Н У Х Т

Спеціальності НУХТ – у ТОПі!

08 серпня 2025

Спеціальності НУХТ – у ТОПі!

Інформаційна система «Вступ.ОСВІТА.UA» склала рейтинг спеціальностей за кількістю поданих вступниками заяв на навчання для здобуття ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти за всіма формами навчання.

У ТОП-5 спеціальностей, на які згідно з цим рейтингом, найбільше вступників подали заяви, спеціальності нашого університету «Менеджмент», «Філологія», «Психологія» «Маркетинг» і «Економіка та міжнародні економічні відносини (за спеціалізаціями)».

Також у десятці лідерів за кількістю поданих заяв наші спеціальності «Комп’ютерні науки», «Інженерія програмного забезпечення» і «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок», а «Журналістика», «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» і «Торгівля» увійшли до ТОП-20.

«Туризм і рекреація», «Облік і оподаткування», «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» та «Електрична інженерія» – у ТОП-30.

На 31-й позиції «Харчові технології», на 34-й – «Машинобудування (за спеціалізаціями)», на 37-й – «Екологія».

У 50 найпопулярніших серед вступників на основі повної загальної середньої освіти також увійшла «Прикладна механіка».

При ранжуванні не враховувалися заяви, які мали статуси «Відмова», «Скасовано вступником», «Скасовано (втрата пріоритету)» та «Скасовано ЗВО».

Дані рейтингу свідчать, що у нашому університеті здійснюється підготовка за низкою популярних серед вступників спеціальностей. Разом із тим, його укладачі зазначають, що як і у попередні роки, сприйняття вступниками певних спеціальностей як престижних особливо не змінилося. На жаль, у молоді набагато меншою популярністю користуються більшість спеціальностей, фахівців з яких дуже потребує ринок праці. Сподіваємося, що наступні покоління все ж віддаватимуть перевагу інженерно-технічній освіті й наступного року спеціальності «Енерговиробництво», «Видавництво та поліграфія», «Біотехнології та біоінженерія», «Хімічні технології та інженерія» тощо користуватимуться більшим попитом серед вступників.

Опублікований: 08-08-2025
Читайте також:
Від студентського свята вареників до ресторану з двома зірками Michelin!

Днями в Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулося чергове практичне заняття для дітей, які беруть участь у літній школі лідерського росту «Я МОЖУ…». Захід був організований в межах сталої співпраці зі Службою у справах дітей, яка вже багато років разом із нашим коледжем спрямовує зусилля у напрямку соціальн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від студентського свята вареників до ресторану з двома зірками Michelin! 14 серпня 2025

Професійно організовують роботу підприємств харчування засобів розміщення здобувачі кафедри готельно-ресторанної справи

11-12 червня відбулися захисти онлайн курсових робіт з навчальної дисципліни «Організація ресторанного господарства» здобувачами 3 курсу і 1 курсу зі скороченим терміном навчання заочної форми. Комісії із захисту курсових робіт у складі викладачів кафедри готельно-ресторанної справи відзначили, що майбутні бакалаври з готельно-ресторанної справи з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійно організовують роботу підприємств харчування засобів розміщення здобувачі кафедри готельно-ресторанної справи 15 червня 2020

Зі світовими тенденціями виробництва знайомить гостьовий лектор

Завідувач відділу виробництва ТОВ «Чіпси Люкс» Євген Строкач прочитав гостьову лекцію на тему «Світові тенденції виробництва чіпсів» для магістрантів Навчально-наукового інституту харчових технологій, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» Заняття відбулось в рамка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зі світовими тенденціями виробництва знайомить гостьовий лектор 09 квітня 2024