Давид Симонов (група МЕХ17)ІІ місце – Анна Чеснюк (група ПСК17)ІІІ місце – Михайло Романчук (група КВП...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ визначили кращих знавців хімії серед першокурсників 21 березня 2018

Атестація аспірантів

На засіданні кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів атестували аспірантів. Презентації результатів наукових досліджень представили Оксана Дорожинська на тему «Удосконалення технології цукерок кристалічної структури з використанням різних цукрі», Марія Грицевіч на тему «Дослідження реологічних та структурно-механічних показників...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Атестація аспірантів 18 травня 2022

Як кафедра інтегрованих автоматизованих систем управління фастівських школярів зустрічала

На кафедру інтегрованих автоматизованих систем управління (ІАСУ) факультету автоматизації і комп’ютерних систем (АКС) завітали гості з Фастівського навчально-виховного комплексу «Ліцей-загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №2».   Для ознайомлення з кафедрою та можливостями підготовки фахівців зі спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегрован...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як кафедра інтегрованих автоматизованих систем управління фастівських школярів зустрічала 05 листопада 2018