Н У Х Т

Спекотний лютий на кафедрі біотехнології і мікробіології

10 лютого 2023

Спекотний лютий на кафедрі біотехнології і мікробіології

Протягом  6-7 лютого 2023 року на кафедрі біотехнології і мікробіології відбулася чергова знаменна подія – захисти кваліфікаційних робіт здобувачів заочної форми навчання на отримання освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна».

До складу екзаменаційної комісії були долучені провідні фахвці професорсько-викладацького складу кафедри: д.т.н., завідувач кафедри Віктор Стабніков, к.т.н., доценти Олександр Воронцов і Юрій Карлаш. Очолювала комісію гарантка освітньої програми, к.б.н. Світлана Старовойтова, а функції секретарки комісії виконувала асистентка кафедри Тетяна Сулейко.

Чимало випробувань випало на долю здобувачів, які представляли свої напрацювання членам екзаменаційної комісії. У 2018 році, коли тоді ще вступники наважилися принести свої документи для здобуття першого (бакалаврського) рівня освіти в приймальну комісію НУХТ, ніщо не натякало на майбутні суттєві складнощі у опануванні омріяного фаху біотехнолога. Три семестри навчання проходило у спокійному, плановому режимі: настановчі сесії чергувалися з лабораторними та екзаменаційними. А потім – перше випробування – пандемія Covid-19, яка здавалася нам чи не кінцем світу, а за ним і друге… повномасштабне вторгнення, яке просто перевернуло все наше життя. Але ми – українці, ми – сильні, а тому, поки ми живі, ми ідемо до своєї мети.

Метою навчального процесу є здобуття знань, а логічним підсумком цього є захист кваліфікаційної роботи, чого більш за все і прагнули наші здобувачі. Зібравши всі свої знання, силу і волю, вони вийшли на фінішну пряму і змогли закінчити роботу над кваліфікаційним дипломом, який представили на публічний захист.

На початку до засідання екзаменаційної комісії долучилася деканка факультету біотехнології і мікробіології Наталія Грегірчак, яка, по-материнськи дбаючи про кожного здобувача, привітала їх зі знаменною подією, надихнула на звершення та побажала успіхів. Естафету перейняла головчиня екзаменаційної комісії Світлана Старовойтова, яка нагадала про дотримання всіх протокольних вимог і побажала дипломантам не хвилюватися, аби достойно представити свої напрацювання відповідно до тематики кваліфікаційної роботи.

Далі розпочалися захисти: здобувачі доповідали, демонстрували презентації, відповідали на запитання, доводили рівень своїх знань і переконували присутніх у своїй фаховій компетентності. За кожним кваліфікаційним проєктом точилися жваві дискусії дипломанта та членів екзаменаційної комісії.

Екзаменаційна комісія відзначила належний рівень підготовки, виконання та оформлення кваліфікаційних робіт здобувачів, створення та впевнене представлення інженерно-графічних матеріалів до робіт і формування мультимедійних презентацій, котрі наочно демонстрували результати виконаних кваліфікаційних робіт.

Усі захисти та кваліфікаційні роботи були підсумовані позитивними оцінками, і рішенням екзаменаційної комісії здобувачам були присвоєні кваліфікації «бакалавр з біотехнологій та біоінженерії» освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна».

Отже, когорта дипломованих біотехнологів поповнилася ще сімнадцятьма «новоспеченими» фахівцями.

Вітаємо наших нових бакалаврів-біотехнологів, бажаємо наснаги та успіху на трудовій ниві. Одне бажання здійснилося – віримо, що незабаром здійсниться наше спільне бажання – Перемога! До зустрічі у магістратурі!

Опублікований: 10-02-2023
Читайте також:
Волинський коледж НУХТ – абсолютний лідер за кількістю поданих заяв серед коледжів Волині

Вступна кампанія 2019 року за ОКР «молодший спеціаліст» добігає кінця. Приємно, що серед лідерів вступних перегонів і Волинський коледж нашого університету. На основі базової загальної середньої освіти (9 класів) до коледжу подані 943 заяви. Це 1 місце серед коледжів Волинської області та 17 місце по Україні з 689 закладів. На основі повної загал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Волинський коледж НУХТ – абсолютний лідер за кількістю поданих заяв серед коледжів Волині 30 липня 2019

Викладачі Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ видали навчальний посібник

Викладачі кафедри харчових технологій та інженерії Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ видали навчальний посібник «Мікробіологічний контроль консервного виробництва». Автори – Л.О.Стоянова, К.Ю.Іващенко, І.П.Персіанова, Л.М.Герасименко. В інституті щорічно підвищують кваліфікацію технологи та мікробіологи консервних підприємств, які від...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ видали навчальний посібник 19 лютого 2018

НУХТівці на Саміті перших леді та джентльменів

23 липня за ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської відбувся другий Саміт перших леді та джентльменів, присвячений питанням повоєнної відбудови країни. Захід проходив під назвою «Україна та світ: майбутнє, яке ми (від)будуємо разом». Навчально-науковий комплекс нашого університету на Саміті представляла заступниця директора відокрем...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТівці на Саміті перших леді та джентльменів 25 липня 2022

Стартували! Вітаємо перших бакалаврів-біотехнологів 2019!

Чому так відбувається, що цей день водночас є і найочікуванішим, і найстрашнішим для більшості студентів? Тому, що тут вирують емоції та почуття! 6 червня на кафедрі біотехнології і мікробіології розпочалися захисти бакалаврів-біотехнологів. Успішних захистів, а також показати свої вміння, знання і навички побажали присутнім завідувач кафедри Тетя...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартували! Вітаємо перших бакалаврів-біотехнологів 2019! 07 червня 2019