Н У Х Т

Розширений міжкафедральний науковий семінар відбувся на кафедрі готельно-ресторанної справи

26 грудня 2018

Розширений міжкафедральний науковий семінар відбувся на кафедрі готельно-ресторанної справи

Наприкінці навчального року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся розширений міжкафедральний науковий семінар старшого викладача кафедри Олени Блощинської. Тема доповіді – «Удосконалення технології безглютенових фонданів».

Здобувач представила результати наукових досліджень за темою дисертаційної роботи, керівником якої є доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Андрій Гавриш. Робота присвячена розширенню асортименту гарячих солодких страв для закладів ресторанного господарства для осіб, що хворіють на целіакію. Технологія фонданів є трудомісткою і складною, адже вимагає забезпечення одночасно щільної пористої зовнішньої частини страви та рідкої частини страви всередині. У результаті експериментального та літературного пошуку науковцям вдалося удосконалити технологію безглютенових фонданів, створивши широкий асортимент страв і значно скоротивши час на виготовлення одиниці продукції. Удосконалені страви мають підтвердження своєї значимості, що підкріплено публікаціями у фахових і міжнародних виданнях, патентами України та актами впровадження у виробництво.

На семінарі були присутні заступник голови спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07, д.т.н., професор, завідувач кафедри технології оздоровчих продуктів Галина Сімахіна, член спеціалізованої вченої ради, д.т.н., професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Оболкіна, член спеціалізованої вченої ради, д.т.н., професор, декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу і в.о. завідувача кафедри готельно-ресторанної справи Віктор Доценко, к.т.н., завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч та викладачі зазначених кафедр.

Після завершення доповіді та запитань до доповідача, рецензенти обмінялися своїми думками щодо представленої роботи та рекомендували її до представлення у спеціалізовану вчену раду Д 26.058.07 за спеціальністю 05.18.16 – Технологія продуктів харчування.

Теплі слова про здобувача, її відповідальність, цілеспрямованість, працелюбство сказали доценти кафедри готельно-ресторанної справи Тетяна Сильчук, Тетяна Іщенко, Наталія Бондар і в.о. завідувача кафедри Віктор Доценко, які висловили впевненість, що дисертаційна робота може бути подана на розгляд до спеціалізованої вченої ради.

Олена Блощинська подякувала рецензентам, Галині Сімахіній, Вірі Оболкіній, Асьят Абрамовій за висловлені зауваження, науковому керівнику і колегам – за підтримку.

Тож, бажаємо Олені Блощинській подальшого успіху у доопрацюванні роботи та її представлені вже на головному захисті перед членами спеціалізованої вченої ради.

 

Опублікований: 26-12-2018
Читайте також:
Поєднання теоретичних знань, набутих в університеті, з практичним досвідом виробництва

Студенти кафедри теплоенергетики та холодильної техніки, спеціальності «Енергетичне машинобудування» відвідали підприємство з виробництва енергоефективного обладнання вентиляції та кондиціонування – завод «Вент-сервіс», який оснащений сучасним обладнанням, що дозволяє поставляти продукцію не тільки на ринки України та країн СНД, а і в країни ЄС. С...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поєднання теоретичних знань, набутих в університеті, з практичним досвідом виробництва 30 жовтня 2018

Життя під мікроскопом вивчали студенти спеціальності «Харчові технології» на занятті молодого викладача кафедри біотехнології і мікробіології

Днями молодий викладач, випускниця кафедри біотехнології і мікробіології, а на сьогодні її асистент Тетяна Нечипор блискуче провела відкрите лабораторне заняття «Морфологічні та культуральні ознаки бактерій» з дисципліни «Технічна мікробіологія» для студентів групи ТІ-2-5 спеціальності 181 «Харчові технології». На заняття завітали завідувач кафедр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Життя під мікроскопом вивчали студенти спеціальності «Харчові технології» на занятті молодого викладача кафедри біотехнології і мікробіології 02 квітня 2018

Бакалаври-менеджери оцінюють перспективи підприємств переробної промисловості

Бакалаври 4 курсу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ, що навчаються за освітньо-професійними програмами «Менеджмент» і «Менеджмент персоналу» на базі KMBS взяли участь у вебінарі «Переробна промисловість – фундамент повоєнного економічного відродження», що проводився в межах швейцарсько-українського Проєкту «Зміцнення членськ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бакалаври-менеджери оцінюють перспективи підприємств переробної промисловості 27 грудня 2022

МОН розробило та затвердило Концепцію розвитку англійської мови в університетах

Міністерство освіти і науки розробило та затвердило Концепцію розвитку англійської мови в університетах. Документ передбачає організацію мовних курсів та інтенсивів, володіння англійською мовою на рівні не менш як В1 стане обов’язковою умовою для вступу, В2 – для випуску, частину профільних дисциплін пропонують зробити англомовними та проводити рег...

ЧИТАТИ ДАЛІ

МОН розробило та затвердило Концепцію розвитку англійської мови в університетах 15 липня 2019