Н У Х Т

Ще один навчальний посібник підготував авторський колектив наших викладачів

30 червня 2022

Ще один навчальний посібник підготував авторський колектив наших викладачів

Колектив авторів, доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксана Мельник і Вікторія Кійко та професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка НУХТ Олег Кузьмін підготували навчальний посібник «Харчова токсикологія». Посібник розрахований на здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», також може бути використаний для підготовки аспірантів, працівників науково-дослідних і виробничих лабораторій, токсикологів і широкого загалу.

У навчальному посібнику наведена коротка історія токсикології як науки, представлена її сучасна структура, розглянуто шляхи надходження токсичних речовин до організму людини, їх біотрансформацію та особливості впливу на окремі органи і системи людини. Висвітлено забруднення харчових продуктів і сільськогосподарської сировини токсичними речовинами. Розглянуто основні проблеми виникнення мутагенних, тератогенних і канцерогенних змін в організмі, механізми розвитку алергічних реакцій. Наведено ключові рекомендації щодо здорового харчування та правила харчової безпечності.

Посібник вийшов друком у видавництві «Олді+», фахівці якого розробили кілька варіантів дизайну обкладинок. Наші автори висловлюють подяку видавництву «Олді+» за плідну багаторічну роботу та професіоналізм!

Опублікований: 30-06-2022
Читайте також:
Сильне студентство – сильна країна!

Члени студентського самоврядування університету днями взяли участь у двох подіях, що стали важливими кроками у прагненні молоді до змін і розвитку країни. Перша подія – зустріч із Президентом України, де обговорювали стан і реформи освіти та економічний розвиток України. Президент наголосив на важливості доступної та якісної освіти для кожного гр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сильне студентство – сильна країна! 22 листопада 2024

«Запах і смак» профільного підприємства вивчили студенти-хімтехнологи

Для студентів 3 курсу спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» було проведене виїзне лабораторне заняття у виробничих умовах на базі ПрАТ «Миронівська птахофабрика» (м. Канів). Організацію заходу та супровід студентів здійснювали доцент кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталія Сабадаш ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Запах і смак» профільного підприємства вивчили студенти-хімтехнологи 16 травня 2019

Завершився чотириденний кар’єрний захід «NUFT Career Chance 2024»

Відповіді на важливі питання отримали здобувачі освіти навчально-наукового комплексу університету, долучившись до багатогодинного марафону «NUFT Career Chance 2024», що успішно відбувся з 28 по 31 жовтня. Вперше наш кар’єрний захід тривав аж чотири дні, і попри всі виклики сьогодення, фахівцям відділу працевлаштування випускників вдалося зібрати по...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершився чотириденний кар’єрний захід «NUFT Career Chance 2024» 01 листопада 2024

Ректор відзвітував перед Конференцією трудового колективу

Сьогодні у актовій залі університету зібралися делегати Конференції трудового колективу, щоб заслухати звіт ректора, професора Олександра Шевченка щодо виконання умов контракту №1-47 від 23 грудня 2020 року з Міністерством освіти і науки України та основних показників діяльності НУХТ за 2024 рік. Розпочав Конференцію її голова, перший проректор Во...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ректор відзвітував перед Конференцією трудового колективу 20 грудня 2024