Н У Х Т

У форматі інтелектуальної гри вивчали студенти дисципліну «Екологія харчових виробництв»

08 жовтня 2018

У форматі інтелектуальної гри вивчали студенти дисципліну «Екологія харчових виробництв»

Командний дух заповнив аудиторію, очі виблискують спортивним азартом, напруга зростає, інтелектуальна гра розпочалась – це про брейн-ринг, такий собі «батл екологів».

Група екологів  Ек-4-3 розділилася на дві команди і розпочала чесну боротьбу за визнання найрозумніших з дисципліни «Екологія харчових виробництв». Усі студенти добровільно відклали подалі телефони, що, напевно, не вдавалось зробити жодному викладачу на контрольній роботі.

Кожний особисто заздалегідь складав запитання для брейн-рингу, потім команда колективно відбирала найскладніші, «з хитринкою», на які суперники не змогли б відповісти без попереднього опрацювання навчального курсу.

Очікування не завжди співпадали з реальністю, а саме практика показала, що студенти, які перездавали дисципліну, іноді навіть краще  засвоюють матеріал.

Такий формат занять дозволяє повніше опрацювати навчальний  матеріал, відчути командний дух, відповідальність за своїх одногрупників, спортивний азарт, весь спектр емоцій від радості перемоги до розчарування поразки. Крім того, переможці отримують додаткові бали з дисципліни «Екологія харчових виробництв», що також гарно стимулює інтелектуальну діяльність.

Поки одна команда святкує заслужену перемогу, інша чекає на матч-реванш. І знову всі готуються та повторюють пройдений матеріал, а його немало, адже дисципліна викладається два семестри.

На завершення всі – і переможці, і переможені, і суддя змагань, доцент кафедри екологічної безпеки та охорони праці Оксана Салавор зійшлися на думці, що такий формат інтелектуальної гри і водночас навчання дуже цікавий, попрацювали продуктивно, злагоджено та емоційно. Тож тепер із нетерпінням чекають на продовження!

Опублікований: 08-10-2018
Читайте також:
Відкрите практичне заняття для студентів англомовного проекту напряму підготовки «Готельна справа»

Відбулося відкрите практичне заняття «Українські та міжнародні Асоціації готельних підприємств» асистента кафедри туристичного та готельного бізнесу Маріанна Маршаленко з дисципліни «Готельна справа» зі студентами 1 курсу англомовного проекту напряму підготовки «Готельна справа». Основними завданнями, які були поставлені викладачем на початку заня...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрите практичне заняття для студентів англомовного проекту напряму підготовки «Готельна справа» 20 квітня 2018

Перші охоронні документи – хвилююча мить для науковця!

Наукові дослідження й винаходи, що їх вінчають, давно стали візитівкою нашого колективу. Не припиняється ця діяльність і під час карантину. Наш університет протягом останніх десятиліть впевнено лідирує серед закладів вищої освіти країни за кількістю отриманих охоронних документів – патентів на винаходи та корисні моделі. І ось до винахідницької ск...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші охоронні документи – хвилююча мить для науковця! 12 травня 2020

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи завжди перебувають у режимі life-long learning

27-28 квітня 2021 р. викладачі кафедри готельно-ресторанної справи долучилися до дводенного онлайн-інтенсиву для HoReCa «Операційний маркетинг в готелях та ресторанах», організованого Дніпропетровською торгово-промисловою палатою в рамках ініціативи COVID-19 БІЗНЕС-КЛІНІКИ проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи завжди перебувають у режимі life-long learning 30 квітня 2021

Курсові проєкти з дисципліни «Харчова біотехнологія» захистили четвертокурсники

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбулися захисти курсових проєктів з дисципліни «Харчова біотехнологія» здобувачами вищої освіти четвертого курсу. У рамках виконання цього курсового, кожний зі здобувачів мав підібрати технологію виділення та очищення цільового біотехнологічного продукту. Зауважимо, для того щоб розробити подібний проєкт ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Курсові проєкти з дисципліни «Харчова біотехнологія» захистили четвертокурсники 26 квітня 2021