Н У Х Т

Співробітники кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства відвідали виробничі потужності компанії «Nemiroff»

21 травня 2018

Співробітники кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства відвідали виробничі потужності компанії «Nemiroff»

Співробітники кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства на чолі з завідувачем Анатолієм Куцом відвідали одне з місць, де традиційно виготовляються якісні і відомі у всьому світі алкогольні напої – Немирів. Статус бренду «Nemiroff» набув тільки 25 років тому, в 1992 році. Тоді в Україні з’явилося одне з перших підприємств з іноземними інвестиціями з виробництва горілки. А трохи пізніше - інноваційний завод, збудований за світовими стандартами, що забезпечує максимальну якість алкогольної продукції.

Ознайомитись із відомим  підприємством викладачів запросили випускники кафедри 2001 року випуску. Завідувач виробництва Олександр Іванусенко, головний технолог Валерій Шевчук і помічник головного технолога Олена Іванусенко гостинно познайомили  з історією підприємства, традиціями виробництва своїх напоїв.

Перша письмова згадка про немирівську горілку датується ще 1752 роком. З 1872 року до початку ХХ століття виготовленням і продажем спиртних напоїв у Немирові завідувала княгиня Марія Щербатова (уроджена Строганова). Їй вдалося розвинути виробництво до таких масштабів, що щодня Немирівський винокурний завод виробляв 5 тис. півлітрових пляшок. Місцева горілка стала спочатку конкурентним, а потім і експортним товаром. Досягти такого успіху вдалося завдяки відмінній якості спирту. На всіляких виставках і ярмарках продукція з Немирова отримувала незмінно високі оцінки і нагороди.

У 1992 році завод запрацював під брендом «Nemiroff». Напрацьовані поколіннями рецепти заграли по-новому, запущені на надсучасних німецьких виробничих лініях «Kronos».

У 1998 вперше в світі на ринок вийшла авторська горілка з унікальною рецептурою «Nemiroff» – «Українська медова з перцем», яку було прийнято возити з собою за кордон, як національний сувенір.

Пізніше «Nemiroff» був включений до Світового клубу мільйонерів (Велика Британія), в який входять алкогольні бренди, річний обсяг продажів яких перевищує мільйон кейсів (9-літрових ящиків). У наш час близько 40% всієї експортованої з України горілки - виробництва «Nemiroff». Компанія входить до топ-3 постачальників горілки в магазинах безмитної торгівлі «Duty Free» в світі, а її продукція лише за останні 10 років завоювала більше 60 медалей і нагород.

Завідувач лабораторії Оксана Зозуля (також наша випускниця) продемонструвала сучасне обладнання лабораторії, де здійснюється контроль основної сировини, сортівки та  готового продукту.

На завершення  відбулася дегустація виробів підприємства, яку провела випускниця нашої кафедри, провідний хімік Лілія Непийвода.

Професорсько-викладацький склад, завідувач лабораторії та лаборанти плідно спілкувалися з працівниками, отримали вичерпну фахову інформацію від спеціалістів підприємства і, як вдячність, на згадку Анатолій Куц подарував книгу авторського колективу вчених викладачів.

Цікаво, що «Nemiroff» невпинно розвиває не тільки власний бізнес, а й барну культуру України. Команда барменів «Nemiroff Bar Crew» доводить, що горілка - це не вульгарно, а складні рецепти смачніше банального «горілка/тонік».

Опублікований: 21-05-2018
Читайте також:
ХV Всеукраїнський ярмарок навчально-тренувальних фірм

21-23 травня 2018 року на базі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу проводився ХV Всеукраїнський ярмарок навчально-тренувальних фірм, в якому взяли участь 9  навчально-тренувальних фірм з різних областей України та Польщі і серед них Івано-Франківського коледжу нашого університету. Студенти, що працювали н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ХV Всеукраїнський ярмарок навчально-тренувальних фірм 24 травня 2018

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції готується до Днів гостинності

25 жовтня доцент Ірина Силка та асистент Ганна Березова відвідали Київський державний коледж туризму та готельного господарства. Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції ознайомили  студентів коледжу з особливостями підготовки фахівців за спеціальністю 181 «Харчові технології» освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр». Моло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції готується до Днів гостинності 28 жовтня 2019

НУХТ – у ТОП-10 кращих закладів вищої освіти столиці

Інформаційний освітній ресурс Освіта.ua склав щорічний консолідований рейтинг закладів вищої освіти України, відповідно до якого наш університет займає 34 позицію з 240 закладів вищої освіти України, що увійшли до рейтингу, і 9-й серед 60 вишів Києва, що посіли найвищі місця в консолідованому рейтингу вищих навчальних закладів України 2019 року. Я...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у ТОП-10 кращих закладів вищої освіти столиці 11 липня 2019

Lean Six Sigma в дії

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбулося лекційне заняття з дисципліни «Основи методології Lean Six Sigma» із залученням стейкхолдера, менеджера з операційної ефективності Агропромхолдингу «Астарта» Віталія Іванеса. Здобувачам освіти було представлено практичну реалізацію методології Lean Six Sigma у виробництві цукру. Лектор презентува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Lean Six Sigma в дії 11 квітня 2023