Н У Х Т

Синергія науки, інженерної думки та виробництва: секція «Мехатроніка і пакувальна техніка»

11 квітня 2025

Синергія науки, інженерної думки та виробництва: секція «Мехатроніка і пакувальна техніка»

10 квітня 2025 року у рамках 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» відбулося засідання секції «Мехатроніка і пакувальна техніка», що стало яскравим прикладом синергії науки, інженерної думки та потреб сучасного виробництва.

Секцію відкрила докторка технічних наук, професорка Людмила Кривопляс-Володіна, яка наголосила на важливості інноваційних підходів до інженерних рішень у машинобудуванні та на зростаючій ролі використання досліджень як основи для створення ефективних, адаптивних і енергоощадних технічних систем. Вона підкреслила, що саме інтеграція наукових знань, цифрових технологій та інженерного мислення забезпечує конкурентоспроможність сучасних розробок, особливо в контексті світових викликів у сфері автоматизації виробництва та забезпечення продовольчої безпеки.

У роботі секції взяли участь зовнішні експерти, яких зацікавили наукові здобутки студентів та аспірантів кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, спеціальності G9 «Прикладна механіка» продемонстровані в їхніх дослідницьких і прикладних проєктах: президент Наглядової ради компанії «ОЛДІ ПАК» Олег Афіновський та представниця Інституту технічної теплофізики НАН України, доцентка Зінаїда Бурова.

Присутність галузевих фахівців надала заходу практичної орієнтації, спонукала до обговорення можливостей подальшої співпраці та забезпечила зворотний зв’язок між науковими ідеями й реальними потребами виробництва.

На секції були представлені доповіді, що охоплювали широкий спектр актуальних тем у сфері мехатроніки та пакувальних технологій: «Study of a 3D Additive Mechatronic Module for Processing Fragile Food Products» Софії Семенюк (група ПМ-2-1), «Адаптивне керування у мехатронних системах ерліфтного дозування» здобувача ступеня PhD Олександра Савчука, «Використання протоколу MQTT при проєктуванні аналітичних систем Industry 4.0» здобувача ступеня PhD Дениса Гайдучка, «Оптимізація процесів вакуумування в адаптивних мехатронних модулях захватів» магістра Тараса Бутика, «Методи оброблення експериментальних даних за допомогою функцій згладжування і фільтрації в MathСad» магістранта першого року навчання Дмитра Скули, «Дослідження параметрів процесу переміщення вантажу струменевими захватами» Олексія Сокола (група ПМ-4-), «Стрічкові конвеєри в харчових виробництвах» здобувача третього року навчання Дмитра Майданюка, «Проєктування машини для фасування сипких лікарських засобів в упаковку типу «саше» здобувача ступеня PhD Олександра Запорожця, «Modelling of Flow Modes in Membrane Dispensers of Automatic Packaging Machines» Івана Д’яченка (група ПМ-1-1М).

Наприкінці були визначені найкращі доповідачі та автори постерів.

Найкращі доповідачі – Олексій Сокол, Олександр Савчук і Дмитро Скула.

Найкращі автори постерів – Іван Д’яченко, Дмитро Ємельянов, Софія Семенюк, Єлизавета Швайченко, Ярослав Степанюк.

Щиро вітаємо наших талановитих студентів із відзнаками та бажаємо нових наукових досягнень!

Робота секції підтвердила високий рівень підготовки молодих науковців НУХТ, їхню зацікавленість у вирішенні актуальних технологічних викликів і прагнення до впровадження інновацій, що відповідають світовим тенденціям сталого розвитку.

Опублікований: 11-04-2025
Читайте також:
Розпочалася реєстрація електронних кабінетів вступників до бакалаврату

Шановні вступники до бакалаврату у 2024 році! З сьогоднішнього дня ви вже можете реєструвати свої електронні кабінети, для чого потрібно увійти на сторінку https://cabinet.edbo.gov.ua/login. Щоб зареєструвати електронний кабінет ви вказуєте адресу електронної пошти (далі вона буде логіном для входу до нього). ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Використовувати елек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочалася реєстрація електронних кабінетів вступників до бакалаврату 01 липня 2024

Наукова школа кафедри технології молока і молочних продуктів поповнилася ще однією докторкою філософії!

23 червня ще одна аспірантка кафедри технології молока і молочних продуктів успішно захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології». Своє дослідження за темою «Удосконалення технології йогурту питного з крохмалепрдуктами» Ольга Іващенко виконала під ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова школа кафедри технології молока і молочних продуктів поповнилася ще однією докторкою філософії! 25 червня 2025

Університет відзвітував про роботу Центру колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукції та безпеки харчування»

13 листопада на базі НУБіП України відбулося виїзне засідання Міністерства освіти і науки України, участь у якому взяли заступники міністра Юрій Полюхович та Єгор Стадний, генеральний директор директорату науки Дмитро Чеберкус, проректори з наукової роботи та очільники наукових підрозділів з більш як 40 провідних університетів України і серед них з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет відзвітував про роботу Центру колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукції та безпеки харчування» 14 листопада 2019

Досвід роботи з ресурсами Науково-технічної бібліотеки отримали магістранти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Магістранти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» разом із професоркою кафедри готельно-ресторанної справи Тетяною Сильчук відвідали Науково-технічну бібліотеку НУХТ, де ознайомилися з електронними ресурсами з метою пошуку та оброблення наукової інформації при підготовці до написання кваліфікаційної роботи. Під час зустрічі завідувачка відділ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід роботи з ресурсами Науково-технічної бібліотеки отримали магістранти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 20 березня 2025