Курс дисципліни «Сучасні технології хлібобулочних та кондитерських виробів спеціального призначення», що викладається для магістрантів освітньо-професійної програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», завершився надихаючою та змістовною гостьовою лекцією. Спікеркою виступила випускниця НУХТ, докторка філософії за спеціальністю «Харчові технології», практикуюча нутриціологиня, фахівчиня з оздоровчого харчування Світлана Краєвська.
У своїй лекції пані Світлана поділилася зі студентами цінними професійними порадами щодо збереження високої якості життя через раціональне харчування. Вона підкреслила, що харчування є ключовим фактором у формуванні фізичного і психоемоційного здоров’я, витривалості та продуктивності.
Лекторка доступно пояснила основні метаболічні процеси, які відбуваються в організмі людини, визначаючи потребу в енергії, білках, жирах, вуглеводах, а також вітамінах і мінеральних речовинах. Окрема увага була приділена принципам збалансованого харчування, яких варто дотримуватися в умовах сучасного темпу життя та найпоширенішим помилкам.
Фахівчиня також розкрила значення біологічно активних речовин, що містяться в харчовій сировині, та їх роль у підтримці здоров’я. Надзвичайно цікавим доповненням стали факти про застосування ефірних олій як у харчуванні, так і зовнішньому використанні.
Лекція пройшла у форматі живого діалогу. Захід став гарним завершенням дисципліни, поєднавши академічну підготовку з практичними порадами від фахівчині.
Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів висловлює вдячність Світлані Краєвській за таку цікаву лекцію, бажає нових здобутків і сподівається на подальшу співпрацю.