Н У Х Т

Широкі можливості для підвищення професійної кваліфікації викладачів

28 серпня 2019

Широкі можливості для підвищення професійної кваліфікації викладачів

Сьогодення характеризується стрімким розвитком сучасних освітніх технологій, передових заходів та інноваційних методів викладання. Щодня формується величезна база наукових здобутків та знань, у зв'язку з чим якісний професійний розвиток стає необхідною умовою  сучасної освіти. Разом із тим, розвивається ринок послуг із забезпечення професійного вдосконалення педагогічних працівників, а формування нових вимог до організації такого призводить до високої конкуренції між освітніми програмами.

Європейська ліга професійного розвитку (ELPD) запрошує викладачів закладів вищої освіти взяти участь у міжнародних стажуваннях на базі провідних університетів Польщі.

Метою курсів є підвищення професійної кваліфікації викладачів.

На якісному підвищенні кваліфікації освітян наголошує й Міністерство освіти і науки, виокремлюючи його як один із головних напрямів освітньої реформи.

У минулому навчальному році викладачі НУХТ активно підвищували свої професійні компетенції і, зокрема, під час низки стажувань саме у вишах Польщі.

Вони відзначають, що отримані під час стажувань нові знання й технології наразі імплементують у свій навчальний процес. Крім того, вони мали можливість обмінятися досвідом із колегами та розширити мережу ділових контактів. Не варто забувати, що закордонне науково-педагогічне стажування є однією з вимог для присвоєння вченого звання.

Зауважимо, що Європейська ліга професійного розвитку також має можливість підбору індивідуальних стажувань відповідно до потреб і професійних здобутків.

Реєстрація на більшість проектів вже розпочата. Наших викладачів може зацікавити загальне стажування для викладачів дисциплін закладів вищої освіти України за темою «Нові та інноваційні методи навчання. Система вищої освіти в Європі», що відбудеться на базі Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie у Кракові з 9 до 27 вересня 2019 року. Детальніше тут.

Опублікований: 28-08-2019
Читайте також:
Конкурс фахової майстерності

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ у рамках методичної декади циклової комісії «Харчові технології» відбувся конкурс фахової майстерності в номінаціях «Паста» і «Холодні закуски», в якому взяли участь студенти ІІ та ІІІ курсів.Основні завдання конкурсу: стимулювання творчого самовдосконалення студентської молоді, вияв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Конкурс фахової майстерності 21 листопада 2018

Профмарафон кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування – курс на Прилуки

Кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування продовжує активно працювати в напрямку профорієнтаційної діяльності. Так, 1 травня 2024 р. викладачі кафедри Андрій Слюсенко і Іван Миколів та здобувачка освітнього ступеня «Бакалавр» Анастасія Ткаченко, яка навчається за освітньо-професійною програмою «Інжиніринг харчових т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профмарафон кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування – курс на Прилуки 03 травня 2024

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук

23 травня 2018 р. у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.07 зі спеціальності 05.18.16 «Технологія продуктів харчування» відбувся успішний захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології хлібобулочних виробів, збагачених харчовими волокнами» Мар’яни Назар (науковий керівник – доцент, к. т. н. Тетяна Сильчук). Актуальність і своєчасність робот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся захист дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук 29 травня 2018

Членами Асоціації Індустрії Гостинності України стали викладачі кафедри готельно-ресторанної справи

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи стали членами Асоціації Індустрії Гостинності України, яка об’єднує представників бізнесу, влади, наукової спільноти та місцевих громад у єдиний інформаційний простір для обміну знаннями та досвідом, реалізації спільних проєктів, проведення досліджень, доступу до інновацій і створення додаткових можливо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Членами Асоціації Індустрії Гостинності України стали викладачі кафедри готельно-ресторанної справи 23 лютого 2021