Н У Х Т

Смак, знання, солідарність – основні компоненти активності SLOW FOOD UA

14 листопада 2023

Смак, знання, солідарність – основні компоненти активності SLOW FOOD UA

13 листопада 2023 року на запрошення кафедри туристичного та готельного бізнесу гостьову лекцію для здобувачів і викладачів університету і його структурних підрозділів прочитала лідерка мережі Slow Food in Ukraine Юлія Пітенко.

Slow Food – це глобальний рух місцевих спільнот та активістів у понад 160 країнах світу, який підтримує та втілює у життя найкращий світовий досвід з популяризації якісної, чистої та корисної їжі.

Юлія Пітенко як член Міжнародної Ради руху Slow Food, засновниця ГО «Тиха їжа України», СЕО Центрів Здоров’я «Аюрведа-192» наголосила, що Slow Food має три мети – збереження продовольчого біорізноманіття, освіта споживача та підтримка малих виробників.

Лекторка зазначила, що мета лекції – залучити науковців і здобувачів до проєктів Slow Food, зокрема, до наповнення Атласу «Ковчега смаку України», куди потрапляють самобутні та оригінальні продукти, цікаві з точки зору продовольчого біорізноманіття України. Розповіла про цінність традиційних продуктів, локальних сортів рослин і порід вітчизняної селекції, про здорові звички в харчуванні, про роль місцевих виробників у розвитку регіону. На прикладі проєкту «Шеф Альянс» розкрила особливості залучення кухарів до руху Slow Food і роль українських шеф-кухарів – учасників проєкту. Наголосила, що сьогодні захист регіональних харчових традицій має важливе значення для збереження гастрономічної культури в Україні, а формат гастрономічних турів на основі партнерства локальних виробників, туристів і жителів регіону сприяє економічному зростанню та культурному обміну. 

З метою об’єднання зусиль і створення Дороги вина та смаку Київщини задля популяризації місцевих фермерів та крафтовиків, а також створення цікавих гастрономічних туристичних пропозицій, представники кафедри туристичного та готельного бізнесу і кафедри технології м`яса і м’ясних продуктів висловили бажання й готовність долучитися до руху Slow Food. У партнерстві вони матимуть можливість обмінюватися досвідом, залучати студентську молодь і реалізувати проєкти.

Опублікований: 14-11-2023
Читайте також:
Про всі принади навчання у НУХТ дізнаються школярі від викладачів кафедри іноземних мов професійного спрямування

Жовтень знову нагадує нам про щорічний осінній день відкритих дверей. А щоб НУХТ переповнився 5 жовтня майбутніми вступниками та їх батьками, дбають кафедри нашого університету. Зокрема, викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування побували в київських школах і коледжах. В.о. завідувача кафедри Олена Галинська зустрілася із старшоклас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про всі принади навчання у НУХТ дізнаються школярі від викладачів кафедри іноземних мов професійного спрямування 03 жовтня 2019

З органічним законодавством ЄС ознайомилися доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш, Анна Грищенко та Анастасія Шевченко взяли участь в онлайн-тренінгу «Органічний модуль (ЕU)», присвяченому органічному законодавству ЄС2018/848. Тема тренінгу – «Органічне законодавство ЄС 2018/848». Тренінг організований Міністерством аграрної політики та продово...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З органічним законодавством ЄС ознайомилися доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 21 червня 2023

Фінальний захист цьогорічних аспірантів кафедри біотехнології і мікробіології

2 лютого 2023 року відбувся третій захист дисертацій аспірантів кафедри біотехнології і мікробіології. У цей день свою роботу «Біоконверсія суміші відпрацьованої олії та С2-С6–субстратів у мікробний екзополісахарид етаполан» представляв один із кращих вихованців кафедри Андрій Вороненко. До складу разової спеціалізованої вченої ради увійшли: докто...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінальний захист цьогорічних аспірантів кафедри біотехнології і мікробіології 08 лютого 2023

За два місяці до захистів кваліфікаційних робіт: зустріч із бакалаврами-заочниками

Час летить дуже швидко – ще кілька місяців тому здобувачі освіти обирали теми майбутніх дипломів, а зараз наступає найвідповідальніший момент остаточної підготовки до захистів кваліфікаційних робіт. 9 грудня гарантка освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна», доцентка Світлана Старовойтова т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За два місяці до захистів кваліфікаційних робіт: зустріч із бакалаврами-заочниками 12 грудня 2023