Н У Х Т

Стартував NUFT Career Chance-2023

22 березня 2023

Стартував NUFT Career Chance-2023

22 березня розпочався традиційний кар’єрний івент нашого університету – Ярмарок Вакансій «NUFT Career Chance-2023», організований відділом працевлаштування випускників НУХТ.

Роботу Ярмарку відкрив ректор Олександр Шевченко, який зазначив, що нині ринок працевлаштування трансформувався з кандидатського у ринок роботодавців. Наразі кількість вакансій зменшується, натомість зростає кількість пошукачів, через військову агресію проти нашої країни, виробничі потужності багатьох підприємств знищені або зазнали значних пошкоджень, зруйновані логістичні зв’язки, існує постійна загроза обстрілів і бомбардувань. І навіть у таких складних умовах наш український бізнес працює, розвивається, активно допомагає ЗСУ і цивільному населенню. Співпраця нашого університету з роботодавцями продовжується. І нам надзвичайно приємно, що 17 компаній з усієї України знайшли можливість приєднатися до нашого кар’єрного заходу. Дуже приємно бачити наших старих друзів, уже постійних партнерів, і ще більш приємно бачити нових партнерів. Разом всі ми спільно працюємо на нашу перемогу.

Ректор наголосив, що сьогодні наші здобувачі освіти мають унікальну можливість отримати відповіді на питання стосовно майбутнього працевлаштування, що їх турбують. Він висловив подяку роботодавцям за підтримку фахової освіти й побажав усім учасникам Ярмарку Вакансій цікавого  й плідного спілкування.

Розпочався NUFT Career Chance з панельної дискусії «Особливості працевлаштування молодих спеціалістів. Виклики ринку праці та очікування молоді», у якій взяли участь фахівці ПрАТ «Лантманнен Акса», ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед», ПП  «Штайнер-Україна», компаній Renesas Electronics і PepsiCo.

Говорили про те, як відбувається процес відбору пошукачів роботодавцями; які типові помилки допускають випускники закладів вищої освіти при пошуку роботи; як написати резюме та пройти співбесіду, коли в тебе немає досвіду роботи; на які якості пошукачів без досвіду роботи звертають увагу роботодавці.  

До спілкування з роботодавцями долучилися не тільки здобувачі освіти всіх курсів університету, але й фахових коледжів НУХТ, а також гаранти освітніх програм і викладачі випускових кафедр.

Після панельної дискусії відбулися вебінари-презентації від компаній-учасниць.

Під час зустрічі з менеджеркою з підбору персоналу Nestle Україна Ольгою Вовк і фахівчинею з підбору персоналу Анною Настаченко слухачі почули історію компанії в світі та в Україні та як і де компанія представлена в Україні, дізналися про програми стажування, отримали відповіді на свої питання та взяли участь у квіз-вікторині з призами.

Вакансії та активності для студентів в «Лакталіс Україна» – одному з лідерів молочної галузі країни – представили начальниця відділу персоналу «Лакталіс-Павлоград» Світлана Руденко і начальниця відділу навчання та розвитку персоналу Юліанна Мельниченко. Окрему увагу фахівчині звернули на розвиток софт-навичок.

Велику зацікавленість і здобувачів освіти, і викладачів викликали практичні кейси щодо самопрезентації, які знадобляться не тільки під час пошуку роботи, надані HR бізнес-партнеркою PwC (аудиторські, консалтингові, податкові та юридичні послуги) Оленою Коршун. Фахівчиня розповіла, чому компанії готові брати на роботу студентів без досвіду; як успішно самопрезентуватися за допомогою резюме; навіщо потрібен супровідний лист; поділилася дев’ятьма золотими правилами самопрезентації; навела приклади, як себе презентувати та вказала на основні помилки під час самопрезентації.

На закріплення наданої інформації представники компанії розіграли призи серед слухачів у квіз-вікторині та обрали найцікавіше питання від слухачів, автор якого також отримає приз.

Не менш корисним був вебінар від HR&LEAN manager ПрАТ «Лантманнен Акса» Євгенії Лепехи, що надала рекомендації, як отримати роботу в міжнародній компанії після випуску та інсайти щодо складання резюме і проходження співбесіди.

Багато корисного почули і учасники зустрічі з фахівчинею відділу підбору та адаптації ПрАТ «Вентиляційні системи» Катериною Большаковою. Зазначимо, підприємство спеціалізується на розробленні та виробництві устаткування для систем вентиляції та кондиціонування повітря, і на ньому працюють більше 30 наших випускників, у тому числі й на керівних посадах.

ТОВ ПІІ «Еконія» та її бренди представила менеджерка з персоналу Анна Бреус. Зараз портфель цього інноваційного підприємства з виробництва питної води і дитячого харчування включає цілий ряд успішних брендів: «Малятко», «Йодо», «Аквуля» і «Чистий ключ».

На завершення першого дня Ярмарку відбулася зустріч із менеджеркою з корпоративної культури, заступницею керівника Навчального центру готельної і ресторанної справи Reikartz Hotel Group Оленою Ліфіренко. Фахівчиня найбільшої готельно-ресторанної мережі України, що працює згідно з європейськими стандартами та щодня засвідчує високий рівень якості послуг, розповіла про особливості роботи готельно-ресторанної мережі Reikartz під час війни та кар'єрні можливості для молоді.

Нагадуємо, що в рамках Ярмарку триває конкурс на краще студентське резюме. Щоб стати його учасником потрібно прикріпити своє резюме при реєстрації за посиланням. Переможця обиратимуть hr-менеджери компаній-учасниць, тож це ще й чудова нагода отримати поради фахівців, як покращити своє резюме, щоб після його представлення роботодавець точно запросив на співбесіду.

Перший день NUFT Career Chance-2023 завершився. Дякуємо усім компаніям, що долучилися й надали нашим здобувачам освіти надзвичайно корисну інформацію. Завтра чекають не менш цікаві зустрічі, тож долучайтеся!

Опублікований: 22-03-2023
Читайте також:
Гостьова онлайн-лекція англійською мовою на кафедрі технології консервування

На запрошення доцентки кафедри технології консервування Світлани Матко гостьову онлайн-лекцію «Функціональні крохмалі для розбудови текстури харчових продуктів» англійською мовою прочитав дуже досвідчений спеціаліст, кандидат хімічних наук, менеджер з розвитку бізнесу компанії «Ingredion», відповідальний за ринки, що розвиваються Сергій Даценко. Л...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова онлайн-лекція англійською мовою на кафедрі технології консервування 26 листопада 2021

Перспективні дослідження наших аспірантів

Аспірант другого року навчання кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Дмитро Михайличенко 16 квітня 2024 року взяв участь у онлайн-засіданні секції «Холодильні установки та кондиціювання повітря» Всеукраїнської науково-технічної конференції молодих вчених та здобувачів вищої освіти, яка відбулася у Навчально-науковому інституті холоду, кріо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перспективні дослідження наших аспірантів 17 квітня 2024

Відбулося перше засідання хімічного лекторію

Кафедра харчової хімії уже кілька років поспіль пропонує абітурієнтам освітньо-консультаційний захід «Хімічний лекторій». Незважаючи на складні умови військового часу, наші викладачі продовжують традиційні заняття для старшокласників із різних куточків України. Як зазначають минулорічні слухачі, які вже є студентами нашого університету, отримані на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося перше засідання хімічного лекторію 05 грудня 2022

Санітарно-гігієнічні вимоги до засобів розміщення: здобувачі спеціальності 241  «Готельно-ресторанна справа» дізнаються особливості

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулася чергова гостьова лекція для здобувачів третього року навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у рамках вивчення дисципліни «Санітарно-гігієнічна безпека в галузі: вітчизняний та європейський досвід». Цього разу на запрошення лекторки дисципліни, доцентки Лариси Шаран спікером виступила...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Санітарно-гігієнічні вимоги до засобів розміщення: здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» дізнаються особливості 20 жовтня 2023