Н У Х Т

Розширення партнерства з професійними асоціаціями

14 квітня 2023

Розширення партнерства з професійними асоціаціями

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції є членом Асоціації кулінарів України, що об'єднує профі ресторанного бізнесу нашої країни та входить до Всесвітньої асоціації кулінарів світу (World Association of Culinary Societies).

У рамках партнерства викладачі кафедри мають можливість відвідувати різноманітні заходи, що організовуються під патронатом Асоціації. З 2022 року викладачі кафедри беруть участь у засіданнях Клубу рестораторів «Ресторанне Рагу»; у лютому 2023 року професори Олександра Нєміріч, Наталія Фролова, Олег Кузьмін, доцентки Ірина Корецька, Наталія Ющенко, Людмила Дейниченко та старший викладач Володимир Польовик взяли участь у роботі вебінару «Актуальні формати закладів і напрямки кухонь для України».

Співробітництво у рамках Асоціації передбачає розширення географії баз практик для здобувачів освіти, у тому числі за кордоном; залучення фахівців-практиків до участі у роботі круглих столів, семінарів, наукових конференцій на базі нашого університету, а також до проведення навчальних занять, читання гостьових лекцій, участі у роботі екзаменаційних комісій тощо.

Так, уже другий рік поспіль екзаменаційну комісію із захисту кваліфікаційних робіт магістрів спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» очолює членкиня Асоціації, керівниця Навчального центру Рейкарц Хотел Груп, кандидатка технічних наук Ірина Магалецька.

Крім того, викладачі кафедри та університету мають змогу підвищити свій професійний рівень на базі провідних закладів готельно-ресторанного бізнесу. Зокрема, у жовтні 2021 року викладачі кафедри пройшли стажування «LEVELUP разом із REIRARTZ» від Рейкарц Хотел Груп. Нині триває стажування доценток кафедри Ірини Силки, Наталії Стукальської та Людмили Мамченко у ресторані «Бруклін» (готель Раціотель Ямська ТОВ «Рейкарц Хотел Менеджмент», м. Київ) за темою «Сучасні та новітні технології продукції ресторанного господарства».

Варто згадати про ще один надважливий напрямок діяльності Асоціації кулінарів України – допомога українцям з перших днів війни й донині організацією безкоштовного харчування для наших захисників і цивільних осіб, які вимушено покинули свої оселі, а також участю у благодійних заходах по всьому світу, на яких відвідувачі знайомляться з українською кулінарією та дізнаються про самобутню українську культуру.

Опублікований: 14-04-2023
Читайте також:
Нові завдання визначив для себе колектив кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

Із подовженням в Україні карантинних заходів, продовжується і робота викладачів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів у дистанційній формі. 28 квітня 2020 року відбулося чергове засідання кафедри на платформі zoom-конференції, яке провів завідувач Василь Пасічний. Разом із колективом розглянули та обговорили наступні питання: 1. Організаці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові завдання визначив для себе колектив кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 29 квітня 2020

Підсумки навчального року підводять колективи кафедр

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки підвела підсумки захистів дипломних робіт здобувачів освітнього ступеню «бакалавр», що відбувалися протягом червня. Екзаменаційна комісія під керівництвом завідувача кафедри, професора Анатолія Соколенка працювала в умовах дистанційного захисту робіт у програмі Zoom. Перший досвід викладачів і студентів з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумки навчального року підводять колективи кафедр 03 липня 2020

Студент факультету автоматизації і комп’ютерних систем представлятиме НУХТ у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Англійська мова»

На кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації відбувся І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Англійська мова» для студентів Навчально-наукового інституту економіки і управління та факультету автоматизації і комп’ютерних систем. Олімпіада відбувалася в два етапи: письмовий та усний. У письмовому етапі взяв участь ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студент факультету автоматизації і комп’ютерних систем представлятиме НУХТ у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Англійська мова» 16 березня 2018

Загальнокультурний розвиток своїх студентів підвищує кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції

Асистент кафедри Ганна Березова організувала для групи ХЧ-3-14ск похід до театру імені І. Франка. Цього разу студенти подивилися п’єсу «Ліс», дія якої відбувається в маєтку доброчесної вдови Раїси Павлівни Гурмижської. Після смерті чоловіка, на її плечі лягли турботи управління маєтком, хазяйством, лісом. Крім того, вона прийняла до себе свою небо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Загальнокультурний розвиток своїх студентів підвищує кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції 18 листопада 2019