Н У Х Т

Практичні поради фахівчині для магістрантів освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів»

26 may 2025

Практичні поради фахівчині для магістрантів освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів»

Курс дисципліни «Сучасні технології хлібобулочних та кондитерських виробів спеціального призначення», що викладається для магістрантів освітньо-професійної програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», завершився надихаючою та змістовною гостьовою лекцією. Спікеркою виступила випускниця НУХТ, докторка філософії за спеціальністю «Харчові технології», практикуюча нутриціологиня, фахівчиня з оздоровчого харчування Світлана Краєвська.

У своїй лекції пані Світлана поділилася зі студентами цінними професійними порадами щодо збереження високої якості життя через раціональне харчування. Вона підкреслила, що харчування є ключовим фактором у формуванні фізичного і психоемоційного здоров’я, витривалості та продуктивності.

Лекторка доступно пояснила основні метаболічні процеси, які відбуваються в організмі людини, визначаючи потребу в енергії, білках, жирах, вуглеводах, а також вітамінах і мінеральних речовинах. Окрема увага була приділена принципам збалансованого харчування, яких варто дотримуватися в умовах сучасного темпу життя та найпоширенішим помилкам.

Фахівчиня також розкрила значення біологічно активних речовин, що містяться в харчовій сировині, та їх роль у підтримці здоров’я. Надзвичайно цікавим доповненням стали факти про застосування ефірних олій як у харчуванні, так і зовнішньому використанні.

Лекція пройшла у форматі живого діалогу. Захід став гарним завершенням дисципліни, поєднавши академічну підготовку з практичними порадами від фахівчині.

Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів висловлює вдячність Світлані Краєвській за таку цікаву лекцію, бажає нових здобутків і сподівається на подальшу співпрацю.

Published on: 26-05-2025
Read also:
Розвиваємо співпрацю з АТ «Антонов»

Після виконання доцентом кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олексієм Пилипенком госпдоговірних тематик у сфері енергоефективності систем кондиціювання повітря, керівництво АТ «Антонов» вирішило формалізувати свою співпрацю з нашим університетом і кафедрою теплоенергетики та холодильної техніки зокрема. Тож, нещодавно відбулося підписан...

READ YOURSELF

Розвиваємо співпрацю з АТ «Антонов» 27 january 2025

Серед дипломантів Всеукраїнського конкурсу «Винахід року 2020» – два винаходи наших науковців

Відбулося оголошення та нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу «Винахід року 2020». Захід проходив в онлайн-режимі за участі представників Укрпатенту, Торгово-промислової палати України та Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Під час трансляції переможці отримали можливість презентувати власні прое...

READ YOURSELF

Серед дипломантів Всеукраїнського конкурсу «Винахід року 2020» – два винаходи наших науковців 27 july 2020

Розпочала роботу науково-технічна конференція в рамках 24-ї секції Наукової ради МОН

5-6 листопада 2019 р. у рамках 24-ї секції за фаховим напрямком «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» Наукової ради Міністерства освіти і науки України в університеті працює VIІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції». Мето...

READ YOURSELF

Розпочала роботу науково-технічна конференція в рамках 24-ї секції Наукової ради МОН 05 november 2019

Наші винахідники – у числі кращих!

Попри повномасштабну війну наші науковці й винахідники продовжують працювати, тішити нас новими розробками та винаходами й закріплювати авторські права на них. Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта», використовуючи інформацію з відкритих джерел, склав рейтинг винахідницької діяльності закладів вищої освіти України за шість місяців поточного року....

READ YOURSELF

Наші винахідники – у числі кращих! 22 august 2024