Н У Х Т

Фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства вручили нагороди переможцям міжнародного конкурсу

30 серпня 2021

Фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства вручили нагороди переможцям міжнародного конкурсу

У 1994 році компанією «Укрпиво» була започаткована іміджева акція «Свято пива» – оригінальний захід, який мав на меті об’єднання всіх підприємств пивобезалкогольної галузі України, обмін досвідом, знайомство з новими зразками продукції, пропагування відповідального споживання пива.

Пізніше рамки заходу розширилися, і був заснований Міжнародний конкурс з оцінювання якості пива, безалкогольних, слабоалкогольних напоїв, мінеральних і питних вод та солоду підприємств пивобезалкогольної галузі, а урочисте нагородження переможців відбувається під час святкування у колі запрошених гостей, фахівців підприємств за участі провідних митців України.

У 2021 році ХХІV професійний Міжнародний конкурс пива, безалкогольних, слабоалкогольних напоїв, зброджених напоїв, мінеральних та питних вод, солоду пивоварного відбувся 5-6 серпня, а урочисте нагородження переможців – 27 серпня.

У конкурсі взяли участь 32 підприємства галузі, які подали на конкурс 128 зразків своєї продукції, в т.ч. пива – 77, води питної і мінеральної – 10, безалкогольних і слабоалкогольних напоїв – 22, сидрів – 13 та солоду – 7.

Якість поданих зразків оцінювало міжнародне журі у складі генеральної директорки ПрАТ «Укрпиво» Галини Кореньковаої, заступника генерального директора-головного інженера Миколи Лавріненка, начальниці відділу контролю якості СП «Ефес Vinanta Молдова Brevery» Надії Онеску, головної спеціалістки безпечності харчових продуктів Держпродспоживслужби Людмили Бржезинської, завідувача кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету Анатолія Куца, головного технолога приватної броварні «Шульц» Даніеля Ваши, головної технологині Раїси Бєлошицької, заступниці головного технолога Олександри Матвійчук.

Нагородження здійснювалося в номінаціях найвища якість пива фільтрованого і нефільтрованого стилю Лагер, Ель, пшеничного, з використанням нетрадиційної сировини, спеціального, ліцензованого, безалкогольного, напоїв сильно- і слабогазованих, квасу «живого» бродіння, питної і мінеральної води, слабоалкогольних напоїв/сидру/пері, солоду пивоварного ячмінного та пшеничного, за кращій дизайн зовнішнього оформлення.

Усі члени журі відзначили щорічне зростання асортименту, якості пиво-безалкогольної продукції українських виробників у всіх сегментах виробничої лінійки.

Переможці нагороджувалися бронзовими, срібними та золотими медалями, Гран-Прі та почесним Кубком. Нагороди вручали члени журі, а також викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету.

Найбільшу кількість нагород вибороли ПрАТ «Оболонь», ПрАТ «Карлсберг Україна», ТОВ «Микулинецький Бровар», ПрАТ АБІНБЕВ ЕФЕС Україна», ФОП Кожан Василь Юхимович, ТзОВ «Перша приватна броварня» та ін.

Найвищу нагороду отримало пиво ТОВ «Пивоварня «Опілля».

Більшість працівників на підприємствах-переможцях – вихованці нашого університету, що підтверджує високий рівень їх підготовки.

Завершилося Свято пива-2021 урочистим концертом за участі Національного академічного оркестру народних інструментів України та народного артиста Мико ли Сикори.

Опублікований: 30-08-2021
Читайте також:
Фахівці НУХТ долучаються до прийняття рішень щодо промислового виробництва нових видів вина

24 вересня відбулося засідання дегустаційної комісії Корпорації «Укрвинпром», участь у якому взяв завідувач кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Анатолій Куц. Члени комісії ретельно проаналізували значну кількість нових зразків сортового виноградного вина і після обговорення рекомендували до промислового виробництва 11 видів вина...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці НУХТ долучаються до прийняття рішень щодо промислового виробництва нових видів вина 28 вересня 2020

Практичне співробітництво між НУХТ та Інститутом технічної теплофізики НАН України

Сучасне виробництва харчових продуктів вимагає ретельного підбору інгредієнтів. Фахівці-технологи університету – професорка кафедри експертизи харчових продуктів, д.т.н., академік УАН Оксана Шульга, доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції (ТРАП), к.т.н. Ірина Корецька та старший викладач кафедри ТРАП, к.т.н. Володимир Польов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне співробітництво між НУХТ та Інститутом технічної теплофізики НАН України 28 березня 2024

Кращій групі університету нагородою стала поїздка на харчові підприємства східного регіону

Нещодавно були підведені  підсумки конкурсу на звання кращої групи університету. Почесне перше місце зайняла група магістрів-фармацевтів факультету біотехнології та екологічного контролю. Варто відзначити що студенти зайняли переможне місце з великим відривом. І це не дивно! Оскільки, кожний з групи займається науковою роботою, є спортсменом або а...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращій групі університету нагородою стала поїздка на харчові підприємства східного регіону 24 травня 2018

Триває впровадження нових технологій у навчання

Викладачі кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка продовжують впровадження нових технологій у навчання. Темою завершальної лабораторної роботи з дисципліни «Контролери та їх програмне забезпечення» для здобувачів третього курсу освітньо-професійної програми «Комп’ютерні системи та програмна інженер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває впровадження нових технологій у навчання 07 червня 2024