Н У Х Т

Розширення партнерства з професійними асоціаціями

14 квітня 2023

Розширення партнерства з професійними асоціаціями

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції є членом Асоціації кулінарів України, що об'єднує профі ресторанного бізнесу нашої країни та входить до Всесвітньої асоціації кулінарів світу (World Association of Culinary Societies).

У рамках партнерства викладачі кафедри мають можливість відвідувати різноманітні заходи, що організовуються під патронатом Асоціації. З 2022 року викладачі кафедри беруть участь у засіданнях Клубу рестораторів «Ресторанне Рагу»; у лютому 2023 року професори Олександра Нєміріч, Наталія Фролова, Олег Кузьмін, доцентки Ірина Корецька, Наталія Ющенко, Людмила Дейниченко та старший викладач Володимир Польовик взяли участь у роботі вебінару «Актуальні формати закладів і напрямки кухонь для України».

Співробітництво у рамках Асоціації передбачає розширення географії баз практик для здобувачів освіти, у тому числі за кордоном; залучення фахівців-практиків до участі у роботі круглих столів, семінарів, наукових конференцій на базі нашого університету, а також до проведення навчальних занять, читання гостьових лекцій, участі у роботі екзаменаційних комісій тощо.

Так, уже другий рік поспіль екзаменаційну комісію із захисту кваліфікаційних робіт магістрів спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» очолює членкиня Асоціації, керівниця Навчального центру Рейкарц Хотел Груп, кандидатка технічних наук Ірина Магалецька.

Крім того, викладачі кафедри та університету мають змогу підвищити свій професійний рівень на базі провідних закладів готельно-ресторанного бізнесу. Зокрема, у жовтні 2021 року викладачі кафедри пройшли стажування «LEVELUP разом із REIRARTZ» від Рейкарц Хотел Груп. Нині триває стажування доценток кафедри Ірини Силки, Наталії Стукальської та Людмили Мамченко у ресторані «Бруклін» (готель Раціотель Ямська ТОВ «Рейкарц Хотел Менеджмент», м. Київ) за темою «Сучасні та новітні технології продукції ресторанного господарства».

Варто згадати про ще один надважливий напрямок діяльності Асоціації кулінарів України – допомога українцям з перших днів війни й донині організацією безкоштовного харчування для наших захисників і цивільних осіб, які вимушено покинули свої оселі, а також участю у благодійних заходах по всьому світу, на яких відвідувачі знайомляться з українською кулінарією та дізнаються про самобутню українську культуру.

Опублікований: 14-04-2023
Читайте також:
У центрі уваги – доповнена реальність

Одним із професійних інтересів доцента кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Володимира Полупана  є тематика, пов'язана з доповненою реальністю. Зокрема можливості її використання для розроблення людино-машинних інтерфейсів. Перші власні напрацювання викладачем розроблялися на базі ігрового рушія Unity в поєднанні з пл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У центрі уваги – доповнена реальність 07 грудня 2022

Срібним призером ХХ Міжнародного кубку зі стрибків у воду став студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Студент 2 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Артем Волковинський брав участь у відкритому ХХ Міжнародному кубку «Водолій» зі стрибків у воду, який відбувся у м. Миколаєві. Артем змагався у виді програми трамплін висотою 3 м. За свій стрибок спортсмен отримав 308.05 балів, що до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Срібним призером ХХ Міжнародного кубку зі стрибків у воду став студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 23 листопада 2018

Підприємці і голова обласної адміністрації відвідали Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ

Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму Національного університету харчових технологій відвідала делегація в складі підприємців, роботодавців і голови обласної адміністрації Руслана Марцінків. Міська влада налагоджує співпрацю між підприємствами Івано-Франківська та закладами професійно-технічної освіти, адже, як кажуть чиновники,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підприємці і голова обласної адміністрації відвідали Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ 21 березня 2018

Можливість імплементації результатів міжнародного стажування в освітній процес обговорили на кафедрі готельно-ресторанної справи

6 квітня 2023 р. на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося проміжне звітування асистентки Світлани Ковальчук, яка проходить стажування в Токійському університеті за програмою екстреної допомоги для науковців і студентів, що знаходяться в групі ризику після вторгнення російської федерації на територію України. Світлана Ковальчук розповіла пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Можливість імплементації результатів міжнародного стажування в освітній процес обговорили на кафедрі готельно-ресторанної справи 10 квітня 2023