Н У Х Т

Співпраця з роботодавцями продовжується

06 лютого 2023

Співпраця з роботодавцями продовжується

Освіта наразі є надважливою темою, яка потребує співпраці як між зовнішніми стейкхолдерами, так і внутрішніми учасниками освітнього процесу. Адже пандемія останніх років і війна корінним чином вплинули на підходи до реалізації освітнього процесу.

Деякі здобувачі почали навчатися онлайн, але через відсутність електроенергії втратили можливість навчатися системно, хтось був вимушений покинути країну в пошуках безпеки й стикнувся з мовним бар'єром. Таких проблем безліч, складно навіть перерахувати.

Навіть якщо молодь має можливість продовжувати навчання, вона може втратити мотивацію або не мати достатніх моральних ресурсів для навчання. Це може мати довгострокові наслідки для їхнього майбутнього, зокрема недостатню кваліфікацію та недостатній рівень освіти для здобуття кар'єри та отримання кращої заробітної плати. Саме про ці виклики та проблеми говорили на зустрічі деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, гарантка освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна», доцентка Світлана Старовойтова та начальниця відділу підбору та адаптації персоналу АТ «Фармак» Надія Штепа і фахівчиня цього ж відділу Ірина Воскрес.

Зважаючи на реалії часу, на зустрічі обговорили питання реалізації практичної підготовки здобувачів у цьому навчальному році, можливості їх стажування, благодійної підтримки наукових доробок здобувачів-учасників секції «Біотехнологія та біоінженерія» 89-ої Міжнародної конференції молодих вчених та студентів, яка відбудеться 3-4 квітня 2023 р.

Наші викладачі розуміють, що на сьогодні поєднання формальної академічної та неформальної прикладної освіти – це, напевно, єдиний механізм, який наповнюватиме ринок праці кваліфікованими фахівцями. У перспективі це дозволить розробляти спільні освітні траєкторії, які поєднують навчання у закладі вищої освіти з навчанням у провайдера неформального навчання.

Слід зазначити, що щороку випускники та здобувачі різних рівнів освіти нашого університету працевлаштовуються на провідному фармацевтичному підприємстві України АТ «Фармак». З метою їх адаптації до умов виробництва, фахівцями відділу підбору та адаптації персоналу щорічно для здобувачів факультету проводиться низка заходів: Ярмарок вакансій, FarmakLab, хакатони, науково-практичні конференції, лекторії від випускників, а також у попередні роки надавалася благодійна підтримка конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» та всеукраїнським олімпіадам з біотехнології. Співпраця триває! Тож до нових вершин і подолання викликів сьогодення!

Опублікований: 06-02-2023
Читайте також:
Важливі питання поточної діяльності університету розглянула вчена рада НУХТ на плановому засіданні

29 листопада відбулося планове засідання вченої ради університету. Голова ради, ректор Анатолій Українець розпочав його з привітань членів ради, що відсвяткували свої дні народження між засіданнями, та вручення відзнак і дипломів про присвоєння наукових ступенів. Диплом кандидата технічних наук за спеціальністю «Автоматизація процесів керування» в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливі питання поточної діяльності університету розглянула вчена рада НУХТ на плановому засіданні 29 листопада 2018

Відбулося перше засідання зимового хімічного лекторію для абітурієнтів

У ці холодні січневі тижні у абітурієнтів розпочинається «гаряча пора» підготовки до ЗНО. Наш університет має декілька зручних дистанційних і наочних програм допомоги школярам, які мріють зв’язати своє професійне майбутнє з харчовою промисловістю. У цьому році кафедра харчової хімії НУХТ запропонувала ще один навчальний захід для більш детального о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося перше засідання зимового хімічного лекторію для абітурієнтів 28 січня 2019

Перший етап пройдений успішно

У Смілянському технологічному фаховому коледжі НУХТ відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освіти 4 курсу спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» освітньо-професійних програм «Монтаж, обслуговування засобів і систем автоматизації технологічного виробництва» та «Обслуговування комп’ютеризованих інтегровани...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший етап пройдений успішно 25 червня 2021