Н У Х Т

Розширення партнерства з професійними асоціаціями

14 квітня 2023

Розширення партнерства з професійними асоціаціями

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції є членом Асоціації кулінарів України, що об'єднує профі ресторанного бізнесу нашої країни та входить до Всесвітньої асоціації кулінарів світу (World Association of Culinary Societies).

У рамках партнерства викладачі кафедри мають можливість відвідувати різноманітні заходи, що організовуються під патронатом Асоціації. З 2022 року викладачі кафедри беруть участь у засіданнях Клубу рестораторів «Ресторанне Рагу»; у лютому 2023 року професори Олександра Нєміріч, Наталія Фролова, Олег Кузьмін, доцентки Ірина Корецька, Наталія Ющенко, Людмила Дейниченко та старший викладач Володимир Польовик взяли участь у роботі вебінару «Актуальні формати закладів і напрямки кухонь для України».

Співробітництво у рамках Асоціації передбачає розширення географії баз практик для здобувачів освіти, у тому числі за кордоном; залучення фахівців-практиків до участі у роботі круглих столів, семінарів, наукових конференцій на базі нашого університету, а також до проведення навчальних занять, читання гостьових лекцій, участі у роботі екзаменаційних комісій тощо.

Так, уже другий рік поспіль екзаменаційну комісію із захисту кваліфікаційних робіт магістрів спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» очолює членкиня Асоціації, керівниця Навчального центру Рейкарц Хотел Груп, кандидатка технічних наук Ірина Магалецька.

Крім того, викладачі кафедри та університету мають змогу підвищити свій професійний рівень на базі провідних закладів готельно-ресторанного бізнесу. Зокрема, у жовтні 2021 року викладачі кафедри пройшли стажування «LEVELUP разом із REIRARTZ» від Рейкарц Хотел Груп. Нині триває стажування доценток кафедри Ірини Силки, Наталії Стукальської та Людмили Мамченко у ресторані «Бруклін» (готель Раціотель Ямська ТОВ «Рейкарц Хотел Менеджмент», м. Київ) за темою «Сучасні та новітні технології продукції ресторанного господарства».

Варто згадати про ще один надважливий напрямок діяльності Асоціації кулінарів України – допомога українцям з перших днів війни й донині організацією безкоштовного харчування для наших захисників і цивільних осіб, які вимушено покинули свої оселі, а також участю у благодійних заходах по всьому світу, на яких відвідувачі знайомляться з українською кулінарією та дізнаються про самобутню українську культуру.

Опублікований: 14-04-2023
Читайте також:
Почалася історія студентського життя першокурсників факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка

26 вересня з урочистої церемонії посвяти почалася історія студентського життя першокурсників факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка. У святковій залі університету зібралися велика дружна родина – викладачі, студентство, адміністрація факультету, щоб привітати першачків – 241 здобувача освіти бакалаврськог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Почалася історія студентського життя першокурсників факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка 28 вересня 2022

Біотехнологічні студії: таємниці коду ДНК

Біотехнологічні студії продовжуються. Їхніми учасниками стали здобувачі освіти Шпитьківського ліцею «Скіф», а також інші учні та ліцеїсти. Подорож у цікавий світ спеціальностей нашого університету почалася з кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, викладачі якої ділилися думками про необхідність кваліфікованих спеціалістів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологічні студії: таємниці коду ДНК 19 травня 2023

Гостьові лекції від фахівців-практиків тривають

13 травня 2025 р. у рамках лекційних занять із дисциплін «Конструювання технологічного обладнання харчових виробництв» і «Високоефективні процеси і обладнання галузі» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» освітньої програми «Інжиніринг харчових виробництв» і освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» освітньо-наукової програми «Машини та а...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьові лекції від фахівців-практиків тривають 16 травня 2025

Українське слово мовами народів світу

У 2022 році, котрий майже від самого його початку затьмарило повномасштабне російське вторгнення, – несподіваний інтерес у всьому світі пробудився до України. Захоплення стійкістю і мужністю наших Збройних Сил, схвилювання від перемоги «Стефанії-мами» у виконанні гурту «Kalush Orchestra» на Євробаченні у Турині, повсюдні велелюдні акції на підтримк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Українське слово мовами народів світу 02 червня 2022