Н У Х Т

Співпраця освітян і практиків дає можливість вдосконалити якість навчання

24 липня 2020

Співпраця освітян і практиків дає можливість вдосконалити якість навчання

На сучасному етапі розвитку харчової промисловості все відчутнішою стає проблема виробництва якісних і безпечних для життя та здоров’я людей продуктів харчування. Нині існуючі системи управління безпечністю харчових продуктів ґрунтуються на принципах НАССР. Всі суттєві небезпечні чинники, що визначила група НАССР під час проведення їх аналізування, мають братися до уваги під час визначення заходів керування. Визначення критичних контрольних точок (ККТ) необхідне для усунення (мінімізації) впливу небезпечних чинників або запобігання можливості їх появи.

Для того, щоб допомогти харчовим підприємствам провести цю роботу, фахівцями ТОВ «ІСО БІЗНЕС-СТУДІЯ», партнера кафедри експертизи харчових продуктів, був розроблений вебінар «Огляд найбільш розповсюджених помилок при визначенні ККТ. Практичний погляд», який відбувся 21 липня 2020 року.

Спікером виступила фахівець із багаторічним досвідом роботи в сфері системи управління безпечністю харчових продуктів, консультант, тренер, міжнародний аудитор Світлана Березова.

Мета тренінгу – зробити зрозумілими вимоги стандартів (НАССР, ISO 22000:2018, FSSC, IFS, BRC) під час розроблення системи управління безпечністю харчових продуктів щодо вибору заходів керування, які здатні запобігти або зменшити ідентифіковані суттєві небезпечні чинники харчових продуктів до встановлених прийнятних рівнів.

Лектор роз’яснила терміни; ознайомила з принципом НАССР №2 «Визначення ККТ»; вказала на основні помилки при підготовці до аналізування небезпечних чинників і при його проведенні; навела класифікацію за категоріями ризику та визначення заходів (у рамках програм-передумов) і заходів керування (план НАССР, операційна програма передумова (ОПП), які повинні бути реалізовані; поділилася практичним досвідом при створенні Методології «Вибирання та ранжування заходів керування»; надала приклади форм ОПП і плану НАССР, типових ККТ та ОПП, а також відповіла на питання «Критична межа чи критерій дії? Що вибрати?», «Як встановити систему моніторингу в ККТ та для ОПП?». Дуже корисними для слухачів стали лайфхаки з практичного досвіду лектора.

Подібні заходи мають велике значення для підвищення професійної компетентності наших викладачів і завжди є своєчасними та актуальними, адже співпраця освітян і практиків дає можливість вдосконалити якість навчання і стати міцним підґрунтям для подальшого процесу підготовки висококваліфікованих фахівців.

Колектив кафедри експертизи харчових продуктів щиро вдячний Світлані Березовій та з нетерпінням очікує на наступну зустріч!

Опублікований: 24-07-2020
Читайте також:
Гостьова лекція від представників компанії Forvis Mazars

24 березня 2025 р. за ініціативи завідувачки кафедри економіки праці та менеджменту, професорки Тамари Березянко в рамках дисципліни «Корпоративна соціальна відповідальність» для магістрантів освітньо-професійної програми «Менеджмент організацій і адміністрування» (спеціальність 073 «Менеджмент») відбулася гостьова лекція від фахівчинь компанії For...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від представників компанії Forvis Mazars 25 березня 2025

Профорієнтація – у пріоритеті кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування

9-10 квітня викладачі кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування вирушили у профорієнтаційні поїздки. 9 квітня відбулася запланована зустріч зі здобувачами четвертого курсу спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ. Завідувач кафедри, д.т.н., професор Микола Яким...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтація – у пріоритеті кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування 12 квітня 2024

Тіні промайнувшого літа

Новий навчальний рік стартував, і разом із ним розпочалися нові цікаві зустрічі з прекрасним наших здобувачів освіти. Днями студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із кураторкою, доценткою кафедри технології молока і молочних продуктів Оленою Онопрійчук відвідали виставку «Тіні промайнувшого літа», що працювала у Літературн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тіні промайнувшого літа 12 вересня 2025

Зі сучасними тенденціями здорового харчування знайомилися студенти кафедри готельно-ресторанної справи

Асистент кафедри готельно-ресторанної справи Олена Блощинська разом зі студентами 1 курсу англомовного проекту спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відвідали Міжнародний форум харчової промисловості та упаковки IFFIP 2018. Актуальність заходу обумовлена необхідністю стрімкого розвитку виробництва харчових продуктів, покращення їх якості ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зі сучасними тенденціями здорового харчування знайомилися студенти кафедри готельно-ресторанної справи 23 квітня 2018