У виноградарів та виноробів сезон у розпалі. Не винятком є і Свалявський технічний коледж нашого університету, де вже майже півсторіччя готують фахівців-технологів за спеціальністю «Бродильне виробництво і виноробство».
Традиційно у цей період студенти разом із викладачами виїжджають на ділянку, розташовану в смт. Середнє Ужгородського району, для збору винограду, який потім переробляють у виробничо-дослідній лабораторії закладу. Це дає студентам чималі практичні навички та дозволяє детально простежити весь шлях напою від виноградників до столу.
Цього року першим був зібраний сорт Липовина. На ділянці також вирощують інші сорти токайського напрямку – Фурмінт, Мускат жовтий та червоний сорт – Каберне Совіньон, із яких студенти-винороби вже не перший рік виробляють чудові вина, що отримали хороші відгуки багатьох гостей навчального закладу.