Н У Х Т

Співпраця освітян і практиків дає можливість вдосконалити якість навчання

24 липня 2020

Співпраця освітян і практиків дає можливість вдосконалити якість навчання

На сучасному етапі розвитку харчової промисловості все відчутнішою стає проблема виробництва якісних і безпечних для життя та здоров’я людей продуктів харчування. Нині існуючі системи управління безпечністю харчових продуктів ґрунтуються на принципах НАССР. Всі суттєві небезпечні чинники, що визначила група НАССР під час проведення їх аналізування, мають братися до уваги під час визначення заходів керування. Визначення критичних контрольних точок (ККТ) необхідне для усунення (мінімізації) впливу небезпечних чинників або запобігання можливості їх появи.

Для того, щоб допомогти харчовим підприємствам провести цю роботу, фахівцями ТОВ «ІСО БІЗНЕС-СТУДІЯ», партнера кафедри експертизи харчових продуктів, був розроблений вебінар «Огляд найбільш розповсюджених помилок при визначенні ККТ. Практичний погляд», який відбувся 21 липня 2020 року.

Спікером виступила фахівець із багаторічним досвідом роботи в сфері системи управління безпечністю харчових продуктів, консультант, тренер, міжнародний аудитор Світлана Березова.

Мета тренінгу – зробити зрозумілими вимоги стандартів (НАССР, ISO 22000:2018, FSSC, IFS, BRC) під час розроблення системи управління безпечністю харчових продуктів щодо вибору заходів керування, які здатні запобігти або зменшити ідентифіковані суттєві небезпечні чинники харчових продуктів до встановлених прийнятних рівнів.

Лектор роз’яснила терміни; ознайомила з принципом НАССР №2 «Визначення ККТ»; вказала на основні помилки при підготовці до аналізування небезпечних чинників і при його проведенні; навела класифікацію за категоріями ризику та визначення заходів (у рамках програм-передумов) і заходів керування (план НАССР, операційна програма передумова (ОПП), які повинні бути реалізовані; поділилася практичним досвідом при створенні Методології «Вибирання та ранжування заходів керування»; надала приклади форм ОПП і плану НАССР, типових ККТ та ОПП, а також відповіла на питання «Критична межа чи критерій дії? Що вибрати?», «Як встановити систему моніторингу в ККТ та для ОПП?». Дуже корисними для слухачів стали лайфхаки з практичного досвіду лектора.

Подібні заходи мають велике значення для підвищення професійної компетентності наших викладачів і завжди є своєчасними та актуальними, адже співпраця освітян і практиків дає можливість вдосконалити якість навчання і стати міцним підґрунтям для подальшого процесу підготовки висококваліфікованих фахівців.

Колектив кафедри експертизи харчових продуктів щиро вдячний Світлані Березовій та з нетерпінням очікує на наступну зустріч!

Опублікований: 24-07-2020
Читайте також:
Профорієнтація від кафедри іноземних мов професійного спрямування

20 травня старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганна Бойко провела онлайн-зустріч із учнями старших класів середньої школи І-ІІІ ступенів № 11 міста Шостка Сумської області. Майбутні абітурієнти дізналися про переваги професії фахівця з харчових технологій, у тому числі в умовах війни, про спеціальності, за якими здійсн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтація від кафедри іноземних мов професійного спрямування 23 травня 2022

Створення оздоровчих напоїв: дистанційна лабораторна на кафедрі технології оздоровчих продуктів

Уміння адаптуватися до змін – ключова якість сучасного освітнього процесу. Кафедра технології оздоровчих продуктів продемонструвала свою готовність до викликів часу, активно впроваджуючи новітні методи навчання, такі як цифровий сторітейлінг, щоб забезпечити високий рівень навчання та залучити здобувачів навіть у дистанційному форматі. Один із при...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Створення оздоровчих напоїв: дистанційна лабораторна на кафедрі технології оздоровчих продуктів 04 березня 2024

Здобувачі-міжнародники знайомляться з історією грошей та розвитком банківської і страхової справи

Студенти спеціальності «Міжнародні економічні відносини», освітньо-професійної програми «Міжнародна економіка» нашого університету разом із викладачами кафедри міжнародної економіки були запрошені до унікальної навчально-наукової лабораторії «Музей грошей, банківської справи та страхування» у Національному університеті біоресурсів та природокористу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-міжнародники знайомляться з історією грошей та розвитком банківської і страхової справи 25 жовтня 2023

Студенти дізнаються від фахівців-практиків таємниці успішного ведення бізнесу

22 лютого 2017 року в межах декади комісії фахових дисциплін економічного циклу Смілянського технікуму харчових технологій нашого університету відбулася зустріч студентів другого та третього курсу спеціальностей «Маркетингова діяльність» і «Організація виробництва» з керівником студії «Поринь у веселку», майстром-декоратором, консультантом із прода...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти дізнаються від фахівців-практиків таємниці успішного ведення бізнесу 23 лютого 2017