Н У Х Т

Ще один навчальний посібник підготував авторський колектив наших викладачів

30 june 2022

Ще один навчальний посібник підготував авторський колектив наших викладачів

Колектив авторів, доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксана Мельник і Вікторія Кійко та професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка НУХТ Олег Кузьмін підготували навчальний посібник «Харчова токсикологія». Посібник розрахований на здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», також може бути використаний для підготовки аспірантів, працівників науково-дослідних і виробничих лабораторій, токсикологів і широкого загалу.

У навчальному посібнику наведена коротка історія токсикології як науки, представлена її сучасна структура, розглянуто шляхи надходження токсичних речовин до організму людини, їх біотрансформацію та особливості впливу на окремі органи і системи людини. Висвітлено забруднення харчових продуктів і сільськогосподарської сировини токсичними речовинами. Розглянуто основні проблеми виникнення мутагенних, тератогенних і канцерогенних змін в організмі, механізми розвитку алергічних реакцій. Наведено ключові рекомендації щодо здорового харчування та правила харчової безпечності.

Посібник вийшов друком у видавництві «Олді+», фахівці якого розробили кілька варіантів дизайну обкладинок. Наші автори висловлюють подяку видавництву «Олді+» за плідну багаторічну роботу та професіоналізм!

Published on: 30-06-2022
Read also:
Профорієнтаційне свято для маленьких і великих

10 червня 2023 року у затишному внутрішньому дворику заводу «Київмедпрепарат» відбувся крутезний захід від корпорації «Артеріум» – корпоративне дитяче свято «Професія моїх батьків». Спеціальним гостем заходу став наш університет, представляти який випала честь кафедрам біотехнології і мікробіології та харчової хімії. Для наших викладачів і здобува...

READ YOURSELF

Профорієнтаційне свято для маленьких і великих 15 june 2023

Здорове харчування від дитинства до довголіття – фокус уваги науковців, медиків і виробничників

25 листопада 2022 року в університеті відбулася ІІ міжнародна міжгалузева науково-практична конференція «Здорове харчування від дитинства до довголіття: стан і перспективи», яка зібрала науковців-харчовиків, медиків, економістів, виробників. Відкрив роботу наукового зібрання ректор Олександр Шевченко. Він тепло привітав учасників і гостей заходу т...

READ YOURSELF

Здорове харчування від дитинства до довголіття – фокус уваги науковців, медиків і виробничників 25 november 2022

Вчена рада університету зібралася на планове засідання

25 квітня відбулося планове засідання вченої ради університету. Заступник голови ради, перший проректор Володимир Яровий розпочав його з вітання членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями. Далі вчена рада приступила до розгляду питань порядку денного. Першими розглянули кадрові питання. Кандидатури на заміщення вакантних посад п...

READ YOURSELF

Вчена рада університету зібралася на планове засідання 25 april 2019

Осіннє свято науки

Як і попередні три роки, нинішня осінь принесла всім адептам здорового харчування очікуване свято – IV Міжнародну науково-практичну конференцію «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід, стан та перспективи». Наукова спільнота України була представлена визначними фахівцями в галузі медицини, біотехнології, харчових технол...

READ YOURSELF

Осіннє свято науки 28 october 2024