Н У Х Т

Співпраця освітян і практиків дає можливість вдосконалити якість навчання

24 липня 2020

Співпраця освітян і практиків дає можливість вдосконалити якість навчання

На сучасному етапі розвитку харчової промисловості все відчутнішою стає проблема виробництва якісних і безпечних для життя та здоров’я людей продуктів харчування. Нині існуючі системи управління безпечністю харчових продуктів ґрунтуються на принципах НАССР. Всі суттєві небезпечні чинники, що визначила група НАССР під час проведення їх аналізування, мають братися до уваги під час визначення заходів керування. Визначення критичних контрольних точок (ККТ) необхідне для усунення (мінімізації) впливу небезпечних чинників або запобігання можливості їх появи.

Для того, щоб допомогти харчовим підприємствам провести цю роботу, фахівцями ТОВ «ІСО БІЗНЕС-СТУДІЯ», партнера кафедри експертизи харчових продуктів, був розроблений вебінар «Огляд найбільш розповсюджених помилок при визначенні ККТ. Практичний погляд», який відбувся 21 липня 2020 року.

Спікером виступила фахівець із багаторічним досвідом роботи в сфері системи управління безпечністю харчових продуктів, консультант, тренер, міжнародний аудитор Світлана Березова.

Мета тренінгу – зробити зрозумілими вимоги стандартів (НАССР, ISO 22000:2018, FSSC, IFS, BRC) під час розроблення системи управління безпечністю харчових продуктів щодо вибору заходів керування, які здатні запобігти або зменшити ідентифіковані суттєві небезпечні чинники харчових продуктів до встановлених прийнятних рівнів.

Лектор роз’яснила терміни; ознайомила з принципом НАССР №2 «Визначення ККТ»; вказала на основні помилки при підготовці до аналізування небезпечних чинників і при його проведенні; навела класифікацію за категоріями ризику та визначення заходів (у рамках програм-передумов) і заходів керування (план НАССР, операційна програма передумова (ОПП), які повинні бути реалізовані; поділилася практичним досвідом при створенні Методології «Вибирання та ранжування заходів керування»; надала приклади форм ОПП і плану НАССР, типових ККТ та ОПП, а також відповіла на питання «Критична межа чи критерій дії? Що вибрати?», «Як встановити систему моніторингу в ККТ та для ОПП?». Дуже корисними для слухачів стали лайфхаки з практичного досвіду лектора.

Подібні заходи мають велике значення для підвищення професійної компетентності наших викладачів і завжди є своєчасними та актуальними, адже співпраця освітян і практиків дає можливість вдосконалити якість навчання і стати міцним підґрунтям для подальшого процесу підготовки висококваліфікованих фахівців.

Колектив кафедри експертизи харчових продуктів щиро вдячний Світлані Березовій та з нетерпінням очікує на наступну зустріч!

Опублікований: 24-07-2020
Читайте також:
Студенти спеціальності «Туризм» знайомилися з досвідом іноземних і вітчизняних компаній на UITM’2018

Студенти 1-2 курсів спеціальності «Туризм» та викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу відвідали 25-й Міжнародний туристичний салон «Україна» - UITM’2018, що традиційно проходить у м. Києві 3-5 жовтня. Під час виставки студенти та викладачі мали можливість ознайомитися з напрацюваннями міжнародних і вітчизняних компаній, досвідом інозе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти спеціальності «Туризм» знайомилися з досвідом іноземних і вітчизняних компаній на UITM’2018 05 жовтня 2018

Фестивальний менеджмент майбутні спеціалісти сфери туризму опановують з фахівцями-практиками

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу відбулася гостьова лекція «Фестивальний менеджмент», яку прочитала генеральна менеджерка проєкту «Білі ночі», party-мейкерка в Арт-заводі Платформаі і засновниця KACH Festival Management School Наталія Гусєва. Спікерка розповіла здобувачам освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» про те, навіщо потрібе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фестивальний менеджмент майбутні спеціалісти сфери туризму опановують з фахівцями-практиками 07 березня 2023

БТЕК розпочинає профорієнтацію!

Для школярів навчальний рік тільки розпочався, але більшість уже обговорює з батьками та близькими свої плани щодо вступу у 2021 році до навчальних закладів. Таке рішення випускнику необхідно прийняти, щоб сконцентруватися на вивченні профільних предметів і підготуватися до ЗНО. Саме питання щодо умов вступу, прохідного балу, кількості державних м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

БТЕК розпочинає профорієнтацію! 08 вересня 2020

КМУ погодив законопроєкт про грантове фінансування вищої освіти

5 січня Кабінет Міністрів України погодив проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо фінансування здобуття вищої освіти та надання державної цільової підтримки її здобувачам», який має на меті розширити інструменти державного фінансування вищої освіти через розвиток принципу співфінансування оплати навчання з боку держа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

КМУ погодив законопроєкт про грантове фінансування вищої освіти 09 січня 2024