Про особливості призначення судової товарознавчої експертизи говорили на науковому семінарі, організованому кафедрою експертизи харчових продуктів. Доповідачкою була к.т.н., доцентка, старша наукова співробітниця лабораторії економічних та товарознавчих досліджень Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України Ольга Холодова,.
Фахівчиня розповіла про механізм призначення судових експертиз харчових продуктів, висвітлила наявність колізійних норм і внутрішніх протиріч процесуальних законів та Закону України «Про судову експертизу», підстави та порядок залучення експерта і проведення експертного дослідження. Окремо було приділено увагу переліку науково-технічної та довідкової літератури, що використовується при проведенні товарознавчої експертизи харчових продуктів і матеріалам, необхідним для проведення товарознавчих експертиз.
У частині обговорення питань доповідачка надала ґрунтовні відповіді та пояснення, а також зазначила, що без знань у сфері харчових технологій і технологічної експертизи неможливо провести товарознавчу експертизу. Це ще раз доводить важливість та актуальність напряму, за яким навчаються здобувачі освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».
Такі зустрічі сприяють професійному розвитку викладачів та їх викладацької майстерності. Колектив кафедри експертизи харчових продуктів щиро вдячний Ользі Холодовій за висвітлення практичного досвіду проведення товарознавчої експертизи харчових продуктів.