Н У Х Т

Розширений міжкафедральний науковий семінар відбувся на кафедрі готельно-ресторанної справи

26 грудня 2018

Розширений міжкафедральний науковий семінар відбувся на кафедрі готельно-ресторанної справи

Наприкінці навчального року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся розширений міжкафедральний науковий семінар старшого викладача кафедри Олени Блощинської. Тема доповіді – «Удосконалення технології безглютенових фонданів».

Здобувач представила результати наукових досліджень за темою дисертаційної роботи, керівником якої є доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Андрій Гавриш. Робота присвячена розширенню асортименту гарячих солодких страв для закладів ресторанного господарства для осіб, що хворіють на целіакію. Технологія фонданів є трудомісткою і складною, адже вимагає забезпечення одночасно щільної пористої зовнішньої частини страви та рідкої частини страви всередині. У результаті експериментального та літературного пошуку науковцям вдалося удосконалити технологію безглютенових фонданів, створивши широкий асортимент страв і значно скоротивши час на виготовлення одиниці продукції. Удосконалені страви мають підтвердження своєї значимості, що підкріплено публікаціями у фахових і міжнародних виданнях, патентами України та актами впровадження у виробництво.

На семінарі були присутні заступник голови спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07, д.т.н., професор, завідувач кафедри технології оздоровчих продуктів Галина Сімахіна, член спеціалізованої вченої ради, д.т.н., професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Оболкіна, член спеціалізованої вченої ради, д.т.н., професор, декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу і в.о. завідувача кафедри готельно-ресторанної справи Віктор Доценко, к.т.н., завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч та викладачі зазначених кафедр.

Після завершення доповіді та запитань до доповідача, рецензенти обмінялися своїми думками щодо представленої роботи та рекомендували її до представлення у спеціалізовану вчену раду Д 26.058.07 за спеціальністю 05.18.16 – Технологія продуктів харчування.

Теплі слова про здобувача, її відповідальність, цілеспрямованість, працелюбство сказали доценти кафедри готельно-ресторанної справи Тетяна Сильчук, Тетяна Іщенко, Наталія Бондар і в.о. завідувача кафедри Віктор Доценко, які висловили впевненість, що дисертаційна робота може бути подана на розгляд до спеціалізованої вченої ради.

Олена Блощинська подякувала рецензентам, Галині Сімахіній, Вірі Оболкіній, Асьят Абрамовій за висловлені зауваження, науковому керівнику і колегам – за підтримку.

Тож, бажаємо Олені Блощинській подальшого успіху у доопрацюванні роботи та її представлені вже на головному захисті перед членами спеціалізованої вченої ради.

 

Опублікований: 26-12-2018
Читайте також:
На допомогу поспішають виробничники…

Власники ТОВ «МС Холод» Олександр Усатий і Максим Смілик відгукнулися на прохання кафедри теплоенергетики та холодильної техніки і передали більше 100 метрів мідної труби для продовження ремонтно-модернізаційних робіт у лабораторії холодильних машин та установок. Подарунок ТОВ «МС Холод» повністю закриває потребу кафедри у мідних трубопроводах діа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На допомогу поспішають виробничники… 25 березня 2024

Спільний профорієнтаційний захід Підготовчого відділення і кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

17 вересня 2024 року фахівчиня Підготовчого відділення Маргарита Панасевич і доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Людмила Мамченко в рамках реалізації плану профорієнтаційної діяльності провели презентацію нашого університету та його освітні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спільний профорієнтаційний захід Підготовчого відділення і кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 17 вересня 2024

Профорієнтаційна лекція для студентів Свалявського технічного коледжу від кафедри готельно-ресторанної справи

Асистент кафедри готельно-ресторанної справи Інга Дочинець завітала до Свалявського технічного коледжу НУХТ. Зустріч проходила в рамках оглядової профорієнтаційної лекції для ознайомлення майбутніх вступників зі спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». На лекцію завітали студенти 3 та 4 курсів у супроводі відповідальної по виховній роботі На...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна лекція для студентів Свалявського технічного коледжу від кафедри готельно-ресторанної справи 10 вересня 2019

Процедури підготовки і подання проєктної заявки на конкурси програми «Горизонт Європа» розглянули наші викладачі

14 січня викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін, Людмила Дейниченко, Юлія Фурманова, Ірина Корецька, Марина Гулевата відвідали онлайн-лекцію «Як подати проєктну заявку» за проєктом «Горизонт Європа». Спікером заходу виступив президент ГО «Агенція Європейських Інновацій»,  керівник НКП «Інформаційні та комунік...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Процедури підготовки і подання проєктної заявки на конкурси програми «Горизонт Європа» розглянули наші викладачі 17 січня 2022