Н У Х Т

Розширений міжкафедральний науковий семінар відбувся на кафедрі готельно-ресторанної справи

26 грудня 2018

Розширений міжкафедральний науковий семінар відбувся на кафедрі готельно-ресторанної справи

Наприкінці навчального року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся розширений міжкафедральний науковий семінар старшого викладача кафедри Олени Блощинської. Тема доповіді – «Удосконалення технології безглютенових фонданів».

Здобувач представила результати наукових досліджень за темою дисертаційної роботи, керівником якої є доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Андрій Гавриш. Робота присвячена розширенню асортименту гарячих солодких страв для закладів ресторанного господарства для осіб, що хворіють на целіакію. Технологія фонданів є трудомісткою і складною, адже вимагає забезпечення одночасно щільної пористої зовнішньої частини страви та рідкої частини страви всередині. У результаті експериментального та літературного пошуку науковцям вдалося удосконалити технологію безглютенових фонданів, створивши широкий асортимент страв і значно скоротивши час на виготовлення одиниці продукції. Удосконалені страви мають підтвердження своєї значимості, що підкріплено публікаціями у фахових і міжнародних виданнях, патентами України та актами впровадження у виробництво.

На семінарі були присутні заступник голови спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07, д.т.н., професор, завідувач кафедри технології оздоровчих продуктів Галина Сімахіна, член спеціалізованої вченої ради, д.т.н., професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Оболкіна, член спеціалізованої вченої ради, д.т.н., професор, декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу і в.о. завідувача кафедри готельно-ресторанної справи Віктор Доценко, к.т.н., завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч та викладачі зазначених кафедр.

Після завершення доповіді та запитань до доповідача, рецензенти обмінялися своїми думками щодо представленої роботи та рекомендували її до представлення у спеціалізовану вчену раду Д 26.058.07 за спеціальністю 05.18.16 – Технологія продуктів харчування.

Теплі слова про здобувача, її відповідальність, цілеспрямованість, працелюбство сказали доценти кафедри готельно-ресторанної справи Тетяна Сильчук, Тетяна Іщенко, Наталія Бондар і в.о. завідувача кафедри Віктор Доценко, які висловили впевненість, що дисертаційна робота може бути подана на розгляд до спеціалізованої вченої ради.

Олена Блощинська подякувала рецензентам, Галині Сімахіній, Вірі Оболкіній, Асьят Абрамовій за висловлені зауваження, науковому керівнику і колегам – за підтримку.

Тож, бажаємо Олені Блощинській подальшого успіху у доопрацюванні роботи та її представлені вже на головному захисті перед членами спеціалізованої вченої ради.

 

Опублікований: 26-12-2018
Читайте також:
Кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів отримала зразу двох нових кандидатів технічних наук

5 грудня 2019 року кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів отримала зразу двох нових кандидатів технічних наук. Подвійне свято у цей день і у їх наукового керівника, доктора сільськогосподарських наук, професора Людмили Пешук, яка очолювала кафедру 17 років, – захистилися старший викладач кафедри Оксана Москалюк (тема дисертаційної роботи – «У...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів отримала зразу двох нових кандидатів технічних наук 06 грудня 2019

Секрети фаху від спеціаліста-практика

Викладачі й здобувачі освіти кафедри туристичного та готельного бізнесу та кафедри готельно-ресторанної справи зустрілися з генеральною директоркою «President Hotel» у м. Київ Дар'єю Булдович. Заявлена тема «Система бронювання ORS (OPERA Reservation System)» виявилася досить вузькою для обговорення. Дійсно, сучасний туризм і готельна справа неможл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Секрети фаху від спеціаліста-практика 15 квітня 2022

Масштабне наукове зібрання цукровиків України й зарубіжжя розпочало роботу

26 березня 2019 року в університеті розпочала роботу традиційна Міжнародна науково-технічна конференція «Перспективи розвитку цукрової промисловості України». Захід відбувається за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національної асоціації цукровиків України. Як і у попередні роки у рамках конференції працює виставка сучасних технолог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Масштабне наукове зібрання цукровиків України й зарубіжжя розпочало роботу 26 березня 2019

Фінал конкурсу стартап-проєктів

Упродовж осіннього семестру здобувачі освіти НУХТ долучилися до пілотного проєкту, що відбувався з ініціативи стартап-інкубаторів YEP спільно з Міністерством освіти і науки України, Міністерством цифрової трансформації України, Українським фондом стартапів та за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Проєкт був спрямован...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінал конкурсу стартап-проєктів 18 лютого 2021