Н У Х Т

Сезон виноробства розпочався у Свалявському технічному коледжі нашого університету

04 жовтня 2019

Сезон виноробства розпочався у Свалявському технічному коледжі нашого університету

У виноградарів та виноробів сезон у розпалі. Не винятком є і Свалявський технічний коледж нашого університету, де вже майже півсторіччя готують фахівців-технологів за спеціальністю «Бродильне виробництво і виноробство».

Традиційно у цей період студенти разом із викладачами виїжджають на ділянку, розташовану в смт. Середнє Ужгородського району, для збору винограду, який потім переробляють у виробничо-дослідній лабораторії закладу. Це дає студентам чималі практичні навички та дозволяє детально простежити весь шлях напою від виноградників до столу.

Цього року першим був зібраний сорт Липовина. На ділянці також вирощують інші сорти токайського напрямку – Фурмінт, Мускат жовтий та червоний сорт – Каберне Совіньон, із яких студенти-винороби вже не перший рік виробляють чудові вина, що отримали хороші відгуки багатьох гостей навчального закладу.

Опублікований: 04-10-2019
Читайте також:
Фахівці навчально-наукового комплексу нашого університету сприяють професійно-вмотивованому вибору вступниками місця навчання

Із метою здійснення профорієнтаційної роботи серед учнівської молоді щодо професійно-вмотивованого вибору місця майбутнього навчання викладачі та студенти Сумського коледжу харчової промисловості нашого університету 27-28 січня 2017 року презентували навчальний заклад на V міжнародній виставці «Абітурієнт», яка відбулась в приміщенні виставкового ц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці навчально-наукового комплексу нашого університету сприяють професійно-вмотивованому вибору вступниками місця навчання 31 січня 2017

Науковий доробок фахівців НУХТ стає доступнішим широкому загалу

Доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін і доцент кафедри експертизи харчових продуктів Вікторія Кійко спільно з колегами з вищого навчального закладу «Міжрегіональна академія управління персоналом» і Національного університету водного господарства та природокористування випустили колективну монографію «Інжиніринг ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий доробок фахівців НУХТ стає доступнішим широкому загалу 15 серпня 2018

Майстер-клас для майбутніх вступників із приготування дамплінгу

В університеті відбувся черговий потужний захід для наших майбутніх вступників. Цього разу це був майстер-клас із приготування традиційної китайської страви дамплінг від шеф-кухарки китайської кухні ресторану «Loving Hut» (Бостон, США) Чи Чжу, за участі волонтерки міжнародної асоціації Supreme Master Ching Hai Зени Анні Макнил (Великобританія) і пі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас для майбутніх вступників із приготування дамплінгу 19 червня 2025

В уряді пропонують перейти до формування держзамовлення з урахуванням потреб ринку

Міністерством економічного розвитку і торгівлі запропонований проект постанови Кабінету Міністрів, яким пропонується змінити механізм здійснення державного замовлення на підготовку фахівців у 2018 році. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінекономрозвитку. Зокрема, проектом постанови передбачена заборона здійснення перерозподілу обсягів зам...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В уряді пропонують перейти до формування держзамовлення з урахуванням потреб ринку 09 липня 2018