Н У Х Т

Фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства вручили нагороди переможцям міжнародного конкурсу

30 серпня 2021

Фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства вручили нагороди переможцям міжнародного конкурсу

У 1994 році компанією «Укрпиво» була започаткована іміджева акція «Свято пива» – оригінальний захід, який мав на меті об’єднання всіх підприємств пивобезалкогольної галузі України, обмін досвідом, знайомство з новими зразками продукції, пропагування відповідального споживання пива.

Пізніше рамки заходу розширилися, і був заснований Міжнародний конкурс з оцінювання якості пива, безалкогольних, слабоалкогольних напоїв, мінеральних і питних вод та солоду підприємств пивобезалкогольної галузі, а урочисте нагородження переможців відбувається під час святкування у колі запрошених гостей, фахівців підприємств за участі провідних митців України.

У 2021 році ХХІV професійний Міжнародний конкурс пива, безалкогольних, слабоалкогольних напоїв, зброджених напоїв, мінеральних та питних вод, солоду пивоварного відбувся 5-6 серпня, а урочисте нагородження переможців – 27 серпня.

У конкурсі взяли участь 32 підприємства галузі, які подали на конкурс 128 зразків своєї продукції, в т.ч. пива – 77, води питної і мінеральної – 10, безалкогольних і слабоалкогольних напоїв – 22, сидрів – 13 та солоду – 7.

Якість поданих зразків оцінювало міжнародне журі у складі генеральної директорки ПрАТ «Укрпиво» Галини Кореньковаої, заступника генерального директора-головного інженера Миколи Лавріненка, начальниці відділу контролю якості СП «Ефес Vinanta Молдова Brevery» Надії Онеску, головної спеціалістки безпечності харчових продуктів Держпродспоживслужби Людмили Бржезинської, завідувача кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету Анатолія Куца, головного технолога приватної броварні «Шульц» Даніеля Ваши, головної технологині Раїси Бєлошицької, заступниці головного технолога Олександри Матвійчук.

Нагородження здійснювалося в номінаціях найвища якість пива фільтрованого і нефільтрованого стилю Лагер, Ель, пшеничного, з використанням нетрадиційної сировини, спеціального, ліцензованого, безалкогольного, напоїв сильно- і слабогазованих, квасу «живого» бродіння, питної і мінеральної води, слабоалкогольних напоїв/сидру/пері, солоду пивоварного ячмінного та пшеничного, за кращій дизайн зовнішнього оформлення.

Усі члени журі відзначили щорічне зростання асортименту, якості пиво-безалкогольної продукції українських виробників у всіх сегментах виробничої лінійки.

Переможці нагороджувалися бронзовими, срібними та золотими медалями, Гран-Прі та почесним Кубком. Нагороди вручали члени журі, а також викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету.

Найбільшу кількість нагород вибороли ПрАТ «Оболонь», ПрАТ «Карлсберг Україна», ТОВ «Микулинецький Бровар», ПрАТ АБІНБЕВ ЕФЕС Україна», ФОП Кожан Василь Юхимович, ТзОВ «Перша приватна броварня» та ін.

Найвищу нагороду отримало пиво ТОВ «Пивоварня «Опілля».

Більшість працівників на підприємствах-переможцях – вихованці нашого університету, що підтверджує високий рівень їх підготовки.

Завершилося Свято пива-2021 урочистим концертом за участі Національного академічного оркестру народних інструментів України та народного артиста Мико ли Сикори.

Опублікований: 30-08-2021
Читайте також:
Готуємо інженерів майбутнього у тісній співпраці з провідними компаніями

10 липня 2025 року завідувач кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка Ярослав Смітюх і доценти кафедри Олександр Пупена та Володимир Полупан відвідали центральний офіс «Шнейдер Електрік Україна». Мета візиту – підведення підсумків співпраці НУХТ і «Шнейдер Електрік» у минулому навчальному році та ок...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готуємо інженерів майбутнього у тісній співпраці з провідними компаніями 14 липня 2025

Молоді маркетологи на хвилі найяскравіших рекламних подій

Навчання на кафедрі маркетингу нашого університету – не лише цікаве, але й сповнене яскравих подій, справжніх вражень і незабутніх моментів. Наші студенти завжди  тримають руку на пульсі сучасного життя у неймовірному світі маркетингу та реклами. Відвідування івентів, пов’язаних із професійною діяльністю, вже давно стало традицією серед студентів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоді маркетологи на хвилі найяскравіших рекламних подій 28 вересня 2018

EIT Manufacturing Info Session 2025: викладачі відкривають нові можливості

Викладачі кафедри технлології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін та асистентка Марія Омельченко долучилися до EIT Manufacturing Info Session – онлайн-вебінару, організованого EIT Community Hub Ukraine за підтримки Міністерства освіти і науки України. Подія була присвячена розширенню можливостей українських інноваторів, наук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

EIT Manufacturing Info Session 2025: викладачі відкривають нові можливості 17 березня 2025

Вітаємо юних біотехнологів – переможців конкурсу наукових робіт за благодійної підтримки корпорації «АРТЕРІУМ»!

Уже не перший рік «АРТЕРІУМ» підтримує молодих біотехнологів НУХТ, започаткувавши ще в 2020 році конкурс наукових робіт. Наші юні біотехнологи, незважаючи на усі негаразди, займаються науковими дослідженнями і щороку беруть  участь у конкурсі. До речі, це не перший захід, який реалізує АРТЕРІУМ у нашому університеті. Протягом багатьох років співроб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо юних біотехнологів – переможців конкурсу наукових робіт за благодійної підтримки корпорації «АРТЕРІУМ»! 03 липня 2023