В умовах війни нашим викладачам – мирному населенню України надзвичайно важливо підтримувати почуття стабільності і впевненості для подальшої праці та заохочення молодого покоління для вступу до університету, щоб після перемоги над супостатом розбудовувати нашу промисловість. Тож, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства працює, налагоджуючи і підтримуючи зв’язки між професорсько-викладацьким і студентським колективом.
27 червня 2022 року, у переддень Дня Конституції України, коли традиційно в нашій країні вшановують ухвалення Конституції, що закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, відбулося онлайн-засідання кафедри, присвячене завершенню навчального семестру і року в умовах воєнного стану.
Завідувач кафедри Анатолій Куц закцентував увагу колег на вимогах, стані та специфіці ведення навчального процесу на усіх курсах у дистанційному форматі (за допомогою звичних платформ) за розкладом.
До засідання долучилися всі викладачі кафедри. Попри труднощі, спричинені війною, куратори груп підтримують зв’язок зі здобувачами освіти. Професорсько-викладацький склад кафедри готовий забезпечувати навчальний процес і тим самим робити свій вагомий внесок у продовження формування освіченої, свідомої і незалежної нації.