Н У Х Т

Практичні поради фахівчині магістрантам

26 травня 2025

Практичні поради фахівчині магістрантам

Курс дисципліни «Сучасні технології хлібобулочних та кондитерських виробів спеціального призначення», що викладається для магістрантів освітньо-професійної програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», завершився надихаючою та змістовною гостьовою лекцією. Спікеркою виступила випускниця НУХТ, докторка філософії за спеціальністю «Харчові технології», практикуюча нутриціологиня, фахівчиня з оздоровчого харчування Світлана Краєвська.

У своїй лекції пані Світлана поділилася зі студентами цінними професійними порадами щодо збереження високої якості життя через раціональне харчування. Вона підкреслила, що харчування є ключовим фактором у формуванні фізичного і психоемоційного здоров’я, витривалості та продуктивності.

Лекторка доступно пояснила основні метаболічні процеси, які відбуваються в організмі людини, визначаючи потребу в енергії, білках, жирах, вуглеводах, а також вітамінах і мінеральних речовинах. Окрема увага була приділена принципам збалансованого харчування, яких варто дотримуватися в умовах сучасного темпу життя та найпоширенішим помилкам.

Фахівчиня також розкрила значення біологічно активних речовин, що містяться в харчовій сировині, та їх роль у підтримці здоров’я. Надзвичайно цікавим доповненням стали факти про застосування ефірних олій як у харчуванні, так і зовнішньому використанні.

Лекція пройшла у форматі живого діалогу. Захід став гарним завершенням дисципліни, поєднавши академічну підготовку з практичними порадами від фахівчині.

Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів висловлює вдячність Світлані Краєвській за таку цікаву лекцію, бажає нових здобутків і сподівається на подальшу співпрацю.

Опублікований: 26-05-2025
Читайте також:
Науковий шлях, осяяний благородною метою

Уже почався відлік днів до нового року, який обов’язково має принести нові наукові досягнення для студентів кафедри біотехнології і мікробіології. Але вже зараз вони долучаються до розв’язування актуальних проблем сільського господарства. Для годівлі промислово важливих тварин у холодну пору неможливо заготувати свіжі рослинні корми, тому підприєм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий шлях, осяяний благородною метою 04 грудня 2019

Міст для пошуку знань в умовах пандемії

Карантин не є перешкодою для саморозвитку. Маючи бажання до пошуку та пізнання чогось нового, здобувачі освіти стикаються з питанням: а де ж дізнатися, що досліджують сучасні науковці? Першим на думку спадає пошук інформації в інтернеті, книгах, наукових публікаціях тощо. Проте, іншим сучасним варіантом є віртуальні наукові конференції. Існує кіль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міст для пошуку знань в умовах пандемії 19 січня 2021

Там, де біотехнологія та фармація в одному флаконі

Попри значну кількість закладів вищої освіти України, вітчизняні компанії мають неабиякі проблеми з добором кваліфікованого персоналу, тому намагаються шукати своїх майбутніх працівників уже на студентській лаві, пропонуючи їм проходити практику на своїх виробництвах.  Один зі способів підготовки молодих фахівців для майбутньої роботи на виробницт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Там, де біотехнологія та фармація в одному флаконі 23 жовтня 2019

Впровадження позитивного досвіду сучасної викладацької діяльності у роботу кафедри експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбулися методичні семінари доцентів Оксани Петруші та Богдана Пащенка. Семінар Оксани Петруші був присвячений організації освітнього процесу у союзній нам Польщі і мав назву «Організація навчального процесу здобувачів вищої освіти у ЗВО Польщі». Викладачка висвітлила аспекти освітнього процесу здобувачів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впровадження позитивного досвіду сучасної викладацької діяльності у роботу кафедри експертизи харчових продуктів 08 червня 2023