Н У Х Т

Ще одне стажування на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

02 квітня 2024

Ще одне стажування на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

Викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Юлія Ткачук пройшла стажування у Київському інституті гештальта та психодрами. Стажування тривало з 5 серпня 2023 року до 31 березня 2024 року і містило дев’ять дводенних зустрічей протягом зазначеного часу.

Київський інститут гештальта та психодрами є навчальним закладом, що спеціалізується на викладанні освітніх програм з Гештальт-терапії. Програми навчання відповідають стандартам AAGT (Американської Асоціації Розвитку Гештальт-терапії), FORGE (Міжнародної Федерації Організацій, що Викладають Гештальт), EAGT (Європейської Асоціації Гештальт-Терапії), УСП (Української Спілки Психотерапевтів).

Гештальт-терапія – напрям психотерапії, основні ідеї та методи якого розробив Фредерік Перлз. Гештальт-підхід успішно застосовується у психотерапії, освіті та бізнесі. У його основі лежать такі ідеї:

• Цінність усвідомлення своїх переживань, почуттів, думок, бажань і відповідальності за них.
• Орієнтація на реальність і заземленість, фізичний та психологічний баланс.
• Творчість у роботі та у житті.
• Здатність до діалогу та глибоких контактів із самим собою та іншими людьми.

Серед тем, які було розглянуто: базові поняття Гештальт-терапії: потреби як основний механізм розвитку, усвідомлення, фігура-фон, теорія поля, діалог; феноменологічний підхід у Гештальт-терапії; структура та особливості Гештальт-роботи; теорія контакту у Гештальт-терапії; конфлуенція; інтроєкція; проєкція; ретрофлексія; емоційна сфера людини у парадигмі Гештальт-підходу; теорія парадоксальних змін; концепція полярності в Гештальт-терапії; протилежність і цілісність; відповідальність та вибір у Гештальт-терапії.

Після закінчення програми був отриманий сертифікат, який відповідає стандартам Європейської асоціації гештальт-терапевтів (EAGT), Гештальт-Асоціації терапевтів Лос-Анжелеса (GATLA) і стандартам Міністерства освіти і науки України.

Отримані знання є гостро актуальними в сучасних умовах життя, окрім того є корисними для педагогічних працівників і загалом для тих, хто працює з іншими людьми.

Опублікований: 02-04-2024
Читайте також:
Менеджери повинні бути ефективними!

На кафедрі економіки праці та менеджменту Навчально-наукового інституту економіки і управління нашого університету плідно працює науковий гурток «Ефективний менеджер» (науковий керівник – професор Ігор Галиця). На засіданнях гуртка розглядаються найактуальніші проблеми. Зокрема, була проведена інтелектуально-конкурентна гра на основі наукової роз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Менеджери повинні бути ефективними! 21 лютого 2024

Аспірантка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів готується до захисту дисертації

31 жовтня на розширеному засіданні кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології фруктового і желейно-фруктового мармеладу з регульованим вмістом цукрів» аспірантки Наталії Оверчук. Наукова керівниця – професорка Юлія Камбулова. На засідання були запрошені дирек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аспірантка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів готується до захисту дисертації 02 листопада 2023

Фінальний акорд бакалаврів кафедри біотехнології і мікробіології

Промайнули заклопотанні, складні дні і водночас хвилюючі митті захистів кваліфікаційних робіт здобувачів-біотехнологів бакалаврату заочної форми навчання. Екзаменаційна комісія за чотири дні захистів встигла оцінити 36 кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «бакалавр». Цьогоріч представлені кваліфікаційні роботи були різнобічні за нау...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінальний акорд бакалаврів кафедри біотехнології і мікробіології 15 лютого 2022

Розширюємо академічну співпрацю

Активна й плідна співпраця нашого університету з вітчизняними і зарубіжними закладами вищої освіти триває. Наразі до кола наших партнерів уже офіційно додався ще один добрий друг – Львівський національний університет імені Івана Франка, з яким днями була укладена угода про співпрацю. Угодою передбачено на засадах партнерства, взаємовигоди та спіль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширюємо академічну співпрацю 28 листопада 2023