Н У Х Т

Співпраця освітян і практиків дає можливість вдосконалити якість навчання

24 липня 2020

Співпраця освітян і практиків дає можливість вдосконалити якість навчання

На сучасному етапі розвитку харчової промисловості все відчутнішою стає проблема виробництва якісних і безпечних для життя та здоров’я людей продуктів харчування. Нині існуючі системи управління безпечністю харчових продуктів ґрунтуються на принципах НАССР. Всі суттєві небезпечні чинники, що визначила група НАССР під час проведення їх аналізування, мають братися до уваги під час визначення заходів керування. Визначення критичних контрольних точок (ККТ) необхідне для усунення (мінімізації) впливу небезпечних чинників або запобігання можливості їх появи.

Для того, щоб допомогти харчовим підприємствам провести цю роботу, фахівцями ТОВ «ІСО БІЗНЕС-СТУДІЯ», партнера кафедри експертизи харчових продуктів, був розроблений вебінар «Огляд найбільш розповсюджених помилок при визначенні ККТ. Практичний погляд», який відбувся 21 липня 2020 року.

Спікером виступила фахівець із багаторічним досвідом роботи в сфері системи управління безпечністю харчових продуктів, консультант, тренер, міжнародний аудитор Світлана Березова.

Мета тренінгу – зробити зрозумілими вимоги стандартів (НАССР, ISO 22000:2018, FSSC, IFS, BRC) під час розроблення системи управління безпечністю харчових продуктів щодо вибору заходів керування, які здатні запобігти або зменшити ідентифіковані суттєві небезпечні чинники харчових продуктів до встановлених прийнятних рівнів.

Лектор роз’яснила терміни; ознайомила з принципом НАССР №2 «Визначення ККТ»; вказала на основні помилки при підготовці до аналізування небезпечних чинників і при його проведенні; навела класифікацію за категоріями ризику та визначення заходів (у рамках програм-передумов) і заходів керування (план НАССР, операційна програма передумова (ОПП), які повинні бути реалізовані; поділилася практичним досвідом при створенні Методології «Вибирання та ранжування заходів керування»; надала приклади форм ОПП і плану НАССР, типових ККТ та ОПП, а також відповіла на питання «Критична межа чи критерій дії? Що вибрати?», «Як встановити систему моніторингу в ККТ та для ОПП?». Дуже корисними для слухачів стали лайфхаки з практичного досвіду лектора.

Подібні заходи мають велике значення для підвищення професійної компетентності наших викладачів і завжди є своєчасними та актуальними, адже співпраця освітян і практиків дає можливість вдосконалити якість навчання і стати міцним підґрунтям для подальшого процесу підготовки висококваліфікованих фахівців.

Колектив кафедри експертизи харчових продуктів щиро вдячний Світлані Березовій та з нетерпінням очікує на наступну зустріч!

Опублікований: 24-07-2020
Читайте також:
Вітаємо бакалаврів міжнародних економічних відносин!

Успішно захистили кваліфікаційні роботи й отримали освітній ступінь «бакалавр з міжнародних економічних відносин» четвертокурсники освітньої програми «Міжнародна економіка». Екзаменаційна комісія, що працювала під керівництвом професорки Світлани Гуткевич, відзначила актуальність тем кваліфікаційних робіт, які охоплюють питання сучасної міжнародно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо бакалаврів міжнародних економічних відносин! 27 червня 2025

Профорієнтаційний десант від факультету інженерної механіки та пакувальної техніки у Кам’янець-Подільському коледжі НУХТ

26 січня 2017 року в Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулася зустріч викладачів університету з викладачами коледжу та студентами випускних курсів спеціальності «Експлуатація та ремонт обладнання харчового виробництва». Участь у зустрічі взяли: завідувач кафедри машинобудування, стандартизації та сертифікації обладнання...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний десант від факультету інженерної механіки та пакувальної техніки у Кам’янець-Подільському коледжі НУХТ 26 січня 2017

На замітку вступнику: студентський челендж «#Чому БТЕК»

Незабаром розпочнеться вступна компанія 2021, тому кожний вступник повинен визначитися з вибором вишу для подальшого навчання, щоб здобути фах, який дасть перспективи в житті. Але майбутнє не побудуєш тільки на тому, що визначишся з фахом, який тобі по душі, – його ще потрібно належно освоїти. Адже успіху досягають добре підготовлені фахівці. Отже,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На замітку вступнику: студентський челендж «#Чому БТЕК» 11 травня 2021

English Speaking Club EcoEurope: спілкування, натхнення, розвиток!

З початком осіннього семестру в університеті відновив роботу англомовний розмовний клуб EcoEurope, започаткований у жовтні 2023 року в рамках реалізації проєкту Жан Моне Кафедра програми Еразмус+ з Ефективного екоменеджменту та екокомунікації у ЄС. Проєкт виборола команда викладачів кафедри екології та екоменеджменту і кафедри біотехнології та мікр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

English Speaking Club EcoEurope: спілкування, натхнення, розвиток! 07 листопада 2025