Н У Х Т

У форматі інтелектуальної гри вивчали студенти дисципліну «Екологія харчових виробництв»

08 жовтня 2018

У форматі інтелектуальної гри вивчали студенти дисципліну «Екологія харчових виробництв»

Командний дух заповнив аудиторію, очі виблискують спортивним азартом, напруга зростає, інтелектуальна гра розпочалась – це про брейн-ринг, такий собі «батл екологів».

Група екологів  Ек-4-3 розділилася на дві команди і розпочала чесну боротьбу за визнання найрозумніших з дисципліни «Екологія харчових виробництв». Усі студенти добровільно відклали подалі телефони, що, напевно, не вдавалось зробити жодному викладачу на контрольній роботі.

Кожний особисто заздалегідь складав запитання для брейн-рингу, потім команда колективно відбирала найскладніші, «з хитринкою», на які суперники не змогли б відповісти без попереднього опрацювання навчального курсу.

Очікування не завжди співпадали з реальністю, а саме практика показала, що студенти, які перездавали дисципліну, іноді навіть краще  засвоюють матеріал.

Такий формат занять дозволяє повніше опрацювати навчальний  матеріал, відчути командний дух, відповідальність за своїх одногрупників, спортивний азарт, весь спектр емоцій від радості перемоги до розчарування поразки. Крім того, переможці отримують додаткові бали з дисципліни «Екологія харчових виробництв», що також гарно стимулює інтелектуальну діяльність.

Поки одна команда святкує заслужену перемогу, інша чекає на матч-реванш. І знову всі готуються та повторюють пройдений матеріал, а його немало, адже дисципліна викладається два семестри.

На завершення всі – і переможці, і переможені, і суддя змагань, доцент кафедри екологічної безпеки та охорони праці Оксана Салавор зійшлися на думці, що такий формат інтелектуальної гри і водночас навчання дуже цікавий, попрацювали продуктивно, злагоджено та емоційно. Тож тепер із нетерпінням чекають на продовження!

Опублікований: 08-10-2018
Читайте також:
Повідомлення про отримання рекомендації на навчання на бюджеті будуть розміщені у е-кабінетах вступників

Сьогодні стане відомо, хто зі вступників отримав рекомендацію для навчання на бюджетному місці. Йдеться про вступників, що вступають після школи для здобуття освітнього ступеня «бакалавр», а також «магістр» медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування. Розподіл бюджетних місць відбувається за алгоритмом адресного розміщення державного та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Повідомлення про отримання рекомендації на навчання на бюджеті будуть розміщені у е-кабінетах вступників 01 серпня 2018

До проведення лабораторних занять на кафедрі готельно-ресторанної справи залучають закордонних фахівців-практиків

Кафедра готельно-ресторанної справи активно залучає зовнішніх стейкхолдерів до навчального процесу. Цього разу на запрошення асистентки кафедри Маріанни Маршаленко до проведення лабораторних занять із дисципліни «Основи гостинності» для здобувачів вищої освіти англомовної групи ГС-1-9а долучився Юрій Новиков – шеф-кухар готелю «SportHotel am Semme...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До проведення лабораторних занять на кафедрі готельно-ресторанної справи залучають закордонних фахівців-практиків 29 березня 2021

У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ попрощалися з цьогорічними випускниками комп'ютерно-технологічного відділення

31 січня 2017 року у Полтавському коледжі харчових технологій  нашого університету відбувся випускний вечір студентів комп'ютерно-технологічного відділення. Щасливої долі та успіхів у професійній діяльності побажав випускникам директор коледжу, кандидат технічних наук Анатолій Палаш і  вручив їм дипломи молодшого спеціаліста. Вісім студентів – Анге...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ попрощалися з цьогорічними випускниками комп'ютерно-технологічного відділення 01 лютого 2017

Здобувачі-третьокурсники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції завершили виробничу практику

23 та 24 червня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся захист звітів виробничої практики здобувачами 3 курсу денної та скороченої форм навчання спеціальності 181 «Харчові технології» за допомогою відеоконференції ZOOM. Виробнича практика проходила дистанційно у період з 1 по 21 червня 2020 року. За період практики здоб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-третьокурсники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції завершили виробничу практику 26 червня 2020