Н У Х Т

Фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства вручили нагороди переможцям міжнародного конкурсу

30 серпня 2021

Фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства вручили нагороди переможцям міжнародного конкурсу

У 1994 році компанією «Укрпиво» була започаткована іміджева акція «Свято пива» – оригінальний захід, який мав на меті об’єднання всіх підприємств пивобезалкогольної галузі України, обмін досвідом, знайомство з новими зразками продукції, пропагування відповідального споживання пива.

Пізніше рамки заходу розширилися, і був заснований Міжнародний конкурс з оцінювання якості пива, безалкогольних, слабоалкогольних напоїв, мінеральних і питних вод та солоду підприємств пивобезалкогольної галузі, а урочисте нагородження переможців відбувається під час святкування у колі запрошених гостей, фахівців підприємств за участі провідних митців України.

У 2021 році ХХІV професійний Міжнародний конкурс пива, безалкогольних, слабоалкогольних напоїв, зброджених напоїв, мінеральних та питних вод, солоду пивоварного відбувся 5-6 серпня, а урочисте нагородження переможців – 27 серпня.

У конкурсі взяли участь 32 підприємства галузі, які подали на конкурс 128 зразків своєї продукції, в т.ч. пива – 77, води питної і мінеральної – 10, безалкогольних і слабоалкогольних напоїв – 22, сидрів – 13 та солоду – 7.

Якість поданих зразків оцінювало міжнародне журі у складі генеральної директорки ПрАТ «Укрпиво» Галини Кореньковаої, заступника генерального директора-головного інженера Миколи Лавріненка, начальниці відділу контролю якості СП «Ефес Vinanta Молдова Brevery» Надії Онеску, головної спеціалістки безпечності харчових продуктів Держпродспоживслужби Людмили Бржезинської, завідувача кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету Анатолія Куца, головного технолога приватної броварні «Шульц» Даніеля Ваши, головної технологині Раїси Бєлошицької, заступниці головного технолога Олександри Матвійчук.

Нагородження здійснювалося в номінаціях найвища якість пива фільтрованого і нефільтрованого стилю Лагер, Ель, пшеничного, з використанням нетрадиційної сировини, спеціального, ліцензованого, безалкогольного, напоїв сильно- і слабогазованих, квасу «живого» бродіння, питної і мінеральної води, слабоалкогольних напоїв/сидру/пері, солоду пивоварного ячмінного та пшеничного, за кращій дизайн зовнішнього оформлення.

Усі члени журі відзначили щорічне зростання асортименту, якості пиво-безалкогольної продукції українських виробників у всіх сегментах виробничої лінійки.

Переможці нагороджувалися бронзовими, срібними та золотими медалями, Гран-Прі та почесним Кубком. Нагороди вручали члени журі, а також викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету.

Найбільшу кількість нагород вибороли ПрАТ «Оболонь», ПрАТ «Карлсберг Україна», ТОВ «Микулинецький Бровар», ПрАТ АБІНБЕВ ЕФЕС Україна», ФОП Кожан Василь Юхимович, ТзОВ «Перша приватна броварня» та ін.

Найвищу нагороду отримало пиво ТОВ «Пивоварня «Опілля».

Більшість працівників на підприємствах-переможцях – вихованці нашого університету, що підтверджує високий рівень їх підготовки.

Завершилося Свято пива-2021 урочистим концертом за участі Національного академічного оркестру народних інструментів України та народного артиста Мико ли Сикори.

Опублікований: 30-08-2021
Читайте також:
На ПрАТ «Київський маргариновий завод» закріплюють здобуті в університеті знання студенти-біотехнологи

Студенти-біотехнологи 4 курсу мають можливість проходити технологічну та переддипломну практику не лише на фармацевтичних заводах, а й на провідних підприємствах харчової промисловості України. Отож студенти факультету біотехнології та екологічного контролю Катерина Климук, Дмитро Штуль, Світлана Антонюк, Олесь Сідіченко, Павло Матвійчук і Максим Б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На ПрАТ «Київський маргариновий завод» закріплюють здобуті в університеті знання студенти-біотехнологи 06 лютого 2017

Старт нового спортивного сезону

З нагоди Дня фізичної культури та спорту в спорткомплексі НУХТ відбулися змагання з настільного тенісу серед юнаків і дівчат. Двобої були напруженими й перемоги виборювалися у відчайдушній боротьбі. Зрештою переможці були визначені: - серед дівчат: 1 місце – Валентина Карпенко (група ТІ-2-3)2 місце – Младена Сорока (група ТІ-1-2)3 місце – Катер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Старт нового спортивного сезону 19 вересня 2023

Науково-педагогічні працівники НУХТ у ініціативі Science at Risk

У вересні 2022 року українські науковці та Національний фонд досліджень України запустили ініціативу Science at Risk, що має на меті підтримку українських вчених, які потерпають через війну. У межах ініціативи створюються white papers (невеликі аналітичні документи), що мають пояснити: яка реальність, що з цією реальністю робити та які дії будуть е...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науково-педагогічні працівники НУХТ у ініціативі Science at Risk 23 січня 2023

Практичні заняття у сучасних реаліях

Карантин… Дистанційне навчання. Викладачі наполегливо шукають цікаві форми завдань, у тому числі і практичних, зі своїх дисциплін, щоб видати їх студентам. Щоб і корисне було, і реально виконувалося у дистанційному режимі. Ось як описує роботу в рамках одного з практичних занять із дисципліни «Методи контролю біотехнологічних, фармацевтичних та ха...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні заняття у сучасних реаліях 10 квітня 2020